You are here

LG Plazma Y modul hiba

7 posts / 0 new
Last post
ozzy
ozzy picture

Udv. mindenkinek. Egy LG 42PC1R plazma keszulek kerult az asztalomra ma delelott ,Y sus hibaval . A STK795 820 zarlatos a modulon ,kivancsisagbol lefaragtam a szilikon gumit a hibrid IC rol es szepen lehetett latni a meghibasodott tranzisztort az aramkoron . Mi a velemenyetek , van esely arra hogy egy fettet ha beepitenek mukodne? Es valyon milyen fett legyen az?

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Szüntesd meg a zárlatod,tedd vissza a rossz hibrided,ami elvileg már jó,és ragasszál rá a hűtőbordára egy ventilátort fél tápfesszel //siloplast//, hogy csendes legyen.
Nekem ez már bejött,és ingyen van a javítás.

0

ozzy
ozzy picture

Koszonom hoy valaszoltal, de nem nagyon ertem a dolgot. Ha csak megszuntetem a zarlatot, akkor tap nelkul marad az Y

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Azt írtad hogy a hibrid ic be találtál zárlatos tranzisztort, én úgy gondoltam hogy ez a végfok tranya, a végfokban általában párhuzamosan megy több db, na most ha ebből egy db hiányzik akkor nagyobb hűtéssel lehet hogy elmegy még.
Lehet hogy nem egy malomban őrlünk,de szerintem ezzel a kiegészítéssel el már tudod dönteni.
Ez ugyan barkácsolásnak tűnik, de minek költeni addig rá amíg nem tudsz tutit.

0

wolf
wolf picture

Sziasztok!

Milyen tranzisztorral lehetne pótolni a zárlatosat?

Üdv: Wolf

0

Kari
Kari picture
*****

Hallo Ozzy!
A kollega a zarlat megszüntetesevel szugeralja, hogy javitsd meg a tapot, s tegyel ra jobb hütest, a hibrided lehet jo is...
Kari

0

ozzy
ozzy picture

Igazatok van ,nem vettem eszre hogy a tranyok parhuzamba vannak kotve .Ezert nem ertettem hogy fog kijonni belolle tap fesz ha kiveszem a rossz tranyot es nem teszek semmit hejette.Koszi a tanacsokat.

0