You are here

LG chassis:MC-00AA sötét képernyô [MEGOLDVA]

8 posts / 0 new
Last post
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Van itt egy 51cm-es LG CE-21F66 tv, jelenség: amikor bekapcsolom gyonyoru szepen megjön a nagyfesz, hang nincs 5-6perc mukva hirtelen megjon tokeletes a kep is hang is. Fenyero jo, nem huz semelyik szinbe.
Ekkor bemehetek a menube keresgelhetek csatornakat, minden mukodik a programvaltas kivetelevel (a gombok persze jók). De amikor a programot váltok, ismét sötét képernyo es hang elmegy es varni kell ujbol 5-6 percet hogy jo legyen a program. Ha kikapcsolom a tv-t majd vissza akkor is ugyanaz a jelenség 5-6percet kell varni.

További infók:
1.Az rgb TDA6107Q, bemeno RGB jelek alacsonyak, a TDA6107Q visszajelzo jele alacsony szintu, lehet hogy letiltja a procit, de szerintem nem a kepernyo a rossz mert ha screen potival jatszok nem tiltja le a proci, meg hát barmikor ha atkapcsolom pl 1 ora mulva akkor is sotet a kepernyo. Szerintem az alacsony bemeno szint miatt tiltja le a procit (hangot,programvaltast)

2.Kepernyo RGB katodjai 190V-on vannak, tehat azert sötét igy a TDA6107Q jo.

3.A bemeno RGB jelszint a TDA8842-S2 ic-rol jon, amikor rossz akkor 1.5V, amikor jo akkor hirtelen 2.5V.

4.TV-t egy "reciklalo" hozta taviranyito nelkul, tehat elozoleg hogyan/miert romlott el nem tudom, de mar valaki szervizes probara cserelhette az EEPROM tartalmat es kivette az SDA555XFL procit, es ic-tokba tettek es vissza.

5.EEPROM tartalmat raktam ujat, de semmi ujdonsag nem lett. Elkok az RGB, video proci, proci korul jok.. Szekunder tapfeszultsegek jok.
Semmi se melegszik tulsagosan.

Itt akadtam meg nem tudok tovabb lépni, mivel nincs masik kepernyom probara, es a TDA6107-viszajelzo jelét sem tudom atverni, hogy mi tortenne ha jo jelet kuldene vissza a TDA6107..

Comments
Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Radugtam egy DVD playert, majd amikor 5-6perc mulva megjott a kep kihuztam a scartot es visszadugtam, arra is ugyanugy kikapcsol,tehat nem csak programvaltaskor.

TDA8842 pin13 "CVBS INPUT" jel van rajta, amikor rossz akkor nagyobb szintu, ha jo akkor fele nagysagu..
ezt kovetgetem visszafele
pin7,8 SCL, SDA labak is egy kicsit valtoznak, de majd egy TDA6107-et berakok neki, van is belole egy vadiuj.

0

Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Beraktam az uj TDA6107-est de ugyanaz a jelenség továbbra is.

Johetnek a diodak..

0

Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Megvan a hiba! Kivetem a procit (SDA555XFL A14) es alulról egy tuhegynyi lyuk keletkezett.
Tehár a proci kifujta füstöt..

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Shizo!
Alattomos, és rosszindulatú hiba, annak tükrében, hogy az öt perc elteltével, remekül működött a készülék.
Gratulálok a kitartásodhoz.
Üdv:
exGelkás

0

MZperX
MZperX picture

Üdv! Úgy száz éve javítottam egy Samsungot, csatornaváltás illetve bekapcsolás után vagy volt hangja, vagy nem, és ha nem volt akkor öt perc után kikapcsolt. Hogy hogyan jön ez ide? Nos fél napom ment rá mire megtaláltam a reset áramkörben azt a 27 kilós ellenállatot, mely 75 kilóra hízott! Azaz nyúlt. Ráadásul többször rámértem, de a lila csík, azaz a hét stimmelt, ezért átsiklottam felette. Nálad is valami ilyen nyalánkságot sejtek. Azért mielőtt nagyon bemennél a málnásba: én cserélnék egy 6107-et, keresgélnék a környékén visszáramos diódát, nyúlt ellenállást, esetleg megpróbálnám kikötni a tda visszajelző ágát és rátenni máshonnan villanyt, akkor megjön é a kép?

0

Shizo
Shizo picture
**

Sziasztok!
Kepernyo hibat teljesen kizartam, kulon tappal a futesre tettem 8V-ot es ugyanugy rendetlenkedik mint elotte.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Shizo!
Az antennán kívül, kapcsolj rá AV jelet is. Az, hogy a hang, és a kép is eltűnik, igen gyanús, hogy valamiért AV állapotot érzékel.
A hibás időszak alatt, szkóppal kellene a jelutat mérni, van rá elég időd.
Üdv:
exGelkás

0