You are here

LG 55UJ620V - Nincs kép (nincs háttérfény)

3 posts / 0 new
Last post
gabel
gabel picture

Tisztelt Kollégák!

Belefutottam egy címben említett TV-be, ami olyan hibával került hozzám, hogy nincs képe (valójában háttérfény sincs). A hangot nem tudom, mert azt sem tudom, hogy melyik bemenetre volt állítva, fel volt e hangosítva, stb.Az alaplap biztos, hogy él, legalább annyira, hogy a távirányítót látja, mert azzal ki és bekapcsol. A táp panelen a LED kimenet bekapcsolt állapotban is 0V lehúzott LED csatival is. Az alaplapra menő 13.2V bekapcsolás után rendben van, a táp panel alaplapra menő csatijában a P/ON, a P-DIM, és az INVON lábon is kb. 3.4V van. Másik táppal is próbáltam, ugyanúgy sötét minden. Első körben az alaplapról a tápra küldött feszültségek szükséges értékét nem tudtam kinyomozni, ha esetleg valaki tudja ezeket (vagy esetleg azt, hogy alaplap nélkül hogyan tudom indulásra és háttérvilágításra bírni a tápot, csak, hogy a LED hibát kizárhassam) az kérem ne tartsa magában! Bármilyen segítő szándékú ötletet szívesen fogadok!

Ha segítség, a táp panel típusa: 168P-L6R021

Köszönettel:

Gabel

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Led teszterrel rá kellene mérni a csíkokra , akár szétbontás nélkül , ha netán több szálon vezérli a háttért , van esély , hogy valamelyik jó , akkor már tuti a háttér hiba .

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én mindenképp a jól bevált módszerrel kezdeném. Leírtak alapján szinte biztosra veszem, hogy "csak" háttér hiba, nem táp és main. Tehát egy erősebb elemlámpával világítsd meg a kijelzőt (menüt megnyomva, az látszik legjobban) hogy valóban van-e úgy képtartalom.
Üdv, Z.

3