You are here

Logitech billenytűzet akadozik

18 posts / 0 new
Last post
Ízirájder
Ízirájder picture

Sziasztok!
Életem megkeserítője ez a billenytyűzet, bár lehet nem is ez a hibás: szóval képket szerkesztek (PS/LR) és közben akadozik, hiába nyomom a gombokat nem reagál, mintha ki lenne kapcsolva. Az érdekes, hogy az egér működik, pedig egy blutoot adapterük van. Aztán meggondolja magát és megint működik, néha megy szépen akadás nélkül. Néztem online programmal amikor megy akkor tényleg szépen működik. Eredeti a win10 és eredetiek a képszerkesztők is frissek. A gép sem régi 10400 I5 32G memó GTX 1070, M2 ez több mint elég hozzá. Hogy tudnám tesztelni mitől akad?
Ízirájder

Comments
zus
zus picture

Összeakad a 2,4 GHz-es wifivel. Nekem is volt ilyen tapasztalatom mind bluetooth-os egérrel, mind rádiós billentyűzettel. Csak más típussal.

0

Ízirájder
Ízirájder picture

És mi volt a megoldás?

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Nekem is volt ilyen. Annak rádiós oka volt.
Végy egy USB hosszabbító kábelt és vidd a vevőt közelebb a billentyűzethez, pl. a monitor alá.

Miből gondolod, hogy Bluetooth a vevő?

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Szia!
 

  • Logitech Unifying protokoll (2,4 GHz)

Ezt írja, kommunikációnak. Maga a billentyűzet és az adater között van fél méter, a katlógus szerint meg lehet 10m, akkor most mennyi? Az egér is  annyira van, de az nem akadozik. Miért nem lehet venni manapság drágán sem semmit amit azt tudja amit ígérnek?

0

Onionshed
Onionshed picture

Az mx mechanical és az mx master 3s is akadozott nekem pedig azok elég drágák és a vezérlőjuk is más. Nekem a hulladék asus alaplap miatt volt. Ha telepakolod az usb-ket, mindegy hogy osztod , összeakadnak. A feleségem gépével is ez volt . Más modell de asus. Lecseréltem más gyártóra. Azóta jó.

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Nos nem tudom hirtelen, hogy Asus vagy Gigabyte alaplapom van, de ajánlás alapján választottam amit a képszerkesztőkhöz javasoltak. Ha cserélek akkor már komplett gépet és átnyergelek az iosre, mondjuk ezt amúgy is tervezem, telefonom már régtől ilyen, laptoppom is olyan van, csak ez lóg ki a sorból.

0

Sakos2
Sakos2 picture

Nekem is ilyen van. K270-es billentyűzet* és M705 egér. De ez ugye nem BT. Viszont tényleg 10 métert mondanak rá. Most elvittem pár méterre a géptől és hibátlanul megy.

Te is megtehetnéd, hogy kipróbálod pár méter távolságból. Talán kiderül, hogy rádiós jellegű-e a probléma. Illetve halvány emlék dereng, mintha nálam is lett volna ilyen billenytű kimaradás régebben. A fene tudja már mi volt a megoldás. Azt biztos, hogy ha akadozást tapasztal az ember, az első az elemcsere. Mindenesetre nálam a monitornál van a vevő.

 

*Milyen billentyűzeted van? Mert a K270 unifyingból nem adtak ki magyart. Én szereztem egy nem unifyingos magyar MK270 kombó billentyűzetet és átraktam az elektronikát.

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Szia!
K270 és magyar. Elvittem messzebb a géptől és úgy is működik, nem ezzel lesz a gond.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem életszerű, hogy 1 m-nél távolabb legyen a taszt. és a monitor

Bálint

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Ezt gondolom amiatt van így, hogy ha okostvhez használnák. 

0

proba
proba picture

Nekem is akadozott, aztán odavezetékeztem a vevőt mellé. az asztallap alá.  ( ha a WIFI-t kikapcsoltam jó volt. Az meg a gép mellett van, és nem szándékoztam költöztetni.) 

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Hát akkor csak simán vehetek a vezetékes billentyűzetet is. 

0

proba
proba picture

Nekem az asztalon van mindig, így a lap alá tett vevő teljesen jó. Ha viszont távolabbról is használnád, akkor igazad van....( bár lehet a vevő helyzetének megváltozása javulást okozna. egy usb hosszabbító próba az eredmény meg eldönti a hasznosságát.)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: van benne elem?

Bálint

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Nos erre nem is gondoltam.. Nyilván van és már cseréltem is többször. Amikor ezeket a sorokat írom is ép hibázik.

0

agressiv
agressiv picture
*

Kontakthibát keress kezdésnek.

0

Ízirájder
Ízirájder picture

Logikusnak tűnik, köszönöm. Az elemek tartói szárazok, csak jóminőségűeket használok. Ami nekem még gyanús: a gépház elején van 4 db usb csatlakozó 2 USB3 és kettő usb 2. Ide van bedugva a az egyik 3-asba az adapterjük és ha mellé a 2-esbe beledugom a kártyaolvasómat akkor ha kiszeretném húzni nem kell leválasztanom előtte. Ha a 3-asba akkor viszon másoláskor teljesen megfogja a gépet, igaz akkor gorsan is másol.

0

Sponsored links