You are here

LG RE-21FB50MX magas frekvencián sípol, kicsit remeg a képe

5 posts / 0 new
Last post
PH-User
PH-User picture

Üdv.

Van egy ilyen TV-m és két hete már így sípol, mostanra már elviselhetetlen lett, inkább be sem kapcsolom.
Anyámék/idősebbek nem hallják, de minket fiatalabbakat nagyon zavar.

Belülről teljesen kitakarítottam, de semmi változás.

Szerintetek mi baja lehet, javítható?

Kezdő vagyok még TV javításban.

Előre is köszönöm!

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

No! A TV ráz. Néha nagyon. Ott a hálózati fesz, amit egyenirányítanak. Az natúr agyon tud baszni, akkár a váltót tapizod, akár a már egyenirányított 300 voltot! Vigyázz! Ha nem tanították, akkor egy jó tanács: Egyik kéz a zsebbe, mikor nyúlkálsz! Vagyis sose nyúlj bele kettő kézzel! Sose markolva nyúlj!
Mindig számíts rá, hogy megrázhat. A nagyfesz meg szintén agyon tud csapni.. 25 kilovolt van ott akár 2-3 miliamperes teljesítménnyel is. És egyen fesz. mélyen behatol...

Maga a hiba több okból is fennállhat. Táphiba. Mérd meg a sortápot üzemben/készenlétben! Rajzon ott kell lenni az értéknek. De ez egy 21 clos TV. Vagyis 105-125 volt között kéne lennie. Ha az elkó 160 voltos, akkor az annyi is kb. Készenlétben sem kúszhat nagyon fel! Hamár egy 160 voltos kondin 150 voltot mérsz az rendkívül gyanús!
Sormeghajtás hiba. A szinkron/sormeghajtó jelet szolgáltató IC gerjed valamitől (kondi, kondi, kondi... Néha táp vagy másik IC-nél lévő kondik...) Vagy hibás. Esetleg a sormeghajtó tranzisztor/trafó. Néha a nagyfesztrafó/eltérítő. Ha nem remegne a képed, akkor lenne gyanús valamelyik vasmag. De akár a kondi hiba és az elszabadult vasmag együtt is lehet..

Tippem szerint 2 maréknyi új kondi és megjavul...

Itt a tanyán nagyon sokat olvashatsz a kondenzátorok mérhetetlenül szar minőségéről! No meg az új kondikra is 1000 üzemóra működést vállalnak....

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Azért óvatosan azzal a nyomkodással, nagyot tud harapni az a tv,főleg ha kevés a rutin. Egyébként lehet igaza van Pityesznek, vagy a sorkimenő, vagy a környékén a linearitásért felelős tekercs sípolhat, az amelyiknek állandómágnes van a tetejére ragasztva. Le szokott válni a mágnes, és ilyenkor iszonyat hangja van. A másik lehetőség az, hogy a tápban fáradt elkó okozza a jelenséget, ez megmagyarázná a képremegést is. Sok sikert! Üdv!

0

Pityesz
Pityesz picture

Szió!
Valószínű "laza" a sorkimenő ferrit magja :)

Nyomkodd meg, ha változik a hang intenzitása, vagy abbahagyja akkor telitalálat.

Ha ez a gond, akkor pl. egy kis meleg ragasztót nyomj a trafó és az Ő ferritje közé és kussolni fog :)

Üdv:
Pityesz

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Aztán addig fogja nyomkodni, hogy a végén őt is nyomkodni kell! De egy mentő orvosnak....

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0