You are here

LG42PX3RVB Plazma Tv zavaró pöttyök

3 posts / 0 new
Last post
Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Kedves tanya lakók! Adott a címben szereplő saját plazmám Y-SUS hibásan vettem (V7 széria)Vettem egy ilyen donor készüléket,amiből átszereltem az Y-SUS meghajtó modult.Minden tökéletes lenne, de a kép bal oldalán kb 20% arányban kissé zavaró piros és zöld pöttyök jelennek meg hangyahábórú szerűen.Már próbáltam az Y-SUS és Z-SUS panelen állítani de nem sok sikerrel,ez kijelző hiba vagy elkó az Y-SUS panelon? Táp,Z-SUS,main kizárva ugyanis azt cseréltem de a hiba megmaradt...Segítséget köszönöm :-)

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Sajnos az Y-board csere nem mindig hozza meg a kívánt eredményt. A V7-es plazma kijelzőt legalább négyféle szettel szerelték és mindegyik más és más, ráadásul mindegyik más logic boarddal, illetve szoftwerrel van feltöltve. Ezért amikor Y-SUS cseréltél, nem ugyanoda álltak be a munkapontok. Ez az un. mal-discharge jelenség. Ezt csak a vezérlő modul szoftwerének cseréjével lehet orvosolni.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Mindkét eset lehetséges. Vagy az Y.suson a kondik, valamint a modul beállítása még mindég nem jó. A kijelző elöregedése is hasonló jelenséget produkál. A potikat, ha már tekergetted, keress egy manuált ahol leírják milyen módon, és sorrendben kell beállítani.

Üdv Stevepapa

0