You are here

LG 60PV250 plazma tuner probléma, kockásodik a kép

6 posts / 0 new
Last post
nilsmasterson
nilsmasterson picture

Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi. Adott a tárgyi tévéből 3db teljesen egyforma. Mindegyiket hibásan vettem, nem kapcsoltak be, ysus és zsus panel javítás után működnek. Nem egyidőben szereztem őket. Az első került a dolgozó szobába, egy kisebb philipset váltott. Már az elején feltűnt, hogy bizonyos csatornák kockásodnak, hol durvábban hol csak épphogy. Korábban a Philips nem csinált ilyet. Tarr kábel tv van, hívtam is az ügyfélszolgálatot, kijöttek a szervizesek, felmásztak az oszlopra méregetni, majd a padláson folytatták, végül kicseréltek pár koax csatlakozót. Mérték a műszerükkel a bejövő jelet, néha felugrott 1-1 tüske, azzal egyidőben jöttel a kockák is. Ilyenkor a jel minőség leugrott 98%-ról 60% körüli értékre. A tüskék még a zöld mezőben voltak, azt mondták ez nem probléma, egy jó tévének ezt ki kell tudnia korrigálni. Abban maradtunk, hogy hoznak egy set-top boxot. Így is történt, a kockásodás megszűnt mivel a tunert kikerülve hdmi-n keresztül jött a jel. 
Majd érkezett a második ugyanilyen tévé ami ugyanúgy kockásodott. Ez a tévé váltotta a nappaliban lévőt, kértem még egy boxot, probléma elhárítva. DE! Beesett egy harmadik ilyen tévé. És ez bizony nem kockásodik. Egy kicsit sem. 
A kérdés, hogy ez a tuner rész hibája? A tuner ugye az alaplapon van. Érdemes nekiállni megkeresni a hibát vagy teljesen esélytelen a dolog? Sok energiát nem tervezek belefektetni a dologba, inkább csak a kíváncsiság hajt. Az írás közben jutott eszembe, hogy a fw verziót nem néztem még meg. Lehet érdemes lenne egy frissítést csinálni, persze csak akkor ha különbözik. 

update: közben megnéztem a fw verziót, egyforma. De jó régi. Megpróbáltam frissíteni a legújabbra, de amint elkezdené másolni a pendrive-ról a szoftvert "Ismeretlen hiba" ugrik fel és a frissítés meghiúsul. Tovább nem mertem próbálkozni nehogy levélnehezéket csináljak a tévéből.

Üdv.. nils

File attachment: 
Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!
A CTRL panelt faggatnám, mivel több van belőle a hibátlanból tedd be próbára a "rosszakba". A kísérlet csak akkor lehetséges ha mindegyikben egyforma a kijelző. ...

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Teljesen egyforma a 3 tévé, mindegyik 60PV250-ZA.
Melyik az a CTRL panel? A logikai panel, azaz mainboard?

0

stevepapa
stevepapa picture

A MAIN  mögött szokott lenni, Az Y és Z panelt vezérli 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A tunerben van egy kb 8x8 mm IC. Az lesz a hunyó.

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Köszi a tippet. Tunert még nem maceráltam soha, ugye egy fém házban van. Kinyitható? Megnézném az ic-t és ha rendelhető cserélem.

0