You are here

LG 47LA690S nem indul csak az LG led az előlapon világít

6 posts / 0 new
Last post
lipi
lipi picture

Sziasztok

A fenti tv nem indul, tápcsati megfelelő mérőpontján 3,55V van. A pufferen 396V van.  Ezeket találtam:   TDNRH6281090 , LGP 4247-13LP pufferen  LG LED folyamatosan világít az előlapon, gombnyomásra nem reagál. Táppanelen lévő LED sem világít.
Sajnos többet nem tudtam kideríteni, szervizkönyv híján.
Tudnátok segíteni merre induljak?
Köszi
Üdv
Szabi

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia Lipi!
Első körben egy LG szerviz felé indulj el! Ha-ha-ha!!
Ha a pufferen már közel 400V-ot mérsz, akkor a digitális alaplap beindította a tápegységet, gondolom a 12V megvan a háttérvilágítás induló feszültsége is meg kell hogy legyen. 100V nagyságrendű. Gondolom a háttér világítás sem indul el. Ez a készülék tartalmaz egy un. MICOM processzort is, ami kezeli és figyeli a vezérlő bemeneteket és indítja a processzort.
Nagy valószínűséggel processzor hiba lesz nem bootol be a készülék. Magyarul nem tölti be a szoftvert a flashből. Ez lehet a flash hibája is, de nagy valószínűséggel a processzor környékén lesz a hiba. Első körben meg kellene BGA-zni a processzort. Azért meg kellene nézni az alaplapon levő összes segéd tápegység feszültségeit is. Ha valamelyik hiányzik, már nem fog indulni a készülék. Az összes elkón és a DC-DC konverterek 100nF-os kondijain kell mérni feszültséget. (1,2V vagy 1,5V, 3,3V 5V stb)
László

0

lipi
lipi picture

Szia

Köszi.
Maga a FŐ tápegység SEM indul, talán  ez is PFC áramkörös a 400V miatt gondolom( ? ) csak a "segéd" kicsi táp megy ami 3,5V feszt ad  és megy a main-re.  24V, 12V  100V háttér nyista. magáról a tápról  valami rajz  jó lenne. A PWR / BACKLIGHT optókat néztem ezek elvileg jók.
Lehet BGA-s lesz. Ezt éne csak "kigolyózni"
Üdv
Szabi

0

mosomedve
mosomedve picture

Akkor a tápegységet el kellene indítani stand alone módban. Veddki a tápot és a stby feszültséget kösd rá a power on érintkezöre. Ilyenkor el kell indulni a tápegységnek és meg kell jelenni a 12V-nak és az induló háttérvilágitás tápjának. Ha ez müködik, akkor nem jön a digitális lapról az indító feszültség. Az érdekes, hogy alapból miért van 400V a pufferen. Annak csak 300V körül kellene lennie kikapcsolt állapotban.
Ha az elölapon világit a led akkor a stby táp átkerül a digitális lapra. Hogy miért nem indul el a távirányító jelére vagy a gombok nyomogatására azt ott kellene kideriteni. Szkoppal vizsgálni az infra vevöjelet, az eljut-e a segédprocesszorra a gombok jeleit is át kellene vizsgálni. Volt már olyan hibám is, hogy valamelyik egység hibája lefogta az egész rendszert.
A tápegységröl egyébként a gyártotol sem tudok rajzot letölteni.
László

0

lipi
lipi picture

Szia

Köszi , meg fogom próbálni. Fülembe tetted ezzel a MICOM procival a bogarat... utánanéztem
Rajz van itt a tanyán, HÁLA a feltöltőnek!
LGP4247-13 így keresd.
Van a POWER rajzon kis FET Q701, no meg 22R is , ami adja a feszt a MICOM és a LED driver IC-nek (rajzról könnyű :) Power ON optót néztem, az jó. Ha jól emlékszem be is jön a MAIN-ből az indító jel.
Az IC101 SSC9527S táp IC-re gyanakszom (ez csinálja a LED tápot, meg a 12V-ot is) vagy körülötte lévő ellenállás szakadás, stb.
Na meg ott van az a kis bigyó LB105 fojtó is.
(fel kell fejlődnöm ezekhez a tápokhoz : )

Köszi!
Meglesem.
Üdv
Szabi

0

cucuka
cucuka picture

Ez valóban BGA proci hiba lesz, újra kell golyózni a procit.

0