You are here

MARSHALL DSL40C ZAJOS AZ ULTRAGAIN

48 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

tisztelt kolegák,

egy vadi új marshall DSL40C kombóval van gondom. ugyanis az ULTRA GAIN csatorna zajos, de nem a sima "HUM" zajról van szó, hanem egy érces sistergő fehér zajra hasonlító borzalom. a classic gain csatornán nem jelenik meg, csak az ultragain és méghozzá a lead2 kapcsolásban hallhatóbban. azt hiszem, hogy több mint 30 éve ahogy a mesterséget kezdtem kitanúlni az ilyen zajt az idős mesterek sörétzajnak hívták. a képeken látható a szkóprol felvett zaj hullámalakja is látszik, hogy tüskés és kb 30mVpp és a V1 cső második triódájának anódján mértem (6pin)viszont az első trióda anódján csak elenyésző a zaj, ami a képen is látható. a zaj megjelenik a V1 rácsán is (7) pin de alig mérhető szinttel és ha a rácsot földre zárom akkor a zaj megszünik. azért, hogy kiküszöböljem a lehetséges zajforrásokat, kiszedtem az összes csövet beleértve a V1-et is, még leakasztottam a DSP modult is. a zaj a V2 rácsán ugyanúgy jelen volt akkor is. kicsrélgettem a kondikat a rácsban de nem segített. a zaj akkor tünik el ha a C23 47nF-os kondit leakasztom. akkor előtte van utánna nincs de a jel útja is meg van szakítva. habár a zaj az anódon cca 30mVpp további fokozatok jócskán felerősítik ás játszás közben is halható.
a Tanyán található DSL kapcsolási rajzok sajnos nem stimmelnek, ugyanis az alaplapjuk más, olyannal kezdődnek, hogy JCM......, az én esetemben az alaplap DSL100-60-00 ás nem eggyezik meg. már kezdtem viszzafejteni a kapcsolási rajzot de amikor a relékig eljutottam, el is vesztem, mert 2 oldalas a nyák és az alattuk húzódó vezetékek miatt ki kellene vennem a reléket is.
az egyik nagy kérdés az volna, hogy a marshall-okkal tapasztaltabb kolegák tudnak-e erről a jelenségről, esetleg a megoldásáról, a második meg, hogy van-e valakinek megfelelő kapcsolási rajza, ami komoly segítséggel bírna. az időssebb munkatársam ellenállásra gyanít, de itt mind metálfilm 1%-os darabok vannak beápítve.
azt is megjegyzem, hogy a marshall made in vietnam.

a SM megkeresése a WANTEDBAN van

üdvözletem mindenkinek

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Én még mindig azt javaslom, vedd fel a Marshallal a kapcsolatot, küldd el nekik a hangfájlt, meg minden adatot. Írd meg nekik azt is, a garanciát nem tudod érvényesíteni.
http://www.marshallamps.com/support/contact-marshall/

Üdv: Jácint

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

nyilván élek majd az alkalommal és véleményt kérek a link által megadott fórumon, csupán azért, ha ez mindegyiknél, és most már szinte biztos, jelen van akkor az erősítő tulajának fel tudjam mutatni, hogy nem én vagyok a balek hanem azok akik forgalomba engedték. Köszönöm a linket meg a segítséget.

Üdvözletem

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
A Youtubon keress rá a típusra, van fent néhány videó, hallgasd meg, ott hogy szólnak. Te tudod pontosan, mit kell keresni a hangban, lehet, hogy megtalálod.

Üdv: Jácint

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
°Írd nekik, hogy hamisítvány gyanús szériát fogtál ki, arra biztosan harapni fognak.
Üdv!

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Csodálkozom a naivitásodon.Ki fog derülni hogy eredeti ezt egyébként bármelyik hosszabb szerviz-gyakorlattal rendelkező szakember játszva megállapíthatja.A zajra pedig azt fogják mondani:Az megfelel a gyári specifikációknak.És innentől meg van mindenki lőve.Mióta az "ilyen" világmárkákat nem feltétlenül(és itt baromi nagyot szépítettem a helyzeten)csak az "anyaországban"gyártják azóta az efféle garanciális kifogásokat a gyártók leseprik magukról.Ezt onnan tudom hogy javítom más "világmárkák"garanciális termékeit is részben kényszerből.A kényszert a hozzáállásuk és a "szűk"finanszírozás elviselése jelenti.
Üdv : Laci

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
°"Ki fog derülni hogy eredeti "
Akkor már megérte! Ha csak azt írja sistereg az magánügy, a legjobb esetben végig olvassák a reggeli kávé mellett és válaszra sem méltatják.
Üdv!

0

bluemoon
bluemoon picture

Szia,

ez jó ötlet, úgy is fogom nekik megírni. Kössz a tippet.
Üdvözletem

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

'bocsi...de itt a Tanyán, legalábbis a többség, mi szeretjük a szép, értelmes és NAGY-betűvel kezdődő rövid mondatokat...köszi.
/Nekem idegen országban, iskolában tanították a magyar nyelvet/...viszont gitározni nem bírtak megtanítani!
Jó lenne, ha a TANYA nem tartozna a "más fórum oldalak" közé !!!

Idézem (...és reménykedem a Tanyán-törvénybe iktatásában):

"Minden felhasználónkat arra kérünk fogadja el, hogy ... fórumán - más fórum oldalaktól eltérő módon - a magyar nyelvünkkel szembeni tisztelet jegyében magyarul, helyes mondatokkal és az interneten terjedő "...facebook szleng" nélkül kommunikálunk, és ezt minden esetben elvárjuk és megköveteljük. ... követeljék meg magyar anyanyelvünk helyes használatát.
Okunk nem titok: A magyar nyelv nehéz és szép, a műszaki és mérnöki nyelv pedig pontosságot és érthetőséget követel. Amennyiben a szakmai információ nem jut el mindenkihez, annak nem megfelelő nyelvi formája miatt, úgy az információ hasznavehetetlen."

Köszönöm: uniman

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

és ez most akkora bűn, hogy emiatt vörösbetűs, a nép nevében stb intéseket és fenyegetéseket kell használni, mert kis betükkel írom a szöveget????? amikor kifogynak az ötletek, akkor jönnek a helyesírási és nyelvtani bravúrok? na hát akkor, én nem "idegen országban" tanúltam magyarúl és nem idegen országban jártam ki az elemi iskolát és a technikumot, Magyarúl, hanem a saját hazámban, csak nem tehetek róla, hogy az anyaország határait majd száz éve összevissza firkálták és mi ott rakedtünk ahol rekedtünk. ami az én nagyszüleimnek és a szüleimnek fontos volt, és nem utolsó sorban nekünk a családban az az, hogy amennyire csak tudjuk ápoljuk és neveljük gyermekeinket a Magyar kultúra fenmaradásáért itt ahol vagyunk. amennyire-annyira beszelek Magyarúl és amellett még 3 más nyelvet folyékonyan, ugyanúgy a gyermekem is és remélem az övé is. lövésed nincs, hogy itt délvidéken milyen gyötrelmeken mentünk át és, hogy akik maradtunk minek vagyunk kitéve a saját anyanyelvünk és kultúránk ápolásában, de azt hiszem, hogy semmivel sem vannak jobb helyzetben azok akik felvidéken vagy erdélyben vagy máshol élnek. nem sajnálatot várok el bárkitől. igyekszünk bármi áron éreztetni azt, hogy igen az a hely ahol élünk az Magyarország, csak ell lett kártyázva, arról ti se de sajnos mi sem tudunk semmit tenni. sok kritikát hajladó vagyok elfogadni de azt, hogy bezzeg gitározni megtanúltam, de Magyarúl nem, egyszerűen kikérem magamnak (bármit is jelentsen ez a kifejezés).
mélységessen köszönettel tartozok azoknak akik elolvasták, megértették, elfogadták és idejüket, fáradségukat nem sajnálva segíteni igyekeztek nekem és másoknak a feladott problémákon. őszinten sajnálom ha valaki félreértette és a kisbetűs szövegelésemet a Magyar nyelv és helyesírás megalázásának értelmezte.
a továbiakkban megköszönöm segítségeteket.
ha valaki úgy gondolja, hogy segíteni tudok valami problémán, PM-ben örömmel állok rendelkezésére
üdvözletem

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
A shift gomb használata nem okoz időveszteséget.MI is zömmel ezen a területen dolgozva sokszor a saját munkáink "rovására" ,az arra szánt időből lecsípve próbálunk segíteni.Úgy látom nincs baj sem a magyar(kisbetü mert jelző)szókinccsel sem a helyesírás azon részével ami tudást/tanulást igényel.Egyszerűen lusta vagy és magadévá tetted,sőt provokatív módon "dafke"használod az interneten terjengő nyelvi slendriánságot.Ez ellen itt mi megpróbálunk amit csak lehet megtenni.Trianont azt hagyjuk ki a dologból mert aki így tesz a nyelvünkkel,az megteszi BP.határában élve is.
Most aztán lehet megsértődni.Amikor beregisztráltál az oldalra,elvileg tisztában kellet hogy legyél az itt dívó szabályokkal és elvileg el kellet hogy fogadjad.A gunyoros "nép nevében"és hasonló kitételekre bezzeg nem sajnáltad a drága idődet.
A gépről:A tulajnál valószínűleg elmúltak a mézes hetek és már savanyú a szőlő.Szerintem már a megvételkori próba alkalmával hallhatta hogy mit vesz.Csak azt ne mondja hogy egyáltalán nem próbálta ki.Általános tapasztalatom hogy szinte minden valamire való gitáros az erősítőjét alapban csak tiszta hangszínre használja.Az egyéb hangzásokat,effekteket pedig külső eszközzel oldja meg.Ezt attól függően hogy analóg vagy digit "függő" analóg pedálok bőröndnyi mennyiségével vagy valami digitális multieffekttel oldja meg.AZ erősítőbe épített ilyen részegységek a legritkább esetben elégítik ki a használója elvárásait.Ezek sokszor még egy gyenge kompromisszumot sem nyújtanak vagy is felejtősek.
Az ellenállás keltette zaj az csak a bemenőfokozatban és olyan fokozatnál jöhet zajforrásként elő ahol valami oknál fogva újra kis jelszintről indul az erősítés.A legkritikusabb a rácsellenállás az általában nagy értéke miatt,majd az anód munkaellenállás,majd a katódellenállás jóval kisebb mértékben a relatíve kis értéke miatt.Amennyi zaj különbség lehet a különböző ellenállások között(feltételezve hogy nem hibás példányok)az összemérhető a csövek zajra történő válogatásából nyerhetővel.Egyszerűen teljesen értelmetlen az egész ketyerét "átellenállásozni".Lehet hogy ez a legújabb átmicsodázási mánia?Ez utóbbit csak magamban dörmögöm.
Üdv : Laci

0

bluemoon
bluemoon picture

Szia,
shift gomb ide vagy ide vagy oda, ejteném a témát, értek a szép szóbol nem gond, hogy emeljek a nagybetűre. Ha simán kapok egy intést, hogy használjam a nagy betűket, nem szívtam volna tüdőre. Nem használok trágar szavakat, kifejezéseket és nem is gúnyolok ki senkit még ha marhaság amit ír, de bekattantam a már fent említett idegen ország stb. A piros betűs része az üzenetnek csapta ki sajnos a biztosítékot ugyanis a netiquette illemszabályai szerint ha valakinek nagy vagy piros betűkkel üzensz ugyanaz mintha leordítanád. Én már átléptem egy emberöltőt és apám is csak egyszer ordított le. De már essünk túl ezen és mennyünk tovább

Az erősítő tulajdonosával most beszéltem és az ő szavai szerint ez nem jelentkezett mindjárt, hanem fokozatossan. A zaj mind hangossabb volt ahogy múlt az idő. most ott van ahol van. A megunt szerkentyűkkel meg nagyon igazad van, már volt ezzel tapaszatalatom de nem ide tarozik. Az még inkább "igazabb", hogy a gitárosok aligha használják az erősítőbe épített effektusokat és inkább a processzorokban bíznak. Mivel túl estem a rácsokon való némitáson, kondik leakasztásán, lecserélésén és eredménytelenűl elpocsékoltam az időmet rá, kapcsolási rajz hiányában passzolom.

Köszönöm a hozzászólást, további jó napot.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ne érezd magad megbántva.
Próbáld használni a helyesírási programot,(ami nem teljes)segíteni fog
helyesebben írni. Az adott környezetedben nem biztos, hogy mindíg helyesen beszélnek, az idő és környezet sokat torzított a nyelven.
Látom, adsz a magyarságotokra, mi is azt szeretnénk, hogy az ottani nyelvhasználat pontosabb, teljesebb legyen.

Bálint

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Milyen helyesírás gombot?Bármit írok szinte minden ilyen tevékenységet(már mint írást)igénylő programban,ha kell ha nem ott "okoskodik" nekem hogy valami nem stimmel.Csak a saját döntésem hogy figyelembe veszem-e az adott esetben.
Üdv : Laci

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

köszönöm a megértést és a bátorítást. Ha felhívják a figyelmemet, hogy a tanyán a helyesírás, a nyelvtan, a prózai/lírai fogalmazás az elsődleges szempont, csak utánna a leadott vagy a kért információ akkor vagy elfogadom, vagy nem és ha nem, akkor annak én viselem gondját. Ha netán emiatt felfüggesztik a témát, akkor nem siránkozom mert nem tartottam be a játékszabályokat. A kisbetűs írást, ahogy már említettem, nem a Magyar nyelv és kultúra semmibevétele miatt használom, hanem azért mert ezt a szakmát nem másod vagy harmadállásban űzöm, hanem bejelentett adófizető szervizem van és sajnos nincs időm a formalitásra ebben a: ha elromlik dobd el, világban. Másodrendjére, ez egy megmaradt szokás ami több mint 30 éve kezdődött amikor még DOS-ban dolgoztam és mindent kis betűvel írtam. Most már egy kicsit leengedtem a labdát és nagyon sajnálom ha valakit a hozzászólásommal megbántottam, nem is az volt a célom. Még egyszer köszönöm a pozitív hozzászólást és további sikeres munkát kívánok mindenkinek.

Üdvözletem

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Lehet , hogy butaság , de fémréteg ellenállásokkal van szerelve?
Üdv jano

0

bluemoon
bluemoon picture

szia,

nem butaság. fémréteg ellenállások méghozzá 1% tűréssel és olyan 1/2Watt.
üdv

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Bluemoon !
Én bizony , kisebb zajú ,azonos ellenállású , 1%-os , azonos teljesítményű , szénréteg ellenállásokra cserélném , a kritikus ellenállásokat ! Ugyanis a fémréteg ellenállásoknak nagyobb a zaja . (Lenne egy kérésem , hogy , használj magyar nyelvű helyesírás ellenőrzőt ! Van ingyenes is . Szerintem fontos . ) Üdv
jano

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

ha az erősítő a tulajdonom volna, szerencsére nem, akkor elfogadom a tanácsod. De mivel új, garanciás, nem áll módomban félezer ellenállást lecserelni. A szénréteg ellenállásokat már el is felejtettem, de van néhány folyamatban lévő prototipusom és azokban megpróbálom alkalmazni őket és egy ugyanolyan példányban meg metálfilmest, tényleg érdekel mi lesz és lesz-e külömbség. Köszönöm a tippet.

Üdvözletem

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Szívesen . Használd egészséggel !
Üdv
jano

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

úgy gondoltam, hogy feltöltök egy audió fájl amelyben hallható mi a különbség a classic és az ultragain csatornákban ugyanazon poti beállításban. ha netán ennek hallatára valakinek van valami ötlete ossza meg velem. a hangszínszabályzók 0-án állnak a reverb meg a resonance a minimumon.

üdvözletem

File csatolás: 

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
A zajok abszolút szintje az így nem tudható.Mert hangszóróközelböl felvéve ráadásul ami még mikrofofüggő is nem biztos hogy a gyakorlati használat során zavaró.Ezt egy régi/tapasztalt gitáros inkább meg tudja ítélni akinek van több erősítővel is tapasztalata.A két üzemmód zaja közötti különbség szerintem telesen elfogadható ismerve a bevitt többleterősítés mértékét.Szerintem nincs elég tapasztalatod az ilyen HI gain gitárcuccok terén.Ezek nem HI-FI berendezések.Hatodrangú dolog az alacsony zaj.Sőt részben irreális elvárás a használt eszközökkel.
Üdv : Laci

0

bluemoon
bluemoon picture

szia,

pont azért, hogy a mérés összehasonlíthatóbb legyen mindkét csatorna poti állásai ugyanott vannak, középen, nincsennek max-ra tekerve. több mint 35 éve gitározok, és majd 30 éve van tapasztalatom mindenféle audió cucc használatában, javításában ás szervizelésében. rengeteg gitáresrősítőt javítottam ez idő alatt, építettem is meg amelett van is két csöves marshall-om és amennyire-annyira tapasztalt vagyok ebben a témában. amiben teljesen igazad van az, hogy a gitár erősítőkben jelentős a zajszint de ezt a jellegzetes zajt ismerem és el is fogadom, hogy ennek így kell lenie, de az is tény, hogy ilyen magas szintű és ennyire zavaróval még nem találkoztam. még hozzá vadi új. szabályossan kikészít engem is a műhelyben de nemondjam a tulajt, aki ezért a vietnámi marshall-ért egy szép összeget vasalt le. a tisztelt kolegák a hozzászólásokból itélve segíteni akarnak és ezt nagyon köszönöm mindenkinek. és lassan kialakul bennem az a feltevés, hogy valami gyári hibáról van szó. ha már ne tudunk kapcs rajzot pillanatnyilag előkeríteni, jó volna, ha van valikinek ismerőse akinek ilyenje van, esetleg valami hangszerboltban ki lehetne-e tapasztalni, hogy ez másik ugyanezen tipusnál is jelen van-e.

köszönöm a segítségkész hozzászólást

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Az idők folyamán találkoztam már durván földhurkos és más,a gyári konstrukció "gyalázatos" produktumaival,Ami gyári nem feltétlenül jelenti a garantáltan kiforrott konstrukciót illetve a jó minőséget.(sajnos)Jó pár tucat gitár erősítő építése után javaslom mindenkinek ha még eddig nem tette hogy kössön egymás után két komplett előfokot próbára,kb.ott leszünk ahol egy higain erősítő.Garantálom-tobzódni fogunk a zajban.
Üdv:Laci

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

teljes mértékben egyezek veled, ha gyári, nem biztos, hogy makulátlan. A hi-fi-ben is voltak és vannak édes hazugságok, ha a jellemzőket és a mérési adatokat nézegetjük, de legalább a feltüntetett paramétereket ellenőrizni lehet. Van valami referencia pontunk és a mért eredmények vagy jobbak (szinte kizárt) vagy roszabbak (szinte szabály)a megadott gyári számoktól. De a hangszererősítőknél ilyen nincs és ilyenkor csak a saját tapasztalatunkra és hallásunkra támaszkodhatunk mert hiányzik a referencia. Pont itt akad meg a dolog ebben az esetben is mert a tapasztalatom azt sugalja, hogy ez a zajszint túllép mindenféle kultúrált és elfogadható normát, főleg egy ilyen hírnevű cégnél.

Üdvözletem

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: az újabb erősítőkben van egy nagyon gyors zajzár, ami a nagy erősítésnél is csendet parancsol, egyeseknél az érzékelési szint szoftveresen szabályozható a klf. előre beállított hangzásokhoz.
A szobában lehet, hogy zavaró, meg kellene nézni valós, használati körülmények közt is.

Bálint

0

bluemoon
bluemoon picture

szia,

a effektproceszorokkban tudom, hogy van noisegate és a küszöb állítható, de aligha hiszem, hogy ebben van. a zaj meg zavaró amikor lejjeb engeded az élményt huzamosabb rész után, vagy "drámai" csend következik. akkor is jelen van ha a benenetet a földre zárod.
kössz
üdvözletem

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Nem lepődnék meg, ha szimplán hibás konstrukció lenne, el nem tudok képezli olyan hibát, amitől ennyire megnőne a zaj. Vagy, nem lehet, hogy tényleg ez az ultragain, csak nem kellene maxra tekerni?

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

"C23 47nF-os kondit leakasztom. akkor előtte van utánna nincs de a jel útja is meg van szakítva."

Lehet én nem értek valamit, de akkor ezekszerint a zaj forrása nem onnan ered ahol keresgélsz, hanem elölrébbről.

0

bluemoon
bluemoon picture

hello,

pont erről van szó, megfelelő kapcsrajz nélkűl csak tapogatok. a C23 a jel útjában van és ha megszakítom akkor azon az oldalon amely a relék felé megy van zaj, a cső felé nincs. az a baj, hogy a relék körűl már csak vakban keresgélek. kössz a hozzászólást
üdv

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Ha a kütyü cseppet is hasonlít ahhoz amihez van rajz akkor meglehet hogy tévúton jársz.Van ahol 1nF-al van csatolva a jel ráadásul nagy impedancián.Bármilyen zavart könnyen felszedhet a szkóp.A feltöltött képeiden pl. egy nagy amplitudóju négyszögjelet vélek felfedezni.A hiányzó rajz mellett az is probléma hogy egy ritka típusról van szó,és e miatt nehéz találni egy másik példányt összehasonlítani a zajukat fülre.Avval számolj hogy nem biztos hogy hibás az erősítő.Ugyan is olyan mértékű többlet erősítés van "beépítve" ami full-ra tekert szabályzóknál gitárerősítőkhöz nem szokott fűl számára kifejezetten zavaró.Ha nem sikerül visszafejteni a kapcsolást jelen állapotában akkor szükség lesz egy jó kiforrasztó állomásra vagy olyan ismerősre aki rendelkezik ilyennel.Visszarakni a reléket a rajzolás után már nem probléma.
Üdv : Laci

0

bluemoon
bluemoon picture

helló,

sajnos igazad van minden tételben, egy bizonyos fokozatig otthon vagyok, de tovább már csak tapogatózok. az a jel a rácson ami a képen látható azt a legérzékenyebb beosztáson 5mV-div-en mértem és van benne minden, de látszik a magasfrekis "vivőn", hogy "szőrös". gyanum a DSP-re esett az elején, mert azt gondoltam, hogy a már a szerkezetéböl kifolyólag valami négyszög impulzusokat produkál, az is a dolga, és hogy valamelyik fokozat rc tagja "tüskeszerű" jelalakká integrálja a parazita szórást, de kiakasztottam a modult és nem az a ludas. majd most már összedobom a cuccot, hogy ne hányódjon itten és akkor felveszem valójában, hogy audióban hogy hangzik. kössz, hogy érdekel a téma,

üdv

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a DSL 100 fenn van a tanyán,ha igaz

http://elektrotanya.com/marshall_dsl100.pdf/download.html

Az alaplapnak mi a száma?

itt is van valami,
https://www.google.hu/images?hl=hu&rlz=1T4GGLJ_hu___HU332&q=marshall+dsl...

Meg itt is,

https://www.google.hu/images?hl=hu&rlz=1T4GGLJ_hu___HU332&q=marshall+dsl...

Bálint

PS: a cső körül az alkatrészeket fújd be fagyasztósprayvel.

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezeket végignézted?

ID:261546

Bálint

0

H_Mike
H_Mike picture

Szia! Ellenállás is, meg kondi is lehet a ludas! Ha jól értem a csöveket már kicserélted.... (ha nem, azok is lehetnek rosszak, "mikrofóniásak").
Érdemes egy szigetelt csavarhúzóval végig kopogtatni az alkatrészeket, és ha hallod a hangszóróban a kopogást akkor az az alkatrész gyanús lehet (ezt értem mikrofónián)!
Ugyan ez a csöveknél (persze finoman ;) ) Továbbá kondik szoktak áthúzni, mégis csak nagyfeszről van szó, ilyenkor is lehet valami nagyfrekis gerjedés... Sok sikert!

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasz,

a csövek amelyekkel próbáltam vadi újak és már ki lettek próbálva másik gyanusan hibás erősítőkben. a baj az, hogy itt nem mikrofóniáról vagy klassikus értelemben vett "hum" zajról van szó, hanem egy konstans sercegésről amely hangosab játszáskor nem hallatszik, de viszont ha leállok akkor nagyon zavar. nem olyan intenzitású mint amilyen a hasznos jel de állandó jellegű. én is kondira és ellenállásra gyanítok, de mivel relék vannak benne nagyon kusza az alkatrészelredezés a csőhöz képest. a hozzá legközelebb alaplap a DL50-60-02 nagyon hasonló de az alkatrész jelzései (designatorok) külömböznek és olyan is van, hogy más értékkel bírnak (10M helyett 1M)ami megnehezíti a felismerést. a relék allatti vezetékek értelmetlenné tették a kapcs rajz visszarajzolását, amúgy is a NYÁK nem strapabíró, olyan gyenge mintha a philips-szék csinálták volna és ha a reléket kimazsolázom akkor már a NYÁK nagyon csúnya lesz a visszarajzolásra fordított időröl nem is beszélve. köszönöm a hozzászólást és a bízást a sikerbe. még mindig abban reménykedek, hogy vagy én vagy valamelyik tisztel kolega rátalál a keresett SM-re.

üdv

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egy próbát megér, vedd fel a Marshall-lal a kapcsolatot, vedd fel a zajt, és juttasd el hozzájuk. Veszteni nem vesztesz vele.

Üdv: Jácint

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
°Talán a DSL100H rajza is megteszi.
http://www.marshallforum.com/marshall-amps/53780-official-marshall-dsl40...
Itt azt írják, hogy:
"Például a DSL100h ugyanazt a futómű és a belső ellátás és alkatrészek a DSL40c, kivéve, hogy már 2 nagyobb teljesítmény csöveket, valamint a további kapcsolódó alkatrészek."
http://www.drtube.nl/nl/bibliotheek/schemas/69-marshall-schemas
Üdv!

0

bluemoon
bluemoon picture

hello,

na az első pontban fején találtad a szöget, ez az alaplap és a képen látszik is. majd komolyabban végigolvasom a hozzászólásokat, de a második pont, a sch link, ott már átnéztem és sajna nem láttam, az is lehet, hogy elnéztem. a marshall link az ok, és megpróbálom ott is s szerencsét. szerintem semmivel sem okosabbak nálunk, de az is lehet, hogy valami szisztematikus hiba és valakinek már megtörtént.
köszönöm és üdvözletem

0

DINO54
DINO54 picture

Szia!
Kicsit zavaros a leírásod hogy mikor és hol méred a zajt.Én úgy értelmeztem hogy csak a V2 van betéve és ilyenkor is tapasztalod a zajt.Ha a rácsot földre zárva megszűnik elképzelhető hogy az ottani "rácslevezető" ellenállás termeli a zajt amennyiben nem az előző fokozat egyikéről vagy az átkapcsoló eszközből származik.
Mi kapcsolja a jelutakat,szinteket,stb...?"Igazi relé,fotoellenállásos optocsatoló,FET-tranzisztor,mert ez utóbbiak is vihetnek be zajt.Baromi jót tenne egy rajz a közös gondolkodáshoz hogy egy nyelvet beszéljünk s ne valami alig érthető tájszólást.
Üdv : Laci

0

bluemoon
bluemoon picture

hello,

a V1 második trióda anódjáról (6-os láb, a JCM rajzon fordított, ott az első triódát használja) fényképeztem a szkóp képet és csak az a cső van benne. nem a fotoellenállásos változat, annak a rajza megvan, sima relés és hallatszik is amikor kapcsolnak. az a lehúzóellenállás is le lett akasztva a rácsról, és ahogy megírtam, amikor a V1-et kiveszem a rácson ( és egyik cső sem nincs benne) habár alig láthatóan de meglátszik a zavaros jel. ez lep meg legjobban. köszönöm a hozzászólást és remélem, hogy majdcsak düllőre jutok vele, ha meglesz a kapcs rajz

üdvöletem

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha vadíúj, akkor a Marshall garanciálisan megjavítja.

Üdv: Jácint

0

bluemoon
bluemoon picture

helló,

délvidéken vagyok és a fickó el is kűldte belgrádba, hogy ott nézzék meg, de azt mondták neki, hogy ez ok. mivel a kereskedelmi viszonyok amelyek itt meg lettek kötve számomra nem tiszták, melyik nagyker adta el neki, a cég akiknek bedolgozok megkért, hogy nézzem meg. én sem nem kapcsoltam elsőre, hogy mi itt a baj, de amikor a tulaj elmagyrázta, hogy kábel nélkűl kapcsoljam az ultrára, meg a lead 2-re és adjak rá gaint meg volumot meghallom mi a baj. és igaza volt. ehhez a hibához megtévesztésig hasonlított egy szintén vadiúj laney ironheart amelynek az első csöve volt zajos annyira, hogy nem lehetett nem meghallani. ott sima cső csere megoldotta. itt is arra számítottam, de amikor adtam neki új csöveket, mindet, és akkor is maradt a zaj akkor éreztem, hogy ez nem lessz egyszerű. köszi a hozzászólást,

üdvözletem

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: hajlok én is arra, amit idősebb kollégád gyanít.
Volt hasonló eset, akkor a megtalált,(kifogástalan külsejű) ellenállást kiforrasztva az egyik végéről a sapka könnyen lejött.
A panelon mérve az ellenállás jónak mutatkozott, a festék eltakarta a hiányosságot.

Csőfoglalat- csőláb kontaktus rendben?

Bálint

0

bluemoon
bluemoon picture

hát itt az a gond, hogy a konzervnyitó a konzervben van. ha megvolna a kapcs rajz akkor meglehet megtalálom, de így nem tudom mit mérek. a csőfoglalat keltette bennem is az első számú gyanút, (ugyanis a laney LV egyik tipusában a DRIVE nem működött és a kerámiafoglalat fegyverzetei voltak okszidáltak) de a zaj a rácson akkor is ott van, a magasfesz kapcsoló ki van kapcsolva és lámpa nélkűl működtetem.

kössz

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: egyenlőre nem találom, de van itt néhány

http://www.schematicsunlimited.com/m/marshall

itt meg beszélgetnek róla.

http://www.marshallforum.com/marshall-amps/53780-official-marshall-dsl40...

Bálint

0

vikica
vikica picture

Szia!

Itt megtalálod, amit szeretnél: http://www.drtube.nl/nl/bibliotheek/schemas/69-marshall-schemas

üdv:vik

0

bluemoon
bluemoon picture

ezt már keresztűl kasúl átfésűltem, de nincs meg ez a tipus, de köszönöm a tippet.
üdvözletem

0

Sponsored links