You are here

LG32LF510B TV szinhibás, a kék dominál.

20 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!

A készülék minden funkciója működik, de a színek aránya felborult.A mellékelt képeken egy hibátlan Samsung készülékkel együtt üzemeltetve jól látszik a hiba.Nincs hozzá a Tanyán SM, nem tudok a szervíz menűbe belépni. Kérném a segítségeteket a belépéshez, és a hiba okának kiderítéséhez. 

Comments
L@Jani
L@Jani picture

Üdvözlet!
Én azért írtam, háttér hibát, mert egy műszaki áruházban dolgozom ,és a 32" ,vagy kisebb készülékekhez, nem megy ki a szerviz, mert nincs 10kg, így, ha valaki visszahoz egy hibás készüléket, sokszor engem kérnek meg, nézzem meg, hogy elküldjük szervizbe ,vagy sem, mert hobbiként foglalkozom ilyennel, és már két 32" LG készüléknél is belefutottam, ilyenbe, mikor behozták , alaplap, vagy T-conra tippeltem, mivel nem volt törve  , vittük a szervizbe, ott kiderült háttér a hiba.
De majd kiderül, én is kíváncsi leszek, ugyan,itt mi is lesz.

Üdv:Jani

0

kovi
kovi picture

Sziasztok!
Láttam már olyan ledet amiről egyben lepotyogott a sárga színű "lencse" és bizony kéken világít. Többiről is simán le lehetett vakarni, mind kék fényt adott. Gondolom ez valami szűrő réteg lehet lehet.Persze ennél az esetnél nem hiszem,hogy az összesről lehullott volna...
Üdv,kovi

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyobb összegben mernék fogadni, ez NEM led hiba.  Persze zöldfülűként tuti tévedek, mondanák a hozzá(bb)értők. Azért utólag majd megbeszélhetjük.
Ha nem változtattak a "kiépítésen", (pl. kijelző csere) és a kijelző típusát sem állították el, t-con panelra tippelnék, de ez csupán tényleg tipp.
Üdv,Z.

 

0

mosomedve
mosomedve picture

Azért a házadat ne tedd rá!
László

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Miért? Amíg nem mutat valaki egy ledet, ami ennyire be tud kékülni...  habár yeti is létezik állítólag.
Üdv,Z.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A bal szélsőről a sárga lett eltávolítva, mellette a fehér, a harmadikról mindkettő. A fedőréteg nélkül sokkal gyengébben, de UV fényben világít.
 

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia
Megprobalkozhatnál valamilyen szűrot tenni a kék ledre. törött fénycső darab, sárga nylon, sárga permanent marker...

0

Jaca
Jaca picture
****

Az a poén, hogy nem is igazán a kék adja a fényerőt, hanem az a gumiszerű valami, amit megvilágít.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Köszönöm a demonstrációt! Ezek szerint a helyükön levők is efféle "kalapemelésre" adták fejüket. Kékes elszíneződéssel már én is találkoztam, viszont ennyire kék fény az újdonság. Szerencsére nem fogadtam senkivel... Mentségemre csupán ama mondást tudnám idézni a papokról.
Üdv,Z.

0

mosomedve
mosomedve picture

Ha egyszer átjössz, mutatok neked egy egész tálcával! És nincs leszedve róla még a lencse sem!

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Valoban egyre sürübben fordul elö, hogy a háttér világitás led diodái a hosszu üzemelés során olyan kémiai változásokon megy át, ami a kék tartományba tolja el a kilépö fény spektrumát. Javaslom, hogy vedd le a hátlapot és igy a kijelzö hátoldalán átszürödö fény is kékes szinü, akkor biztos, hogy a háttér világitás miatt kék a kép. Már én is többször belefutottam ilyen hibákba. Sajnos csak a komplett led bar cserékkel lehet véglegesen megoldani a problémát. Ha a háttérfény fehér, akkor kell keresni máshol a hibát.
László

0

L@Jani
L@Jani picture

Üdvözlet!

Én ellenőrizném a háttérvilágítást, egy újabb szériánál láttam 32LX300 ilyen hibát ,nem is egynél.
Mindben a háttér volt hibás, én is értetlenül néztem, T-con , vagy Main-ra gondoltam volna, de ott volt gond!
Hátha ennél is olyan háttér van.

Üdv:Jani

0

agressiv
agressiv picture
*

E kép alapján én inkább valami gamma korrektor hibára gondolnék, mert nagyon úgy tűnik, hogy a kék szín még mondhatni túl is van vezérelve. De a szoftveres hibát sem zárnám ki.

File csatolás: 

0

mosomedve
mosomedve picture

Szerintem a hátlap levételével és a hátul kiszűrődő fény ellenőrzésével lehet a legegyszerűbben és legolcsóbban kideríteni, hogy honnan is ered a hiba! Először én sem akartam elhinni, hogy a háttérvilágítás okozza a hibát, de mivel ez már többszőr előfordult az ilyen esetekben már az első,hogy megnézem a háttérvilágítást.
László

0

irokéz
irokéz picture

Üdvözlet!

Levettem a hátlapot, és minden kis résen, lyukon égszínkék fényt látni. Olyan, mint ha eleve kék ledekkel készítették volna.A napokban szétszedem, remélem , kapok hozzá led sorokat, és akkor csinálok a kék sorokról néhány fotót. Köszönöm a segítségeteket.

0

mosomedve
mosomedve picture

Na ugye!!
László

0

irokéz
irokéz picture

Üdvözlet!
Feltártam a hátteret, a 10 db. ledből 6 kéken világít. A képen a környezet mutatja, hogy a kék dominál a háttér világításban. Lehet ilyen hátteret venni Bp.-en?
A típusa: HD LF51 S, eBAY-en sok van, de a szállítási költség kb. ugyan akkora, mint a két led csík ára. 

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Az de súlyos. xD

0

matyi89
matyi89 picture

Üdv nézz körül a neten,hátha találsz egy donort.

0

Sponsored links