You are here

LG CE-21M66 (MC-019A) geometria hiba

11 posts / 0 new
Last post
fbela90
fbela90 picture

Sziasztok!

Itt van ez a tv, már a múltkor is írtam ezzel kapcsolatban. A sorvégtranzisztor collektor ágán lévő 2.2 nF 2 KV-os kondenzátor zárlatos volt, a tápegység csak erőlködött. Nem volt ilyen 2.2 nF-os kondi, ezért nem raktam be a helyére másikat, hanem a 6.8 nF-ost egy 8.2 nF-osra cseréltem. A tv elindult, lényegébe egy kisebb hibája maradt amit most vettem észre, és főleg az OSD menünél vehető észre. A fényerőtől függően a függőleges vonalak közepe hordószerűen kitolódik, vagy az alja "befelé fordul". Tápban 1 db elkó van, jónak mértem de cseréltem. A 2 sortáp kondi is jó, és a vízszintes eltérítésben lévő 2.2 uF 160 V-os elkó is. Függőleges körben is átmértem a kondenzátorokat, ezek is jók, a tápfeszültség is rendben + - 14.5 V. Kicsit elakadtam. Van ötlete valakinek merre keresgéljek tovább?

Kösz előre is!

Comments
fbela90
fbela90 picture

így néz ki, nem túlságosan feltűnő, ha semmi ötlet nem lesz, nekem se akkor szerintem így hagyom.

File csatolás: 

0

fbela90
fbela90 picture

Senkinek sincs ötlete? Nem tudom mit kéne cserélni, szerintem így hagyom.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Cseréld a BCL áramkör elemeit a sortrafó 8-as lábától az IC 49-es lábáig.

Üdv:
Fülesmester

0

fbela90
fbela90 picture

Az a helyzet hogy a BCL áramkörben az ellenállások kivételével cseréltem az alkatrészeket. Sajnos még mindig maradt a hiba. Már nem volt több ötletem, kivettem a sorcsatoló kondit, mérésre, jónak mértem visszaraktam, és bekapcsoláskor már kép sem jelent meg. Csak akkor villant be időnként a kép ha a tuner bemenetéhez az antennát hozzáérintettem. A BCL lábon 2 V-ot mértem. Ezt próbáltam felemelni 5 V-ra, a szemcse megjelent, egy ideig, aztán eltűnt. Gondoltam rámérek a BCL lábra. Testhez képest 304 ohm, akkor is ha ki van forrasztva. Gondolom ez az IC kuka :(. Vagy kezdettől fogva ez csinálta a balhét, vagy én csináltam hülyeséget mikor adtam neki 5 V-ot. Úgyhogy keresek ilyen IC-t elfogadható áron: TDA9361PS/N2/410793

Kösz a segítséget mindenkinek!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Biztos, hogy 410793 a végződése, nem 4I0793?

Üdv:
Fülesmester

0

fbela90
fbela90 picture

Igen elnéztem reggel, 4I0793 a végződés. Kösz!

0

marosi
marosi picture

Szevasz fbela90
Vagy egy éve tán is szivtam egy ilyen LG vel nekem visza futásos halvány kép volt ,ha jól emlékszem ilyen procit kerestem,de nem találtam,sajna bontásnak lett itélve ,illetve lettvolna proci,de olyan árba hogy tv t lehetett volna érte venni.

0

fbela90
fbela90 picture

Köszönöm. Néhány helyen rámértem szkóppal az IC lábaira. Az EHT-n (36-os láb), és A BCL lábon (49-es) stabil 2 V van. Az SCP (34-es lábra) megérkeznek a sorvisszafutási impulzusok. (Upp 4.6 V). Képcsőfűtést is szkóppal tudtam megmérni 22 V (P-P). A csatolmány alapján a BCL-nek legalább 2.8 V-nak kellene lenni. Ahogy a G2-t állítom a legkisebbtől a legnagyobb értékig, ezen a lábon alig változik egy kicsit a feszültség.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Nem azért raktak bele 2 db kondit, mert nekik sem volt 8.2 nanofarádos kondijuk!

Az a 2.2 n kerámia azért is van bele téve, hogy ne gerjedjen.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Mérj a processzor lábain a csatolmány alapján!

A G2 feszültség beállítására nagyon kényes!

Képcső fűtése? (6,3Veff, RMS mérővel)

Üdv:
Fülesmester

0

Sponsored links