You are here

Marantec (hörmann?)kapunyitó távirányító vevő 27MHZ és 433MHz kompatibilis? MEGOLDVA!!

11 posts / 0 new
Last post
thomas123
thomas123 picture

Üdv!
Van nálam egy Marantec kapunyitó. Régi típus, 1994-96-os lehet. Eredetileg 27MHz-es távvezérlővel működik, ami jó is. Viszont elég nagy méretű a távirányító. Kb: 10*6 cm-es. Van ilyen Marantec nyitóhoz való 433MHz-es vevőpanel és távirányító, ami jóval kisebb méretű. A vevő egy telefoncsatlakozóhoz hasonló csatival csatlakozik a főpanelhez. A két változat bekötése ugyanaz, mégsem működik az újabb 433-assal. Találkozott valaki ilyennel? Jó a sejtésem, hogy nem kompatibilis a kettő? Linkeltem egy képet.
A csatiban lényegében három szál a fontos, kettő a táp és egy a jel. A táp 24v körüli, a vevőben egy lm317 csinál 5 voltot.

Kép:
http://kepfeltoltes.hu/140905/K_pek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

"nem kompatibilis a kettő"...nem hát!
Egy univerzális 433 MHZ-es rf-vevőt kell beszerezni, amely kompatibilis az éppen kéznél lévő távirányítóiddal!
Ezt pedig nem a "telefoncsatlakozóba" kell dugni!

Üdv: uniman

0

thomas123
thomas123 picture

Üdv!
Nem vagyok mindig net előtt, csak most néztem. A linket oldalt már láttam, valószínű ez lesz a megoldás, illetve hasonló:
http://profitech.hu/pt_list_data.php?gid=9&tid=14
Egyébként a 3 csatin, ami a képen van kijön a 24V DC, egy be a kapcsolószál, ami csak egy záró érintkező.
A profitech-es megoldást már használtam illetve ezt a kész modult még nem, csak külön vevőmodult és távirányítót. Azok jók.
Egyébként a kapunyitó nem az enyém, egyik barátomé, aki kapott több darabot, de a motorok vezérlése mind 27MHz-es, ezek működnek is. Szinte újszerű állapotúak. Viszont kapott több 433MHz-es vevőmodult. Ezzel szerette volna összehozni, mivel ennek a távirányítója jóval kisebb méretű. Hogy mutat egy 10cmx6cm-es távirányító egy kulcstartón?? :-)
Köszi a segítséget!
Üdv! Mindenkinek!
Tomi

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Én ezt az RF-vevőt tartom a legolcsóbb megoldásnak...ha elég egy csatorna. Ki kéne próbálni, hogy jó-e a 433 MHz-es Marantec/ Hörmann távokhoz...

Üdv: uniman

0

thomas123
thomas123 picture

Üdv!
Valóban ez lenne a legolcsóbb, ha jó a meglévő távokhoz is. De ez csak akkor derül ki, ha egyet veszek, hát esetleg az eladó tudhatja, ha már próbálták.
Egy csatorna elég. A gyári is egy gombos. ( Illetve amelyik kettő, ott két kapura lehet betanítani) Egy gombnyomásra nyit, még egyre zár, menet közben megáll és következő nyomásra ellenkező irányba indul.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Elolvasandó a "Rövid leírás a termékről": http://automata.unas.hu/spd/KEZR_201/Uni-1-egycsatornas-dobozos-radio-ve... A "Marantec D302, D304, D313" szerepel a felsoroltak között!
Azonban még mindig nem tudjuk, hogy mi típusa a tárgyalt 433 MHz-es távirányítóknak!

Üdv: uniman

0

thomas123
thomas123 picture

Üdv!
Ennyire még nem néztem utána.
Ez ilyen.
http://kepfeltoltes.hu/140907/t_vir_ny_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Digital 212, gondolom D212.
Ezt fix kódosnak írják, viszont kompatibilis a D302 és D304-el:
http://www.tortechnik.hu/hu/webshop/taviranyito-shop/eredeti-taviranyito...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia uniman: adó és vevőpanelt is vett a kolléga úr.
Lehet, hogy össze kell tanítani?

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello SzBálint.

"Van" neki...nem vette, ha úgy lenne vissza tudná kérni az árát, meg a "szak"-üzletben biztos mondták volna neki, hogy ne vegye meg...ha még egyáltalán kapható még ez a 433 MHz vevőpanel...
/Német weboldalakon egyértelműen le van írva, hogy nem kompatibilis ez a két vevőpanel/ Meg úgy látom, a legkevésbé sem érdekelte a "mondókám"...legalábbis válaszra sem méltatta!

Üdv: uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: szóppal meg kell nézni a régi és az új kimenetén a jelet.
Az is lehet, hogy az újnál nincs összehangolva az adó és vevő

Bálint

0

thomas123
thomas123 picture

Hát szkóp az nincs sajnos, pedig azzal látnám milyen jel van a vevő kimenetén.
Az a gond, hogy hangolni a főpanellal lehet, amire a kis vevőt rádugom. A vevőpanel nem kódol szerintem, max a vivőfrekit veszi le talán? Annyira nem értek hozzá. Lehet, hogy a vevőpanel csak erősít? A német nyelvű leírásban Elektronische Antenne-nek írja. A 27MHz-eset ha rádugom, akkor világít egy LED, ekkor meg kall nyomni a gombot a távirányítón, így összehangol. A 433-asat rádugva is kigyullad a LED, de hiába nyomom a gombot, nem alszik el.

0

Sponsored links