You are here

LG RE-29FA34RB MC036A Raszter hiba

16 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma hozták ezt a tvét, át mérve most zárlatos a sorvégtranzisztor (2sc5905), a két kondi mérve jónak tűnik. De ezeket amúgy is cserélni akarom, csak azt szeretném tudni hogy ennél más gond szokott még lenni? Sorkimenő, eltéritőtekercs, vagy erre nem jellemző? A segítségeteket előre is köszi.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megjavult a masina, a sorban lévő C409 ( 27nf ) kondenzátor volt a ludas. Csak eddig nem raktam vissza a tekercset, amivel leválasztottam a raszter részt, ennél a 100Hz-es tévénél nem ugrott össze a kép, hanem maradt nagy mint volt, csak az egyik haverom mesélte hogy ő is így járt egy 100Hz-es tvével, és a raszter húzza össze a képet. Ma én is vissza építettem a tekercset és láss csodát megjavult. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A D402-öt mérve jónak tűnik, nem zárlatos, nem visszáramos. A többi kondit amit Fülesmester javasolt kicseréltem. Ha a raszter részt leválasztom, akkor sem megy össze a kép, marad ugyanakkora mint előtte volt. Egy samsungnak a kettős diódáját belepróbáltam és azzal is ilyen a kép. Az ellenállásokat kimértem, a RGP15-öt cseréltem a sorrészben. Még cseréltem a 470p kondikat is, a sortápfeszültség 135V, ez van írva az alaplapra is. A sorkimenő feszültségei megvannak, nem hiányzik egyik sem. Most már valamelyik tekercsel lesz problémám?

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most délelőtt kicseréltem az összes inpulzus kondit, de a helyzet változatlan maradt. Nagy a sorméret, az egyes, és a RTL jele épp hogy látszik, és görbe a két széle is. Mit lehet kivenni a készülékből hogy leválasszam a raszter részt. Vagy mi lehet vele, mert nem találtam benne olyan rasztertekercset mint a vidiben. A rasztert egy 4558P ic hajtja meg, de csak C jelü volt de azzal is ez a jelenség. Bocs hogy ilyeneket kérdezek de ezzel a fajta készülékkel most találkoztam először. A segítségeteket előre is köszi!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A D402 (modulátor + dumper) kettős diódát ellenőrizted?

A C422, C423 (6,8uF/50V unipol), C410, C409 (22nF/400V), C413 (220nF/400V), C411 (330nF/400V), C415 (100nF/630V, C414 (120nF/400V) kondikat is cserélted?

Az EW fokozatot az alábbi elemek bármelyikének kiemelésével hatástalaníthatod:
L402 (52uH), L403 (52uH), R424 (5R6)

Ekkor a sorméretnek le kell csökkenni (párnahibával).

Üdv:
Fülesmester

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Pásztor!
A sortápod rendben van?
Üdv:
exGelkás

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma megérkezett az új 2sc5905 tranzisztor, ezt már nem nyomja el, de a raszter hibám megmaradt. Meg a képe húzza egy kicsit a vörös színt, lehet hogy nincs összefüggés. A raszterben lévő tranzisztort mértem az jó, kondik mérve jók, vagy inkább csere? vagy valamelyik tekercs szokott rossz lenni. Még a sorméret szokott változni a videó tartalommal.Szervízmenüben nem állítható!

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma még próbáltam átmérni a kondikat, és mindet jónak mértem. Így próbára betettem egy 2sc5588-at és ezzel megy csak a raszter hiba lépett fel, és a színeket húzza egy kicsit. Azt elfelejtettem írni hogy a SINI-től rendeltem a tranzisztort, lehet hogy hibásat kaptam? Még egy kérdés hogy lehet belépni a service menübe?

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A szervizbelépst a csatolmányban megtalálod.

Ha nem tudod beállítani, akkor az EW fokozat is javítandó.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Javaslatok:

-100W-os izzó sorba a sortáppal, mielőtt a következő tranzisztort is tönkreteszi
-Az EW fokozat kikötése
-A sorvégfokban minden impulzuskondi cseréje (a sorcsatoló is)
-A sortrafó ellenőrzése teszterrel (csatolmány)

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megjöttek ma a sorvégtranzisztor, és a kondik, beforrasztva majd elindítva a tvét elszállt a a tranzisztor. Lehat hogy sorkimenős lenne a gép, vagy még valami más okozhatja, pl eltérítő tekercs?

0

sorpocak
sorpocak picture

Szia!
A hor.tekercs helyére beforrasztanék egy ugyanolyan ohm számút és még mielőtt az új tranyóval kipróbálnád(de szerintem ez megy s2000 is), a sorvégfokot leakasztva megnézném szkóppal a sormeghajtó jelet(van-e, vagy nincs, illetve a jelalakját), nem-e nincs.Nem-e szakadt a sormeghajtó trafó, vagy már a meghajtó ic-ből nem jön ki jel.
Üdv.Sörpocak
Bocs, most olvasom, hogy megy a gép, csak raszter hibád is van. Szokott még ezeknél kondi hiba is lenni, nemkevés, és a raszter tekercs is szeret mint a régi vidiknél menetzárlatosodni. De volt már a raszter körben dióda hibám is, de mérve jó volt.De volt már gagyi alkatrészből, sortranyó is.Később néhány perc után elpatkolt.Arra viszont így hirtelen nem emlékszem, hogy ez ic-s raszteres-e. Nagyon régen javítottam hasonló sasszit.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A sasé száma MC-036A

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A kereső szerint ez a típus többféle sasszival is készült.
Add meg a sassziszámát, akkor tudok küldeni javítási segédanyagot.

Üdv:
Fülesmester

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Szerintem ez RE-29FA34RB akar lenni. A sorkimenőnél lévő forrasztási hiba miatt szokta feladni a harcot a tranzisztor néha . Eltérítő gond ezekre nem volt jellemző de a típus 7-8 éves úgyhogy bármi kehet.

0

schmiditv
schmiditv picture

Szia, diodák a kollektoron, (D402 ), 10nF, 1 nF, forr. hibák, ahogy írták is ha minden ok akkor szerintem sorkimenős. Üdv.: Imre

0

Sponsored links