You are here

LG 50LB650V-ZNBEEDLJG nem indul

13 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok!

Adott a címben megnevezett tv. Hibája, hogy bekapcsoláskor az LG logónál megáll. Flash hiba van ha minden igaz. Kérdésem az, hogy tudja-e ezt valaki javítani, mert húzós lenne az új alaplap. Esetleg bontott alaplap is érdekelne, ha van valakinek.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Való igaz, hogy az 32 és 50 colos készülékek alaplapjai különböznek a többi képátlójú készülékektől. Vagy tiz helyen kell nem egy alkatrészt áthelyezni. Mivel a t-con áramkör is az alaplapon van, innentől kezdev a kijelző tipusátol és nagyságátol függ milyen alkatrész hová van kötve. Az alkatrészek 0402 smd ellenállásokról van szó, nagyito, hegyes csipesz, fogyasztószer, spec páka kell hozzá, afolia könnyen sérül.
László

0

djhalasi
djhalasi picture

Akkor nem tudom még mit kezdek vele, mert spec pákám nincs, meg igazából ez is lutri. Próbából meg nem akarok kidobni ennyi pénzt, hogy hátha jó lesz a kép alakítgatás nélkül is.

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Én kezemen már jópár ilyen típusú alaplap átment. Párat sikerült megjavítani, de a statisztika alapján sajnos az esetek nagy részében alkatrész hiba volt. (10-ből 8 esetben. Volt amikor a processzor BGA forrasztása után a logo sem jelent már meg a processzor hibája miatt). Processzor, flash illetve DDR3 ram hiba is volt. Porcesszort már rendeltem, nemsokára megjön. Ramokat is most fogom rendelni, ami sajnos nagy valószínűséggel a karácsonyi postaroham miatt nem biztos hogy megérkezik az idén Hong Kongból. Sajnos csak 42"-os törött kijelzőm van, amivel az LB, LF, LH szériákat tudom vizsgálni, 50"-os kijelzőm nincs és akkor nem is beszéltem az AUO-s kijelzővel szerelt készülékekről. Nem tudom merre lakozol, de csak akkor tudnék segíteni, ha valahogy hozzám kerülne a készülék. A más készülékbe való panel belepróbálása hibás kijelző meghajtást és képtartalmat eredményezhet, ami esetleg a main board, rosszabb esetben a kijelző tönkremenetelét eredményezheti.
László

0

djhalasi
djhalasi picture

Békés megyei vagyok. (Mezőkovácsháza) Csatolok egy képet a kijelzőn lévő cimkéről. Kicsit homályos, de a lényeg látszik. AUO-s a kijelző. Közben írtak, hogy van egy ugyan ilyen tv led háttér hibával. Ha a tulaj nem költ rá eladó lesz az alaplap. Talán ez lehet még egy költséghatékonyabb megoldás.

File csatolás: 

0

mosomedve
mosomedve picture

Igen, most néztem meg egy alábbi hozzászólásban található képet és azon jól látszik, hogy a csatlakozók mások és hiányzik az LG kijelzőhőz tartozó t-con áramköri elemek hiánya. Nekem is van egy AUOs panelom, ami logózik, csak nem tudom megjavítani, mert nincs AUOs kijelzőm. De remélem megoldódik a problémád. Ha a rossz panel helyett kapsz működőt, akkor esetleg elküldenéd nekem a rosszat? Próbaképpen tesztelném a tudásomat, hátha meg tudom javítani. A terveim között szerepel egy olyan mérő állomás kiépítése, hol az ilyen jellegű hibákat kijelző nélkül is meg tudjam javítani. László

0

djhalasi
djhalasi picture

https://www.itech-tv-szerviz.hu/termek/eax653840041-5/

Ez esetleg jó lehet helyette? Ránézésre ugyan az, csak ez egy 47"-os TV-ben volt. Kérdés működne-e ezzel? 

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia!
Én egy LG tv-vel jártam úgy, hogy nagyobb képátlójú készülékből tudtam csak alaplapot szerezni hozzá. Szerencsémre a szervizdoksiban le volt írva, melyik az a pár alkatrész, aminek az értéke eltér a két lapon, így át tudtam őket pakolni, és működik azóta is a készülék. Nem tudom, hogy nálad ez járható út vagy sem.
Üdv

0

djhalasi
djhalasi picture

Na igen, ez jó kérdés. Egyébként sok alkatrészt kell átcserélni? "Mezei" pákával kivitelezhető? 3" a különbség a 2 kijelző között. Igazából lehet az sem túl nagy probléma, ha lesz körben egy 2-3cm-es sáv, ami fekete, mert ugye ez a kijelző nagyobb, mint a donor alaplaphoz való, de legalább használható lenne a tv nem annyira horror áron.

0

manyizoli
manyizoli picture

Milyen alaplappal van szerelve, a kijelző miatt?

0

djhalasi
djhalasi picture

Csatoltam pár fotót, elvileg látszik minden adat.

0

manyizoli
manyizoli picture

Hmm...pont ez nincs.
 

0

djhalasi
djhalasi picture

Még nem szedtem szét, de ahogy hazaérek lekapom a hátulját és írok.

0

Sponsored links