You are here

LG LV3798 video nem reagál minden gombra

7 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

A fent nevezett videó nem reagál a távirányító navigációs gombjaira. Menükbe be lehet lépni, de a föl/le, jobbra/balra gombokra nem reagál. A távirányító adja a jeleket. Van valakinek ötlete, mi okozhatja? A készülék még nincs nálam.

Köszönöm a segítséget: Jácint

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Végre eljutott hozzám a készülék, mdecsi, Neked volt igazad, user error. Nagyon sok videó távszabályzója tudja kezelni a TV-t is, ha azonos típusu, van, amelyiknél kapcsolót kell átváltani, van, amelyiken gombot kell megnyomni. Ez utóbbi volt. Mikor beüzemeltem a készüléket tökéletesen működött, így a hiba előidézése volt az izgi.
Így maradt a fejpucolás, hogy azért egy sört tudjak kérni érte :-)

Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Végre sikerült meggyőznöm a tulajt, hogy legalább hozza el a távirányítót :-) Jó srác az illető, csak nem életbevágó neki a probléma. Megépítettem az IR-vevőt, és bedigiztem a jeleket, minden gomb működik, és a föl-le jobbra balra gombok is más-más kódot produkálnak, tehát úgy tűnik, nem ebben van a hiba. Kedden elvileg hozzámkerül a készülék is, arra gondoltam addigra beszerzek egy univerzális távot is, de tartok tőle, nem lesz megoldás.

Üdv: Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Köszi a tippeket, leinformálom a tulajt amint tudom.

Üdv: Jácint

0

Jaca
Jaca picture
****

Kedves Kollégák!
Tudom, illene előtte túráznom a készüléken, nem is várok konkrét megoldásokat, csak egy-két tippet, mert ilyennel még nem találkoztam, és nem tudom, bevállaljam-e.

Köszönöm:
Jácint

0

BigTom
BigTom picture

Sziasztok!
Jaca!
Volt már példa rá - elsősorban utángyártottal fordul elő - hogy gyenge elemmel néhány gomb passzív marad, a többi meg működik kifogástalanul.
BigTom

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia Jaca!

User error-ra gyanakszomom.

Nekem akkor volt ilyen, amikor univerzális távirányítónál a beütött kód nem pontosan olyan készülékhez volt hozzárendelve, mint amit irányítani akartam vele. A gombok jó része működött, de egy rész nem.

Kérdezz rá, hogy a gyári táv van-e készülékhez. Ha nem, akkor előfordulhat, hogy elállították.

Aztán. A gyári távok egy része is viselkedik egyébként univerzális távként. Ilyen pl. a UPC médiaboxhoz adott táv is, amelyet be lehet programozni a tévéhez. Ilyenkor az történik, hogy a médiaboxot kiválaszva az értelmes funkciókat átveszi a médiabox, tehát ha pl. a menü gombot lenyomod, akkor a médiabox menüje jön be, de a hangerő állítás továbbra is a TV-re vonatkozik. Mivel a gyári távirányítók közül is több működik így, ezért ennek is nézz utána. Pl. az én régi Sony videóm távirányítója pont ugyanezt csinálja.

Végül:

Univerzális távot állítsd be a készülék tipusára. Így gyorsan ki tudod szűrni, hogy az ügyfél távja, vagy a készülék a hibás. Előbbi esetben hajtsd el sinihez vagy valahova a készülékhez való új távirányítóért. Utóbbi esetben passz.

0