You are here

LG HT353SD Házimozi a lemez éppen csak mozdúl a gép kikapcsol

6 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Kedves Fórumozók!
Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Javítok egy LG HT353SD Házimozit, a hibajelenség a következő. A készülék a lemezt egy picit meg mozdítja és azonnal kikapcsol,vissza áll standby-ra. Sokadik próbálkozás után már megpörgeti a DVD lemezt, de lemezhibát jelez és kiadja,DVD-t egyáltalán nem ismeri fel viszont ilyenkor miután már megpörgeti a lemezt a CD-t felismeri és le is játssza DVD-t viszont egyáltalán nem mindig lemezhibára le áll. Néhány percre áramtalanítom a gépet és már egyáltalán nem pörget meg semmilyen lemezt és ki is kapcsol. Tápfeszültségek rendben, összes kondit cseréltem a végfok tápjában nem cseréltem kondit. A fejet megtisztítottam. A tulaj mielőtt elutazott rendesen működött a készülék haza jött és már a jelzett hiba várta. 
Minden segítséget szívesen fogadok. Köszönettel: Lajos 
 

Comments
bélás
bélás picture

Szia.
A motort ellenőrizd járasd meg és mérjél, 10-15 ohm lenne a tuti. Ja és a lemezmagasságát is ellenőrizd.

0

domeattila
domeattila picture

Üdv. 
Találkoztam motor zárlattal. Amikor úgy fordul a zárlat miatt túlterhelés, a táp kikapcsol. Motor csere. Gyanús az optika is. Ha van bontott, tökéletes lehet, motornál tuti, optika jó esélyű. 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Azt a táp részt ellenőrizd még egyszer szerintem. Akár kicsit meg is melegítheted, mert elég gyanús, hogy nem bírja a terhelést. Lehet persze motor probléma is, de fej hibát kizárnám, hisz attól nem áll le készenlétre.
Üdv, Z.

0

mosomedve
mosomedve picture

Optikai egység hiba, cserével javitható.

1

pluto63
pluto63 picture

Hali!
Szerintem is optika,főleg ha a CD-t olvassa a DVD-t nem
Üdv

0