You are here

LG S12AT légkondícionáló nem fűt

1 post / 0 new
sza2
sza2 picture

Sziasztok,

Van egy LGS12AT típusú klima ami egeszen eddig megfelelően fűtött (elég meleg levegő jött ki belőle).

Most, bekapcsolás után, ha fűtésre állítom, hosszú idő után sem kezd el fűteni (korábban is időbe telt amíg fűtésre kész állapotba került, kb. 5 perc volt jelen időjárási viszonyok között (tehát 2-5C külső hőmérséklet)). A belső ventilátor nem forog, illetve a legterelő beáll középállásba és ez így is marad (legalábbis fel óra után sem valtozott, többszöri ki- / bekapcsolás után is ugyanez a jelenseg. Igaz, teljesítményfelvétel sincs.

Ha hűtés üzemmódba állítom, fújja a hideg levegőt (nem mértem, hogy mennyire hideg, de hűvösebbnek tűnik a szoba levegőjétől (~20C)). Ilyenkor kb. 200W-ot vesz fel, ami talán a beltéri ventilátorának teljesítménye lehet. Nem tudom ilyenkor hogyan működik a hőszivattyú, de el tudom kepzelni, hogy a belso 20C-os hőmérséklet további csökkentéséhez nem kell túl sok energia, ha kint amúgy is pár fok van csak (szóval lehet, hogy ilyen esetben valóban nem is kellene a kompresszornak mennie).

A keszuleken semmilyen hibára utaló jelzés sincs (pár LED az összes lehetséges jelző, de sem villogás, sem piros szín, csak zölden világít ami világít).

Tehát összegezve: hirtelen romlott el (egyik nap még ment, másik nap mar nem), de nem teljesen, hűtés üzemmódban működni látszik.

Van valami ötlet, hogy mit lenne érdemes megnézni / kipróbálni?

Köszi,

Üdv,

/sza2

Szerk.:

Még azt vettem észre, hogy a "Leolvasztás / Meleg indítás" LED folyamatosan világít. A használati útmutató szerint: "Meleg inidítás üzemmód: Fűtés üzemmódban percekig leállítja a beltéri ventilátor müködését, így megakadályozza a hideg levegő befúvását."

Szoval ezt tekinthetjük hibajelzésnek, mivel a perceknél jóval hosszabb ideig (végig / folyamatosan) világít ez a LED.