You are here

LG 50PK350 plazma tévé nem kapcsol be

9 posts / 0 new
Last post
nilsmasterson
nilsmasterson picture

Sziasztok!
Szomszédom hozta át a plazma tévéjét, hogy nem kapcsol be. Elmondása szerint eleinte még bekapcsolt, de belilult a kép. Aztán mindig egyre nehezebben kapcsolt be, végül már egyáltalán nem. A piros készenléti led világit, bekapcsoláskor kattan a relé, majd elejt.
YSUS vagy ZSUS zárlatra gondoltam mert a táp panelon a Vs Va feszültségek sincsenek meg. Lehúzva a csatikat akkor sem, ezért a zárlatot elvetettem. A táp panelt kezdtem el vizsgálni, de mindent jónak mértem. Rendeltem ICE3BR1565JF regulátor ic-t, de nem javult a helyzet. Végül elvégeztem a 3. fotón látható tesztet és láss csodát kiderült, hogy a táp rendben van. Így már nem tudok másra gondolni mint hogy az alaplap rossz, nem jön ki róla az M_ON jel.

Érdemes szerintetek foglalkozni vele? Procit hajszárítóval megmelegítettem, de nem segített.

nils

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia! Ha a tápok rendben vannak akkor main gond lehet.  Melegítsd meg a main prociját, álltalában ideiglenesen megjavul. Ne sajnáld tőle a meleget.... A forrasztási oldalon van , emlékeim szerint egy ic 501 számú stabil tok ami az 5v ért felel az szokott még megpusztulni.
 

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!

Megnéztem az IC501-et, de az szerintem jó. Viszont az IC801 feszültség stabilizátor zárlatos a GND-OUT lábakon, valamint az IC803 a GND-IN lábakon. Ezeket kivettem, de a zárlat megmaradt. A +3.3V_AVDD vonalon lesz valami zárlatos. De hogy találom meg? Adtam be 1.8V-ot a kivett stabilizátornál, kajál valami 360-370 mA-t, de semmi sem melegszik. Fújtam izopropillal, de sehol sem látom, hogy jobban párologna.
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  A pozíció számok tekintetében nem vagyok biztos, hogy jót mondtam e. Az sajátoméban az USB csatlakozó t5v tápja, és evvel együtt a kép is elment .Az ic cseréjével helyre állt a rend. Azután a tortúra úgy folytatódott, hogy menetközben elment a kép éa a hang is. Majd a hang visszajött, ezt többször eljátszotta már. Előjele, hogy csak a 2. 3, bekapcsolásra indul, a relé kattan de azonnal kikapcsol. A jelenlegi üzem idő 130 nap körül van, aztán "főzés" és megy tovább pár hónapig.... míg megérkezik az új main .

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Megnéztem ezt a 3.3V-os vonalat, de sok alkatrészhez megy, képtelenség megtalálni mi zárlatos. Szóval ebből másik panel lesz. Na de ismét elakadtam. Mert a panel számra ( EAX61366607(01) ) rákeresve ugyan rengeteg bontott panelt kidob a kereső, de egyik sem olyan mint ami ebben a tévében van. Mellékelek két fotót. Egyik egy netes találat, másik a tévében lévő hibás panel amin pirossal bejelöltem miben különbözik a neten találtakkal. 

File csatolás: 

0

stevepapa
stevepapa picture

A main kijelző függő, általában hasonló típusú kijelzők mainjai cserélhetők, ezek néha mérettől is függetlenek. KÖRÜLNÉZEK, kisbetűvel xd
 

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Közben rájöttem, az elején elírtam és 50PK550 a tévé típusa. 

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!
A melegítésen már túl vagyok, sütőben 150 Celsius fokra előmelegítettem, majd 230 C fokon hőléggel fújtam 2 percig. Semmi javulás.
Az ic 501-et megnézem még.
Köszönöm!

0

stevepapa
stevepapa picture

A sajátomat kb 350 fokon  hőléggel 30-35 percig sütöttem , most 5. hónapja megy. Persze nem mindegyikre hat a meleg.

0

Sponsored links