You are here

LG50PJ250ZC plazmán hang van, kép nincs.

6 posts / 0 new
Last post
secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!

Tudtok ebben segíteni? Még halvány derengést sem látok a kijelzőn. 5V, 60V, 205V rendben. Az YSUS panelről a kijelzőre menő 5V is rendben. Mindent jónak találtam az Y és ZSUS paneleken. Kikapcsolható, bekapcsolható, csatornát vált, hang megy rendben, de kép sehol semmi.....
Vajon mi lehet a hibája?
Mellékeltem képeket a panelekről.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv:Zoli

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Valóban Y-driver modul hiba, illetve valamelyik meghajtó IC zárlata okozza a jelenséget. Ha jól sejtem két részből áll a driver rendszer. Egyenként leválasztva meghatározható melyik modulban van a zárlat.
László

0

secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!

Y-SUS hiba miatt a javítás elhalasztva....
Üdv:Zoli

0

ljan
ljan picture

Y-sus hiba időnként hazavágja a z-sust is. Y-SUS-on az összes kondi cseréje javasolt jóminőségű 105 fokos elkókra. Többnyire a kondenzátorok kiszáradása indítja el a lavinát. Y buffer hibája miatt a kijelző esetleges hibájára is kell gondolni, mert egy időszakos zárlatba menő kijelző, hazavág 1-2 buffer ic-t ismét.

0

secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!
Találtam itt a tanyán egy 50PJ350 training manualt (ugyanaz a panel), és az abban leírt feszültség ellenőrzési pontokon a -Vy és a VSC feszültségek nincsenek meg, a VSC nálam lüktet, eltűnik, amikor visszajön akkor 24-26 voltot mutat a multi. A -Vy feszültség szintén szeret eltűnni, az is alacson és lüktet állandóan.
A D21, Q22, Q24, Q26, Q28, Q29 az Y Drive oldali bordáról leszedve, teszterrel ellenőrizve. A középső kicsi bordán a D01, Q02, Q03 szintén leszedve és ellenőrizve, a táp felőli bordán található Q11, D12, Q13, D16, D17 szintén kiszedve és ellenőrizve. Mindegyik jó. Kivettem a VSC tesztpont melletti Q502, Q503-as feteket, szintén jók.
Vajon mi okozhatja ezt a hibát?
Üdv:Zoli

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia.
Y-buffer hiba lesz.
Ellenőrizd az ic-ket..
üdv.

0