You are here

LG Tip.:60PK950 ch.:PD02A PDP HDMI bemenetek nem működnek

4 posts / 0 new
Last post
Srobogo
Srobogo picture

Tisztelt Kollégák!

A fent nevezett TV normál üzem közben (HDMI-ről) egyszercsak kiírta, hogy nincs jel.
A TDA19997HL IC kezeli a HDMI bemeneteket az adatlap szerinti tápfeszültségek megvannak. Az ic bemenet csatijaihoz vezető lábai nem zárlatosak. Ha valamilyen jelforrással kötöm össze a tv-t akkor felismeri, hogy hova lett bedugva. Kiválasztva kiírja, hogy csatlakozás, majd pár másodperc után a "nincs jel" felirat jelenik meg. A TV-t "gyári értékek visszaállítása" menü ponttal újraindítottam, de ez sem oldotta meg a hibát. A bemenő  jel felbontásának megváltoztatásával is próbálkoztam, de sajnos eredénytelenül.
Scart-ról, RCA (Y-R-L) tunerről működik rendesen.

Van valakinek ötlete, hogy mi okozhat ilyen problémát, illetve megoldási javaslata?

Segítséget előre is köszönöm!

Ui.: kb. kettő éve volt a procija újraforrasztva. Akkor biztos, hogy a BGA kh. miatt volt probléma. Akkor csak bekapcsolt és semmi mást nem csinált se féy se hang...

Üdv! Robi

Comments
Srobogo
Srobogo picture

Sziasztok!

Köszönöm, hogy időt szántatok a problémára!
Az biztos, hogy az üf.-től nem hozom el a gépet... leginkább a méretei miatt, de a jelenleg a műhelybe sem tudnék bejönni vele...
Van egy hordozható szkópom azzal kimegyek és beleméregetek... max. a maint elhozom a gyanus alkatrészek keresgélése miatt.

Az ötleteket, segítséget köszönöm szépen!

Ui.: Beszámolok, hogy mire jutottam, de az biztos, hogy nem a közel jövőben lesz. Határidős munka miatt kell másra koncentrálnom...

Üdv! Robi

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!
Amit én tennék:
-Adott HDMI bemeneten szkóppal megnézném az az órajel megy-e rendesen. CK+/-.
-Felhúzó ellenállások, lezárások rendben vannak-e.
-Ha TDA előtt rendben van minden, akkor az adott HDM csatorna I2C buszát nézném. Felhúzók rendben vannak-e, védő diódák, supressor diódák rendben vannak-e.
 Természetesen, itt is szkóppal megnézni a jelalakot és az órajelet.

Meg lehet azt találni hol tűnik el a jel.

Egy pici történet hasonló hibáról. Az i2c buszra rámérve csak egyszerűen kb 2,5V-ot mutat a multiméter. (5V-os buszról van szó).
Ez így még rendben is volna, de nem megy masina. Aztán megnézve szkóppal látszott, hogy a jel amplitúdója valóban 2,5V körül van az SCL vonalon.

A bűnös egy félig meghalt 5V1-es védő zéner volt. Ami simán jónak volt mérhető mm-el.

Üdv,

KN

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Nagy valószínűséggel megint a proceszor újra forrasztása fogja meghozni a várt eredményt. Sajnos a tapasztalat az, hogy az újra forrasztás csak ideig-óráig szokott jó lenni. Ilyenkor az első próbálkozás a proci újra forrasztása, nem szükséges levenni és újra golyózni, egy reflow végighajtása meg szokta oldani a problémát. Dúrvább esetben kell csak az egész BGA reworkot alkalmazni.
László

0