You are here

LG PDP42V6

15 posts / 0 new
Last post
selindion
selindion picture

Sziasztok Kollégák!
Előre bocsálytom hogy nem vagyok híve a plazmáknak.Sokat fogyasztanak és komplikált a javításuk.DE!Mégis csak belém botlott a címbéli PDP.Nem nagyon akaródzok vele foglalkozni de feldobom a témát.Nagyobb szégyen lenne tőlem ha egyáltalán nem foglalkoznék vele.Tehát:képtartalomtól függően függőleges színes széles csíkok és másodpercenként egy pillanatra bedobálja a képet.Persze éppen hogy csak kivehetően.A probléma nem hőfok függő.A Z-SUS modulon a hibridben nincs eldurrant FET.Hőlég fúvóra nem reagál.Ebből arra gondolok hogy nem kondi hiba?de aztán többre nem is gondolok.Tapasztalat(ebben legalábbis)nem van.
Egy javítási irányt,vagy tippet szívesen vennék.Csak akkor folytatom tovább ha nem túl költséges.Alkatrész ár,kockázat,garancia.Az ügyfelek ritkán hálálják meg.A segítséget előre is köszönöm.
Üdv:selindion

File attachment: 
Comments
selindion
selindion picture

Na ezek után mégjobban útálom ezeket.Mire én monológizáltam egyet addigra Ti már lezavartatok egy vitát.Akkor most konkluzió:szar a display,ha jól értem.
Akkor nyomozzon a gazdája és tegye bele ő a pénzét.Azt a megalomániás...
Nem kell neki a crt tv.Olyan van másnak is.Vessen magára.

0

selindion
selindion picture

Hali!
Kösz a biztatást,de én már most útálom.A Z-SUS csak egy tipp után került képbe,meg a fórumok olvasgatása után.Ezekből számomra az derült ki,hogy nagy eséllyel PDP hibával állok szemben.Ettől kezdve számomra eléggé ráérős lett a dolog.Ugyanis a végeredmény eléggé kérdéses.A napi megélhetéshez pedig nem ilyen munka kell.Majd ha nagyon ráérek akkor hobbyzok.Mondjuk a március az mindig gyengébb.Akkor meg lehet rendet teszek és kifestem a műhelyt.Na majd lesz valahogy.Nem kötelező PDP-t venni.Ez az ügyfél legalább ezután jobban hallgat rám.Persze az LCD is behány ennyi idő után.Meg még a képe is xarabb.
Inkább jobb lesz csendbe lenni,csak akkor meg hülyének nézik az embert.Hát nem egyszerű!A tanácsokat azért köszönöm.
Üdv:selindion

0

selindion
selindion picture

Hali!
A hőlégfúvót a kondikhoz értettem csak lehet rossz helyre írtam.A kondi hibakereséshez tökéletes.A vége le van szűkítve 10mm-re.Jobb mint a hajszárító.Gyakorlatilag pillanatokon belül kiszűrhető a kondi hiba.Főképp ha van 200 kondi és mondjuk be van vasalva egy PDP-be.Fél javítás ha már a fokozatot tudja az ember.Utána jöhetnek a finomabb műszerek.Az ESR mérő sem szentírás.Ez a módszer eddig bevált.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

A hőlégfúvót M. Gábornak írtam. A PDP-n vannak ragasztott COF csipek. ELőszeretettel vállnak le ezek a ragasztások, néha csak egy oszlop esik ki, ahol fekete, egyszínű, vagy zebramintás csík lesz. Viszont egy hibás COF le tudja fogni az egész buszt. Neked esélyes, hogy valamelyik COF megadta magát és rántja magával a többit is.

Plazmában én sem vagyok otthon, bár van kettő is amit meg kellene javítani, de húzom-halasztom. Nagy, nehéz, nyűg, stb... Viszont van némi hasonlóság az LCD-hez, az meg pár átment a kezem alatt. Ott előfordult, hogy a sorban az első COF egyik felén felengedett a ragasztás és egyáltalán nem volt kép. Kézzel megfelelő helyen megnyomva minden rendbejött.

Nem biztos, hogy nálad ez a gond, de nincs kizárva. Ezt elméletileg meg lehet próbálni hőlégfúvóval javítani, megfelelő hőmérsékletű meleg levegővel vissza lehet ragasztani a kontaktust. Nagy gyakorlat szükségeltetik hozzá.

Szedd szét ripityára és menet közben próbáld meg végignyomogatni a COF-okat, hátha valamelyiknél megjavult. Azért vigyázz, mert ott már futkosnak nagyobb feszültségek is, bár képcsöves tévéhez képest ez csak bizserget...

DM

0

M.Gábor
M.Gábor picture

mdecsi, most miért akarod "edzeni a kérdezőt"?!
Mki tudja: egy plasma display esetében COF-vagy kábelhiba nem okoz teljes kijelzőre kivetített hibát! :rohog:

0

mdecsi
mdecsi picture

Juteszembe M.Gábor!

Az én plazmámra nem tudsz valamit mondani?

A hibajelenség az, hogy minél világosabb a kép, annál zajosabb. Egy teljes képernyős fehér így néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/090417/pl1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Zöldes sárgás folyamtosan változó zaj jelenik meg a képernyő nagy részén, főleg a bal oldalon.

Közelebbről:
http://kepfeltoltes.hu/view/090417/pl2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ahogy csökken az egybefüggő világos rész, úgy csökken a zaj mértéke:
http://kepfeltoltes.hu/view/090417/pl3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Egy bizonyos mérték után pedig majdnem teljesen eltűnik:
http://kepfeltoltes.hu/view/090417/pl4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Biztosat eddig senki sem tudott mondani, nem túl tipikus hiba. PDP cserét javasoltak többen is, illetve volt pár z-sus csere javaslat. Elég idős a szerkezet...

Találkoztál ilyennel? Neki se álljak, kuka a PDP, vagy érdemes a Z-sus környékét megnézni?

DM

0

M.Gábor
M.Gábor picture

GAS! -tőccsél bele azt JÓ LESZ!!

(,hogy azt nem lehet?) akkor adott a lehetőség! :)

0

selindion
selindion picture

OK Adok nekie lehetőséget Ahogy olvasgatom elég sok így jár.Majd szépen elfelejtjük őket és csak egy rossz emlék lesz mint a projektor.Grrrrr!

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Nyithatnék egy új topikot, de minek!?

Nos a kérdés az lenne: érdekes módon több gyártónál is ugyan az a MAIN panel PDP-LCD TV-hez is, nos ebből kiindulva mégis miért jobb az egyik a másiknál???

(fogyasztási adatokat most NÉLKÜLÖZZÜK)

Képalkotás-(alapja ezek szerint ua.)

Várom a válaszokat! ;)

0

mdecsi
mdecsi picture

Megcáfollak: Én nem tudtam. Azt hittem ugyanúgy működik mint az LCD-nél. Ott már többször találkoztam olyannal, hogy egy COF lefogta az egész buszt. Plazmánáz ezek szerint nem.

Akkor bocs. Vess a mókusok elé. :P

0

M.Gábor
M.Gábor picture

PDP csere, ez nem kérdés!

(mdecsi, azt a kontakthibát javíts meg valamelyik COF-IC-n)

0

mdecsi
mdecsi picture

Hőlégfúvó?

0

M.Gábor
M.Gábor picture

mdecsi, sajnos ott én más hibát is látok, azt csak a kijelző melege távolítaná el kb 15-min múlva!
(persze feltételezve: ez egy hidegen indítás utáni kép!)

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Ez kell neked:

http://elektrotanya.com/?q=hu/show_tvinfos

Az LG-n belül van olyan, hogy PDP training manual. Több is, bár van köztük ismétlődés. Részletes leírások, szerviz esetek, képernyő fényképek vannak felrakva javítási útmutatóval.

Egyébként szerintem nem z-sus. Mivel időnként bejön, ezért szinte biztos, hogy kontaktos lesz.

Üdv,
DM

0

Sponsored links