You are here

lg 50pz250z hang van, kép nincs

5 posts / 0 new
Last post
tams
tams picture

Kedves kollegák,sgítséget szeretnék kérni LG 50PZ250 plazmával kapcsolatban.
A tünetei:
a z-sus modulon található 2 sor fet,1 sor teljesen zárlatos volt,ezáltal a vs tépfeszültség nem volt meg a panelen,a fetek és diódák cseréje után már nincs zárlat,a feszültség értékek megvannak,(vs,va,stb),képet viszont nem akar adni,hang az van,távirányítóra reagál.
A kérdésem hogy hogyan folytassam a hibakeresést?Az összes elkót kicseréltem,az összes ki volt száradva.Ami gyanús hogy a cserélt fetek a zsus panelen rettentőre melegszenek,az y panelen pedig minden hideg.Plazma tv szerelésével nincs sok tapasztalatom,és szívesen venném ha esetleg tudna segítení.Köszönöm Tom

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

A hibás című topikokra kár válaszolni, mert a felfüggesztés miatt eltűnik a süllyesztőben!

Comments
Sárosi Csaba
Sárosi Csaba picture

A buffer ic-k kimenetét megmérted?Mert ha zárlatos akkor sem hagyja hogy működjön,tudod hogy kell mérni?zia Csaba

0

reparátor1
reparátor1 picture

Szia!
A paneleken többnyire rajta vannak a csatlakozóknál a fesz.értékek.Mérd meg,hogy megvannak?Vannak beforrasztott biztosítékok,és biztosító ellenállások,ellenőrizd.Ha van hibrid a Z sus-ban lehet,hogy elszállt./én is azt keresek/ Üdv.Reparator

0

tams
tams picture

szia ebben nincs ic,ez már fetekkel van megoldva,azok vannak hűtve,az összes biztit végignéztem és a feszültség értékek is jók,találtam hozzá itt a tanyán service doksit,de abban csak annyi van cseréljem ezt ,vagy a másik panelt.Hát azzal sokra nem megyek,az y panelje egyátalán nem indul el szerintem,és nem tudom hogyan tudom kontrolálni mi az ami megy és mi nem,sok tapasztalatom sajna nincs plazma tv vel kapcsolatban,hébe hóba beesik egy-kettő,többnyire laptopok vannak,azokkal nincs is bajom.Azt nem tudom ha megvan minden tápfesz,még a controll panelje is megy ,van rajta 1 zöld led,az villog ,hol gyorsan hol lassan,viszont véleményem szerint valami hibakódót akarna mutatni a villogással,vagy tölti be a rendszert az induláshoz,ezt nem tudom,és nem találtam róla semmit.A kontroll panelből is elindul az 5,18v,de nem akar képet produkálni.

0

Sárosi Csaba
Sárosi Csaba picture

Abból indulok ki hogy megmértél minden feszültséget,és, rendben volt,tehát megmérted még asegéd feszültségeket amit az y-sus állit elő(2db).
Egyébként a z-sus is előállit egy feszültséget,ezek lényegesek,az értékük fel van tüntetve a kijelző cimkén.
A SORREND:VS,VA,és a kontroll logikára rákerülő +5.14V.----Ha ezek afeszültségek megvannak és minden biztositék jó akkor valamelyik IGBT-ÉS NEM FET szakadt,műszerrel mérve szakadást mutat mert a belső szerkezetet ami esetünkben 4ellenállás+3dióda+3db tranzisztor+1fet---CSAK ÉS KIZÁRÓLAG KAPCSOLÁSBAN PRÓBÁLVA ELLENŐRIZHETŐ!Az IGBT kaphatóak a SINI-nél 1000ft alatt van darabja.Mielőtt hozzáfognál cserélni nézd már meg hogy a Z-susban nincs e esetleg zárlatos IGBT.Tehát csak azt tudod mérni hogy zárlatos vagy nem az IGBT,ha nem zárlatos és nem működik csak a csere az igazi gyors megoldás.Egyébként az összes Samsung 2010 után gyártott susban találsz ugyanilyen IGBT-t.szerintem elnézted és nincs meg valamelyik feszültség,ennek a plazmatévének a tápegysége a tipushiba,ha a main bord+a tápegység processzora felkapcsolja a feszültségeket akkor örülj mert legalább a kijelző túlélte.A sus javitásoknál még nem találkoztam hogy a vezérlésben egyszer is valami elromlott volna,valószinüleg rendesen túl vannak méretezve.általában több IGBT van párhuzamosan kapcsolva,vigyázz ne ess bele abba a hibába hogy csak a zárlatosat cseréled,ahol egy zárlatos ott a többit is cseréld ki. Ha valamelyik alkatrészt nem tudod leolvasni irj és megadom az értékeket.
Üdv Csaba

0