You are here

LG plazma felszívódó folt

6 posts / 0 new
Last post
Balázs
Balázs picture

Sziasztok 
42px3rv-za típusú tv készenléti táp hibával érkezett. Javítás után egyből indul  de a képernyő közepén egy nagy fekete folt van ami szép lassan felszívódó. Csatoltam képet a folyamatról. Hiába hajszárítózom nem tudom behatárolni hol keresgéljek. Találkoztatok már ezzel a jelenséggel? 
Köszönöm Balázs 

Comments
BUBU
BUBU picture

Szia Balázs!
Szerintem a "z"-modul hibája okoz ilyen hibát-
Üdv:
      BUBU

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

X3 kijelzők tipikus hibája, de befolyásolja az Y-sus is. Valamint megnézném minkét modul tápját.  Va-70-90V  Vs. 200 körüli a kijelzőn rajta vannak a feszültségek. Szabályozhatóak, ezen feszültségek állításával is korrigálható a folt. Az Y-suson cseréld az összes alukondit.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Pofával lefele szállították és volt valami alatta, ami megnyomta.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee
Attee picture

Üdv!

Ez plazmakijelző, nem LCD.

Ezeknek más jellegű hibái szoktak lenni, sajnos, gyakran az öregedéssel kapcsolatos eléggé változatos hibajelenségek.... Mint jelen esetben is...
A kijelző üvege viszonylag erős, hiszen alacsony nyomású nemesgáztöltet van az egyes cellákban, így a légköri nyomás miatt elég erősnek és merevnek kell lennie...ellentétben az LCD leheletvékony üveglapjával.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Ugye ezt nem gondoltad komolyan!!??
Az YSUS panelt kell górcső alá venni és az összes feszültséget megmérni és esetenként állítani. Mivel már öreg a kijelző és gondolom már ment több mint 10 ezer órát azok a munkaponti feszültségek, amik a címkén vannak már nem igazán érvényesek. Mivel gondolom nincs olyan szkópod, amivel az YSUS jelalakjait tudnád vizsgálni, ezért a jól bevált tapasztalati eljárást kell követni, a potmétereket kell állítgatni és figyelni a változást. De volt már rá példa hogy a ZSUS áramkörben volt a hiba, de az is lehet, hogy már a kijelző is kezdi megadni magát.
László

0

Vote up!

You voted ‘up’