You are here

LG_42LE5500_chassis_lt03e táp javítása

5 posts / 0 new
Last post
makittib
makittib picture

Sziasztok!
A LG_42LE5500_chassis_lt03e táp javításában kérnék segítséget.
A gazdája elmondása alapján egyre több próbálkozás (sajnos) után tudta csak bekapcsolni, végül már nem sikerült.
Kicseréltem benne az összes elkót, így a https://www.youtube.com/watch?v=_sOv6QItAF4 videón látható EL61 relé így is kattog néha bekapcsolásra, átkondizás után kihúzás után is próbálkozik kb 3-4-szer is előtte nem rögtön leállt. Kondenzátorok mind a gyári értékűt szereztem be, kivéve a készenléti és a háttérvilágítás primer pufferelkóját 16uF/450V helyett 22uF/450V, szintén a többi is ami 21uF/450V volt gyárilag. Valamikor egyből bekapcsol. Sajnos csak a táp panel van nálam, így a javítási leírása alapján a power-on 3,5V-ra kapcsolóval felhúzva indítom.
Engem zavar, hogy a EL61 relé legtöbbször kattog, készenléti 3,5V  stabilan, a relét működtető készenlétkor 14V, bekapcsoláskor 11,6V a feszültség..
Táphoz rajzot nem találtam..
A segítséget előre is köszönöm, makittib.

Comments
zsugori
zsugori picture
***

szia
ha nem is ugyan az a felírat

0

mosomedve
mosomedve picture

Az újra kondizástól egyesek csodát várnak! Valóban, van amikor ez segít. De mint most is ez nem hozott eredmény! Ilyenkor áll meg a tudomány! A main lapon keresd a hibát. Általában BGA rework probléma szokott lenni ezeknél a típusnál. Azért a segédtápokat is megmérném.
László

0

makittib
makittib picture

mosomedve
Tegnap este beraktam, szerencsére minden rendben volt, Működik, többszöri ki-bekapcsolás, áramtalanítás után is. Azért köszönöm a hozzászólást. makittib

1

zgyula
zgyula picture

Szia! A processzorban tokon belül is szokott kontakt hiba lenni, melegítéssel kicsit kitolható a működési idő, de a csere a valódi megoldás.

0