You are here

LG LV4981 video

17 posts / 0 new
Last post
tiva77
tiva77 picture

sziasztok

A fent emlitett videonál olyan probléma jelentkezett hogy 5-10 másodpercenként zavaros lesz a kép-mintha állandóan trackingelne, a hang az jo ez idő alatt is. Nyomógörgő nem kopott. Mi lehet a hiba?
Előre is köszi a segítségeket!

üv : Tiva

Comments
tiva77
tiva77 picture

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

üdv : Tiva

0

tiva77
tiva77 picture

sziasztok

Nos kipróbáltam ugy hogy lehuztam a CTL fej kábelét de a hiba viszont megmaradt. De mikor visszatettem a csatit utánna a hiba megszűnt! És amikor bekapcsolom ahogy indul a film kiirja az OSD menüben a képernyőn hogy A.TRACKING és jol müködik. Most tesztelem már fél orája eddig még mindig jó.Lehet hogy az a kábel volt rosszul bedugva vagy kontakthibás?

üdv : Tiva

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Igen! :yes:
Ezért írtam...:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/lg-lv4981-video#41836
Üdv Tibi.

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Igen azért írtunk.... ;)
Tiva: De ha válaszoltál volna arra a kérdésre hogy, "..és ilyenkor kijelzi a traking-et", akkor talán pár perccel hamarább megjavítjuk.
Szép napot!
ui: sorry, végig olvastam, válaszoltál. Én voltam figyelmetlen, bocsi.

0

Virányi Zsolt
Virányi Zsolt picture

Szia!

Hasonló hibával már én is találkoztam ott a kapstán motor cserével oldódott meg a probléma.

0

belfi
belfi picture

Szia!
Nézd meg a szalagok állapotát.Ha a szalag alsó részétől kb 2mm-re törési csík látható akkor ott a baj.Jellemzően az elöregedett szalag (nincs éltartás) illetve a szalagvezetők bekopása okozza a hibát. Csak a szalagvezető rendszer teljes cseréje és újra kalibrálása hozhat tartós javulást.
De.
Nézd meg a CTL fej és a szalaghúzó görgő közti álló szalag vezetőnél, a szalag, törés mentesen fut-e.Ha nem a vezető tetején lévő csavarral tudod állítani a magasságot de csak épp annyit hogy a szalag alja kiegyenesedjen.Ezután be kell állítani a CTL fej dőlés szögét úgy hogy egy jó minőségű magnóval( Ha még létezik ilyen) felvett műsornál a legjobb hang illetve stabil kép legyen, mindezt úgy hogy ne csússzon vissza a szalag a vezető aljára csak épp hogy hozzáérjen Ha mindenképp vissza csúszik akkor a görgőt cserélni kell és kezdeni mindent az elején.Nem kis meló.Türelmed legyen mert hosszú órákig tart a beállítás,és ráadásul csak tüneti kezelés mert a bekopott babák illetve a forgófej szalagvezető élének az elkopása ismét előhozza a hibát.
Természetesen az előbbi leírásokat is tartsd szem előtt.

0

Gabor2
Gabor2 picture

Üdv.
Ha végképp meguntad,3000+posta s küldök egy komplett hibátlan gépet.
üdv

0

dav53
dav53 picture
*****

Szevasz.

Az eddig leírt mechanikai ellenőrzéseken felül azt is meg kellene figyelni, hogy a szalag képkeresés üzemmódban a CTL fej előtt nem vándorol fel vagy le, a képkeresés irányától függően. Ez az egyik biztos bizonyíték arra, hogy a nyomógörgő megkeményedett, deformálódott, esetleg az egész szerelvény / szalagterelő kissé elferdült (feszegetés - de persze senki nem nyúlt bele).
Szkóp nélkül az elektronika (CTL jel) ellenőrzése - elakadásának megkeresése kissé nehéz lesz...
Még azt lehet megnézni, hogy van-e változás a tracking hiba rendszerességében akkor, ha a CTL fej csatiját lehúzod. Ha a hiba ugyanolyan marad, akkor valószínűleg elektronika, ha némi változás van, akkor inkább mechanika.

Dávid.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Tiva!
Akkor szokott ilyet csinálni, ha a szalag nem jó helyen fut, és főleg a befűző babák hibás beállítása, a csúszó talpuk megkopása, vagy a mechanika meggörbülése okozza általában.
Egy próbakazettára vegyél fel vele valamit, majd ugyanazt játszd vissza, hogy akkor is fenn áll-e a jelenség?
Nézd meg, rendesen végig mennek-e a babák, és elég stabilan állnak-e a pálya végén a villában, nincs e oda begyűrődve valami szösz, kosz stb, ami a végpontban kiemeli a babát. (Már pár század mm is elég!)
Volt-e erőltetve a mechanika? Beragadt kazetta, túlhúzott tartócsavarok? (Az újabb anyagtakarékos mechanikák könnyen deformálódnak.)Esetleg egy kicsit lazítsd meg egyenként a két belső sarkán lévő tartócsavart, és közben figyeld változik-e a kép.
Üdv: Laci

0

tiva77
tiva77 picture

Nem jelzi a kijelző a trackinget. Már több kazettával is próbáltam de mindegyiknél megvan ez a hiba.

üdv: Tiva

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz tiva77!
A szallagpálya, és a fej alapos, és főleg szakszerű tisztításával kezd.
Üdv:
exGelkás

0

tiva77
tiva77 picture

sziasztok

A szalagpálya rendben, tisztítás megtörtént. Ha kézzel fékeztem a szalagot lejátszás közben akkor sem lett jo.Mechanikailag rendben van minden. CTL mérőponton mit is kellene mérnem és mivel? Szkópom sajnos nincsen.

üdv : Tiva

0

city217
city217 picture

Szia.
...és ilyenkor jelzi a kijelzőn a traking-et? Gondolom több szalaggal próbáltad, félő hogy a fej betegszik. Ha van tisztító kazettád ráküldheted, hátha segít valamit.
Üdv.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

CTL jelet megnézni mérőpont a panelen kiképezve a mechanika melett jobra fent. A CTL fejmagasság jó e? Ez gyakori hiba LG-nél. De sajnos videófej probléma is lehet.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Tiva!
Szalagpálya rendben?
Tiszta?...főleg a kontrollfej.
Attól függetlenül, hogy a görgő épnek látszik, biztos, hogy a megfelelő helyen fut a szalag?
Ha mechanikusan rendben, akkor track jel erősítőig nézd át...
Üdv Tibi.

0

city217
city217 picture

Szia.
Először is tisztítsd meg azt a részt ahol a szalag érintkezik, kivétel a fej.
Utána nézd meg hogy a fék szabályoz-e. Ezt kézzel is ellenőrizheted ha lejátszáskor óvatosan fékezed a szalagot. Ha jó lesz akkor állíts a féken, ha nem akkor lehet hogy a captain motor haldoklik.
Üdv.

0

Sponsored links