You are here

LG plazma felszívódó folt

6 posts / 0 new
Last post
Balázs
Balázs picture

Sziasztok 
42px3rv-za típusú tv készenléti táp hibával érkezett. Javítás után egyből indul  de a képernyő közepén egy nagy fekete folt van ami szép lassan felszívódó. Csatoltam képet a folyamatról. Hiába hajszárítózom nem tudom behatárolni hol keresgéljek. Találkoztatok már ezzel a jelenséggel? 
Köszönöm Balázs 

Comments
BUBU
BUBU picture

Szia Balázs!
Szerintem a "z"-modul hibája okoz ilyen hibát-
Üdv:
      BUBU

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

X3 kijelzők tipikus hibája, de befolyásolja az Y-sus is. Valamint megnézném minkét modul tápját.  Va-70-90V  Vs. 200 körüli a kijelzőn rajta vannak a feszültségek. Szabályozhatóak, ezen feszültségek állításával is korrigálható a folt. Az Y-suson cseréld az összes alukondit.
 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Pofával lefele szállították és volt valami alatta, ami megnyomta.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ez plazmakijelző, nem LCD.

Ezeknek más jellegű hibái szoktak lenni, sajnos, gyakran az öregedéssel kapcsolatos eléggé változatos hibajelenségek.... Mint jelen esetben is...
A kijelző üvege viszonylag erős, hiszen alacsony nyomású nemesgáztöltet van az egyes cellákban, így a légköri nyomás miatt elég erősnek és merevnek kell lennie...ellentétben az LCD leheletvékony üveglapjával.

0

mosomedve
mosomedve picture

Ugye ezt nem gondoltad komolyan!!??
Az YSUS panelt kell górcső alá venni és az összes feszültséget megmérni és esetenként állítani. Mivel már öreg a kijelző és gondolom már ment több mint 10 ezer órát azok a munkaponti feszültségek, amik a címkén vannak már nem igazán érvényesek. Mivel gondolom nincs olyan szkópod, amivel az YSUS jelalakjait tudnád vizsgálni, ezért a jól bevált tapasztalati eljárást kell követni, a potmétereket kell állítgatni és figyelni a változást. De volt már rá példa hogy a ZSUS áramkörben volt a hiba, de az is lehet, hogy már a kijelző is kezdi megadni magát.
László

0