You are here

LG LM-U550D Hifitorony nincs hang

Köszöntöm a fórum résztvevőit. A  hifitorony teljesen néma.A mechanikák működnek (magnók, cd ,radió hangolható, hangerő állítható) ,teljesen néma.
Amit meg tudtam nézni a végerősítő panelon lévő TO92 tokozású tranzisztorok jónak bizonyulnak(multiméter), A tápegység felőli stekker CN 941 feszültségei GND 1 től Vh 3v, 3v ,3v-7es3,3v 8as 5v 9es 12v 12es 12v  , 
A penelon van egy470 ohm10wos ellenállás az is jó. Kérdésem hogy esetleg a végfok IC lehet rossz, típusa ismeretlen, nincs rajta semmi írás? Ha valaki hozzáfér a kapcsolási rajzához meg írná a típusát, vagy mit nézzek még meg esetleg, megköszönném az ötleteket. Tóni.
 

Comments
Imre Antal
Imre Antal picture

Bálint,köszönöm a  Linket. Tóni.

0

SzBálint
SzBálint picture
***

0

Imre Antal
Imre Antal picture

Üdvözlöm ismételten a fórum résztvevőit. Ismételten elővettem a készüléket (a Bálint jóvoltából a kapcs. rajz segítségével)nekiláttam .Eddig nem volt időm sem kedvem vele foglalkozni. Az alapvető probléma a táp.panel 32V feszültség hiánya a végfoknak. A feszültség méregetés közben meglepetésemre elindult a fokozat. Az STR W 6754 ic 1-es pont (a FET D) akár a vez.nélküli mérőcsúccsal érintve elindul.Először azt gondoltam,hideg forrasztás,de nem.Az ic környezetében lévő ellenálás, kond. jónak bizonyulnak , az elkók ESR is jók. Az elkókat kicseréltem.Az ic 1pont 323V, a Vcc (4 pont)indító fesz 20V, elindulás után 18,2V. Mi lehet a probléma,találkozott valaki ilyen problémával? Esetleg az ic rossz? Előre is köszönöm az észrevételeket,Imre.

0