You are here

LG V280 combo működés közben készenléti állapotba kapcsol ki - Megoldva ?

6 posts / 0 new
Last post
dosandor
dosandor picture

Üdv. Mindenkinek !

Használtan vettem egy LG V280 combo készüléket. Miután hazahoztam, tesztelgettem, nem volt semmi probléma. Aztán nem is használtuk több hónapig, ugyanis csak azért vettem, hogyha netán le kellene játszani egy videókazettát vagy egy DVD-t, akkor legyen egy készülék, ami mindezt tudja, meg ma már pár ezer Ft-ért hozzá lehetett jutni.
Amikor mostanában kipróbáltam, az történt, hogy valaminek a lejátszása közben simán leáll minden, a kijelző is sötét lesz, aztán néhány másodperc múlva egy pillanatra azon felvillan valami, végül megjelenik a Bye, ami nála a STBY állapotba lépést jelenti. Utána ismét be lehet kapcsolni. Azt gondoltam, hogy csak lejátszás közben áll le, de aztán előfordult már olyankor is, amikor se DVD, se kazetta nem forgott benne. Én tápegység gondra gondolok, de vannak itt nálam jóval tapasztaltabbak, akik közelebbit vagy mást is tudnának hozzászólni. Köszönöm előre is !

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Valóban első gyanúsított a tápegység. Amennyiben az rendben van... nos ezeknek sok nyűgje lehet. Kezdve a proc. hibától egészen a kazetta rész hibáig. Üzemmód kapcsoló (video mechanika alatt) oxidációja, stb. Elvileg minden bekapcsoláskor megmozgatja a mechanikát, ha nem tud alaphelyzetre állni az is okozza... szóval türelem-türelem.
Üdv, Z.

0

dosandor
dosandor picture

Még méregetésre idő hiányában nem került sor, csak szemrevételezés volt közelebbről. A készülék belül annyira tiszta, mintha most jött volna ki a gyárból. Úgy tudom, egy 80 év feletti idős emberé volt és ritkán használta, aztán elhunyt és ezért került eladásra.

A táp kondoknál semmi púp, kívülről tökéletes állapotban vannak. Azonban miután lejátszás közben leáll, már nem tér vissza STBY állapotban, hanem sötét a kijelző, a táp trafójából pedig olyan 1 másodperces időnként egy halk kattanás hallatszik. Aztán úgy 2-3 perc múlva abbamarad és megjelenik a STBY állapot. Számomra nem túl reményteljes ez a kattogás, a kapcsolóüzemű táp hibájára utal, úgy gondolom.

0

dosandor
dosandor picture

Elkezdtem méregetni, amíg nem áll le a táp, addig mindegyik kimenő fesz rendben volt. Most azonban nem jött elő a kattogás, rögtön beállt a STBY állapot, így nem volt lehetőség a kattogás közben mérni. Amíg ezzel szórakoztam, gondoltam, hogy belökök egy kazettát, ugyanis eddig csak DVD-vel próbálkoztam a méregetés alatt. Erre az normálisan elindult, bármit lehetett csinálni, tökéletesen működött. Átkapcsolva DVD-re is minden rendben. Ide-oda kapcsolgattam DVD és kazetta között, áramtalanítottam, újraindítottam, semmi baja. Gondolom, ahogy mások se, én se szeretem ezeket a "magától" megjavuló dolgokat, miután bármikor újra visszatérhet. De hát most ez van, megjavult. De meddig ?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: elsőre  én is  a tápra gondolok
Mérni kell, itt vannak rajzok

https://elektrotanya.com/showresult?what=LG%20V280&kategoria=&kat2=all&p...

Bálint

0

dosandor
dosandor picture

Szia, köszönöm, már letöltöttem innen a szervíz doksit. :)

0