You are here

LG LCD TV :37LD 465 , chassisLD01B, nem programozható ,AV bemeneteken kép van hang nincs /A.lap csere/

28 posts / 0 new
Last post
Öcsibácsi
Öcsibácsi picture


Üdv. Mindenkinek!

LG 37 LD465 LGD-z /sasszi: LD01B/ Tipusu TV-t azzal a panasszal hozta az ügyfél, hogy AV bemeneteken kép van ,hang nincs. Dekóderrel használják ,ezért arról a hibáról nem tud, hogy adókat nem lehet beprogramozni sem automata ,sem manuális hangolással. A tápegységet átnéztem, a feszültségek meg vannak,az értékek jók. A MENÜ mindent kezel.Automata hangolásnál 1mp. alatt kiírja , hogy nem talált adót, kézi hangolásnál a keresés nem indul el.

Ha valakinek van ötlete ,vagy tudja a megoldást, nagy segítség lenne.

.Előre is köszönök minden tanácsot .
Üdvözlettel:Öcsibácsi

Comments
nokias
nokias picture

Hali!

Én ma csináltam 1 ilyen tv-t csak az 32"-os volt annak a tunerja volt rossz...
Balázs

0

balage
balage picture

Az antenna bemeneten nincs véletlenül jelen egy 5VDC?Már kétszer volt ilyen hibám, nem pont ui.LG-nél.Rákapcsolták a menüben az antenna power-t, a sima dipól antennára.Egyik esetben csak a kapcsoló ic ment tönkre, de ha be volt dugva az antenna lefogta az egész kapcsolt 5V-os ágat, és ugyan ez volt a jelenség(antenna nélkül AV-n jó volt).Másik esetben a kapcsolható 5V-os stab ic,és valamiért az MSP is gallyra ment, plussz még a tuner is.

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello! Megnéztem , nincs DC az ant.bemeneten .Egyébként az alaplapon semmibe nem tudok belekötni, azt leszámítva , h. a proc. 50-55 C fok meleg./Volt már melegebb processzor is és hibátlanul működött/. Üdv.

0

t.guru
t.guru picture

Szia!
Szinte ugyan ilyen jelenséget okozott a sztereo dekoder proc hibája, annak tápjainak hibája,
Adatvonalon okoz ilyenkor hibát. Ezt is nézd meg.
Üdv.: Laci

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

HELLO! Most félretettem a TV-t, de érdekelne részletesebben a hiba, amit említettél, ha nem gond, írd le. Köszi:Öcsibácsi

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló
A/V állásban nem lehet programozni egy tv-t sem, csak a dekódert.

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello!!

Valószínűleg nem fogalmaztam világosan,tuner állásban nem hangol. AV-n használják /dekóderrel/, Így van kép ,hang nincs.

Köszi.

Öcsibácsi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

HDMI bemeneten is meg kéne "hallgatni"... A szoftverfrissítést most inkább nem kérdezem...mert nehezen beszerezhető.

Üdv.: uniman

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello!

A "Factory Reset"-et kipróbáltam. Nem jutottam semmire. HDMI-n sincs hang. A szoftverfrissítés lenne megoldás, abban tudnál-e segíteni? Előre is köszönöm.

Üdv.:Öcsibácsi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Akkor most mégegyszer...jön ki bármilyen hang a TV hangszórójából?

Software_File(Version_03.03.42).zip fájl letölthető (a Szoftverfrissítés-re kattintva) innen: http://www.lg.com/hu/termektamogatas/lg-37LD450# ...meg a is.Szoftver_frissitesi_utmutato(Hungarian).pdf
...de itt inkább valami más gond lesz...

Üdv.: uniman

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Üdv. Uniman! A TV hangszórójából semmilyen hang nem jön ki, de most leragadtam annál ,h. a TV nem programozható ,/adókat nem tudok berakni/. Sem aut.hangolással,sem manuálisan. AV bemenetek "élnek":kép van , hang nincs. A készülékem LD465,/szoftver verzió:03.03.23/ még mindig a szervízmenüt és a szoftverfrissítést erőltetném. A legnagyobb gondom az, h. nincs LG szervíz távszabályzóm -egyelőre. . Üdv.Öcsibácsi

0

rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Service menube kellene bemenni es gyari beallitasokat ujrafuttatni,az talan segithet.Legkonyebben az LG ADJUST REMOCON 105-201M tipusu tavval tudsz bemenni.
Udv:Ferenc

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello! Azt szeretném ,de egyelőre nincs távszabályzóm.Annak nézek utána, h. nem-e lehet saját távszab.val belépni srvice menübe? Köszi.öcsibácsi

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Szia! Köszi, ez lesz a megoldás .Az a baj ,h. pillanatnyilag nincs ilyen távszabályzóm ,de remélem tudok szerezni v.melyik kollégától./Egy oldalon
találtam firmware-eket ,pendrive,ra írható, aztán USB-n bevinni, de az L D465-re nem találok ,ezért nem foglalkoztam ezzel a módszerrel./ Üdv:Öcsibácsi

0

flottweg
flottweg picture

Üdv!

Innen a fw letölthető:

http://www.lg.com/de/service-produkt/lg-37LD450

(bár van ennél frissebb is! ha kellene)

Ha tuner hibás lenne , ami ennél a tunernél nem ritka , akkor az sem húzós!

(TDTJ-S001D DVB-T/C/PAL/SECAM 45.25HZTO863.25HZ 36.167 5 48DB 75OHM HORIZONTAL DIN CONNECTOR 1 CH II2 LG INNOTEK CO., LTD.)

De mindenképp a smenüben először át kellene nézni a dolgokat hátha!

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello!! Azon az oldalon LD465-höz nincs szoftver, de elöbb-utóbb megtalálom, azt már tudom, h.03.03.23 a verziószám ,de ott nem letölthető. Köszi:Öcsibácsi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

...akkor én hiába linkeltem, ahol van szoftver is hozzá...ID:208552
GP2_DVB_EU_Basic_LD450_RevNo42955_V03.03.42_130131_usb_micom_3058_V2_SECURED.epk (52Mb)
Üdv.: uniman

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello.

Köszi, meg fogom nézni, hátha van ott LD 465-höz is szoftver. Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

'Bocs, csak most látom, hogy én meg a 450-es után kajtattam...(Flottweg is !)újratervezés! Itt valóban nincs hozzá szoftver! A német oldalon sincs!

Üdv.: uniman

0

flottweg
flottweg picture

Üdv!

Hiszen ugyanaz a sw kell rá .... mi a gond ezzel , ezen már kb 5 perccel az infó átadása után túl kellene lenni!

És a service menüt is átnézve eldönteni a továbbiakat!

Bocs!!!!

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello. A kérdésem az ,h. szervízmenübe a készülék távszabályzójával hogy kell belépni? A szoftver frissítéssel pedig azért óvatoskodok,mert már kb. 4 verziószám jött szóba és úgy tudom, h. egy hibás frissítés az alaplap végét jelentheti. Amúgy bevallom, hogy én még nagyon "ANALÓG" vagyok, de igyekszem digitalizálódni... Ezért minden e témában jártas ,"profi" kolléga tanácsát szívesen veszem és köszönöm. A TV-t most kicsit félretettem ,más sürgősebb ügy ek miatt. /Ide illő sztorim van egy -kettő,sok évvel ezelőttről ,de azt majd alkalmas helyen leírom/ Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

LD 465-höz jó a LD 450-es szoftver...ezt így elfelejtetted leírni, hogy meg is értsük.
Firmware 3.3.18 for **LD325, **LD326, **LD34*, **LD35*, **LD4**, **LD5**, **LE3**, **LE4**, **LE53**, 19-26LE55**
Üdv.: uniman

0

flottweg
flottweg picture

Üdv!

Bocsánat , hogy feltételeztem , a sw azonosság száma nem elég egy gyakorlott (hozzáértő) szervizes részére!

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Üdv!!
Újra elővettem az LD 465-ös LG LCD-t, megcsináltam a szoftver frissítést, semmi nem változott,/: sehol nincs hang és tuner állásban nem indul el a hangolás./ Az a kérdésem, h. saját távszab.val nem-e lehet szevízmenübe belépni? Kaptam 2 LG szervíz távszabályzót is, de egyikkel sem tudtam belépni.

Előre is köszönöm

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

De az nem írtad, hogy a szerviztávokkal konkrétan mit és hogyan próbáltál?
http://factory-reset.com/wiki/LG_Service_Menu

Üdv.: uniman

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Hello.
Az egyik távszabályzó :LG TOOLS 1/PIR 6710v ,a másikon semmi nem látszik, mert elég kopott szegény. Három módszerrel próbálkoztam:1: távszabályzón +taszton OK 5-6 mp-ig , 2: MENÜ távszabályzón +MENÜ taszton /egy időben/ 5-6 mp.-ig , 3:távszabályzón MENÜ hosszan , aztán beírni egy négyjegyű kódot./Ezt a neten találtam.../ Arra gondoltam, h. van v.mi lehetőség a saját távszabályzójával belépni, mint volt a VT. vagy ORION távszabályzókkal, némi átalakítással. Egyébként most látom, h. ugyanezt küldted el./Köszi!/ Még szívóskodok a TV-vel ,lesz másik távszabályzó. /Kéne venni egyet, de v.mi 6000 Ft és lehet, h. egy darabig nem lesz ilyen ügy./ Üdv.

0

Öcsibácsi
Öcsibácsi picture

Üdvözlök mindenkit.

Kaptam LG szervíz távszab.-t, a szerv.menü egyik menüpontjában esik szó tunerről , de oda nem engedett belépni ,ugyanígy háttér színt sem lehet kékre váltani, ekkor döntöttem az Alaplap csere mellett. /Nehezen adom fel általában ,de tuner ,vagy sztereo dekóder proc. cseréhez nem volt kedvem , mivel nem biztos a siker.../.

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést.

0

Sponsored links