You are here

LG 50PX4R plazma tv kép nincs hang van

7 posts / 0 new
Last post
csiszike
csiszike picture

Sziasztok, 

A tárgyban említett tv villám vert. Kép nincs hang van.
Szétszedve sehol nem találtam vizuálisan elváltozást.
A tv volt már javítva.Az YSUSon a 20LC30as diódák cserélve voltak.
Ki lehet szűrni melyik boardon van a hiba?
Zárlatot ,szakadást nem találtam a tápon.
YSUS és ZSUS sem találtam zálatot.A bordák alatt nem vizsgáltam.

Köszi!

File attachment: 
Comments
csiszike
csiszike picture

Keresek hozzá talpat ha van vkinek.

Köszi!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia, szerintem van...
 

0

csiszike
csiszike picture

Írtam PM.

0

stevepapa
stevepapa picture

El is küldted ? mert nem találom...Meg egy képet ha tudsz tegyél fel, mert van itt néhány 50" LG PLAZMA TALP , hogy tudjam melyik kell neked.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

 Mérni kéne, 200v körül Y sus Va 70 volt körül Z sus. Ha a feszültségek itt meg vannak akkor szakadás van, bizti ,elvileg az Y és a Z suson is vannak védő ellenállások amik túl áram és feszültség esetén kioldanak. Ha ezek nincsenek meg akkor egyenként húzd le a susokat  ha megjelenik a feszültség valamelyik lehúzásánál az rossz. De a hang megléte más irányba tereli a dolgot, de sosem lehet tudni. A rossz nyelvek és tapasztalatok a main szokott elköszönni, nem ad ki indítófeszültséget (va, vs ) feszültségek. Általában szitázva van a mainon, illetve a tápon, ha a Z SUS rossz, az Y még mehet halk zizegést hallat, illetve szkóppal vizsgálható. Szkóppal,multival  a bufferokat nagyon óvatosan mérd, aranyárban adják, és általában nem beszerezhető. 

0

mosomedve
mosomedve picture

Érdekes villám lehetett! Csak a képet vágta haza, hang van, gondolom csatornát lehet váltani, stb. Az hogy nincs kép a plazma tévéknél jóval bonyolultabb megállapítani a hibát, mint egy LCD tévénél. Megvannak-e az Y_SUS és Z-SUS egységekben a szükséges feszültségek. Bekapcsoláskor dereng-e a kijelző és csak a kép hiányzik, stb. A logic board beindul-e, kap-e indítójelet a main boardtól, stb. Szép kis küzdelem lesz, pláne ha a plazma javításban nem vagy jártas.
László

0