You are here

Lg 47LM669T elégette a hdmi kábelt

10 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv ,ha valaki ezt elmeséli nehezen hittem volna el , a tv és upc box közt elolvadt a hdmi kábel . Állítólag a box okozta a hibát és azt az upc kicserélte , de a tv sem működik azóta .
Bekapcsoláskor nem világít a stbay led , a táp panelon a 24V ,12 V ,3.3V rendbe , egy sárga led 5-öt villog kis szünetekkel , amit ne tudom mit jelent, de main biztos halott .
A kérdés , milyen box hiba okozhat ilyen durva kábel olvadást , mert ebből akár lakás tűz is keletkezhetett volna .

File attachment: 
Comments
mosomedve
mosomedve picture

Az ötös villogás a háttérvilágítás vezérlő jelének hiányát jelzi. Magyarul a main board hibás, nem indul a bootolás. Az LG tévék általában földelt csatlakozóval rendelkeznek, így a földelés galvanikus kapcsolatban van a HDMI csatlakozó földelésével és a fém csatlakozó részével. A UPC beltéri kettős szigetelésű, viszont a bejövő antenna kábel árnyékolása galvanikus kapcsolatba van a HDMI kimenetével. Így kialakul egy klasszikus földhurok, ami képes komoly feszültség különbséget generálni a két rendszer között. Ez képes megolvasztani a a csatlakozót és vagy a kábelt is. Izolációs szűrő lehet a megoldás a problémára.
László

4

ityvity
ityvity picture
*

Köszönöm szépen a választ , ez alapján írtam meg a szakvéleményt .

0

Joe
Joe picture

Szia!

HA kihúzod a TV-t akkor egy fázisceruzát a Tc koax aljzat külsejéhez érintve világít. Ez 80 v-nál nagyobb feszültséget jelent. Persze  sok áramot nemfog tudni produkálni, normál esetben. A bejövő koax oszlopon össze van nullázva a hálózattal 300 méterenként.Az oszlop minden sor végén, elágazásoknált földelve. (NEFH) A Tv-ig leválasztás nincs, illetve kérésre, vagy a telepítéskor látható probléma esetén. Innen gondold végig.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , a beltéri egységet a upc szerelő lecserélte , így azt nem láttam , és a tv-be égés nyom nincs , a main menthetetlen , mert a HDMI-k közvetlen a proc.-ra mennek , az zárlatos lett és egyértelmű hogy a hibát upc-nél valami rendellenesség okozta .

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Egyértelmű, hogy a hálózati feszültség került ki a boxra, de nem közvetlenül, hanem bizonyos ellenálláson keresztül. A tv védőföldes? Gondolom igen. Viszont fi relé biztosan nincs a lakás hálózatában. 
A tvgt a upc-vel ki kell fizettetni. 
Minden égésnyomot, égett dolgot bizonyítéknak meg kell őrizni. 
Fi relét tegyetek fel! 

2

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Azért nem ennyire egyértelmű a dolog. Mifelénk ilyen hibánál több alkalommal is bebizonyosodott, hogy a bejövő nulla kontakthiba volt a mérőóránál, ezért a föld felé folyt az áram, ami ilyenkor a KTV hálózat volt, ezért melegedtek a vezetékek. Ilyen esetben viszont a UPC fizettethetné ki jogosan a box árát + kiszállást az ügyféllel. Javasolt átnézetni a villamos rendszert is.

3

proba
proba picture

A FI relé nagyon hasznos, de ha az antenna kábelen jött az áram, azon nem segít. Ha a beltéri Y kondenzátora adta meg magát, az is csinálhat ilyet, akkor jó lett volna.  Az izolátor  és a FI  amúgy meg sok egyéb előnnyel jár, így erősen javasolt mindkettő.

2

Simontv
Simontv picture

UPC Kábel okoz ilyen hibákat!
 

0

Joe
Joe picture

Nem csak az UPC, az összes koaxos kábel tv-nál előfordulhat. (Nem kötelezően):

0

Sponsored links