You are here

Linji D88 márkájú tölthetős elemlámpa

4 posts / 0 new
Last post
attila
attila picture

Üdv mindenkinek!Meg szeretném kérdezni a tanyalakókat,hogy a fent megadott tipusu elemlámpa töltőáramkörének hol találnám meg a kapcsrajzát?A melóban van egy ilyen és egyesek nem akarták tudomásul venni,hogy csak akkor kell tölteni a lámpát ha lemerült.Végigettem az áramkört,nem nagy,de van egy 1N4148-as dióda kinézetű alkatrész amit nem tudok elkönyvelni.A nyákon minden alkatrész tipusa fel van festve és van alkatrész,amely mellett tisztán irja,hogy '4148'.Például.Ez tiszta.Viszont a kérdéses alkatrésznél a 'WD' felirat van.A töltő persze nem működik.Ami volt hibás alkatrész kicseréltem újra.Hol lehetne tölthetős elemlámpák kapcsrajzait keresni?Minden segitséget tárt karokkal várok :) Üdv,Attila és köszönöm előre is.

Comments
proba
proba picture

Szerintem egyszerű esetben gyorsabb nagyjából felrajzolni az áramkört.Így pillanatok alatt kiderül, mi a feszültségszabályzó rész (tipikusan egy zárlatos zener szokott a hibája lenni) illetve az áramkorlát (általában sönt szakadt.) Gyorsabb mint rajzot keresni hozzá .

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia

próbálj egy pár képet feltenni a panelről, hátha beugrik valakinek. Ezen a néven vagy 5-féle lámpát találtam, a kereső első oldalán!

Üdv,
Oszi

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Attila!
"Hol lehetne tölthetős elemlámpák kapcsrajzait keresni?Minden segitséget tárt karokkal várok "
Pl. a guglin; "Batterylamp charger circuits" beadasaval...
Kari

0