You are here

LG RZ-42PX11 Plazma

4 posts / 0 new
Last post
creative01
creative01 picture

Sziasztok

Egy kis segítségre volna szükségem a fent említett plazmatévével kapcsolatosan.

A hiba a következő:

A készülék szenvedett a szokásos hang van kép nincs betegségtől. Az YSUS panelen kicseréltem az összes elkót (mert több fórumban hivatkoztak ezek elöregedésére.) A TV ezek után részben megjavult. De már az elkók cseréje elött is jelentkezett az jelenség (mielött végérvényesen eltünt volna a kép), hogy kb 10 perces használat után elöbb erős fehér villózásba fogott, majd a színek random átváltoznak a szivárvány minden színére, kicsit olyan, mintha inverz színeket produkálna, de főként természetellenes rózsaszín-viágoszöld színeket produkál olyan helyeken, ahol egyébként sötét, vagy adott esetben feketének kellene lennie. Átnéztem a forrasztásokat szinte mindenhol, forrasztási hibát nem véltem felfedezni.

A kérdés az, vajon mi okozhatja ezt a jelenséget.

A válaszokat köszönöm!

üdv: - cre -

remélem a fotókat sikerült "jól" csatolnom, mert az előnézetben nekem nem jelent meg.

Comments
creative01
creative01 picture

- creative01 -

Köszi, mindenképp megnézem!!

...és azok a kondik okozhatják ezt? Olvastam itt az oldalon egy hajszárítós "tesztről". Kipróbáltam, hogy kicsit melegítem működés közben az YSUS-t. Az eredmény az volt, hogy kb 3 perc után jelentkezett a probléma!

0

creative01
creative01 picture

A CTRL Board cseréje megoldotta a problémát!

Köszi a segítséget!!

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A képek látszanak. :oke:
A tápegységen lévő Va Vs feszűltségeket ellenőrizd megfelelnek e a plazmamodulon feltüntetett értékekenek. A tápban is lehetnek kiszáradt kondik.

0