You are here

Masszázs ágy véletlenszerű működés (Jáde köves ágy) Típus:PLD-6018.... "Megoldva"

6 posts / 0 new
Last post
Malibu
Malibu picture

Sziasztok!

Ezelőtt három évvel hasonló jellegű téma volt istván78 fórumtárs részéről...
Tehát azzal kerestek meg, hogy az egyik része(gerincet masszírozó)pár napja nem működik, illetve régebb a rövidebbik résszel volt ugyanez a gond, de aztán elindult. Első nekifutásra a motor kefékre és a mikrokapcsolókra gondoltam, ha már a PIC vezérli az egyik részt. Leszereltem a motort az áttétel blokkról és megtápláltam 12V-al ( csak a gyártó van feliratozva rá semmi más viszont mérés alapján az elektronika ennyivel vezérli). Meg se mukkant. Szétszedtem,a keféken max. 10% kopást láttam, picit megcsiszoltam, a kommutátor szeletek közötti réseket kitisztítottam. Így már pörög rendesen, dombon a tanya gondoltam, de még mielőtt visszaszereltem volna mértem egy áramfelvételt. Kb. 570 mA volt indulásnál és 10-15 mp után 680-700-nál állt be. Szerintem terhelés nélkül ez rengeteg és félek, hogy gallyra vágja a meghajtót ( LM7812 + polaritás váltó).
A motor nem melegedik, nem feltételezhető valamilyen szintű zárlat…mitől lehet ekkora fogyasztás ?

Előre is köszönöm mindenkinek.
Üdv

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello Malibu!
Aki "á"-t mond, mondjon "Bé"-t is !
Üdv.:Uniman

0

Malibu
Malibu picture

Helló Uniman!
A kefékre gondolsz ?

0

uniman
uniman picture
***

Hello Malibu!
Nem, hanem arra, hogy elmulasztottad csatolni a megemlített topik linkjét...hogy ne kezdjük megint az elejéről. :D
Üdv.:Uniman

0

Malibu
Malibu picture

Ezer bocsánat, igazad van, elnézést és köszönöm... :-)

0

Malibu
Malibu picture

Sikerült megoldani a rejtélyt a hétvégén.
Mégiscsak a kommutátor résekben lerakodott szénpor okozta a zárlatot. Miután másodszor, teljes mértékben sikerült kitisztítani, az áramfelvétel 50-52 mA lett (terhelve 160-180).
A szépséghiba viszont akkor keletkezett,amikor összeszerelés után beüzemeltem és azt tapasztaltam, hogy nem reagálnak rendeltetésszerűen a végállás kapcsolók. Hiába bökte meg a jádé-köves konzol a kapcsolót, nem változott a polaritás….. és lehet, hogy ezzel lejáratom magam  de tanulság lehet mások számára is, ha valamit szétszedsz, ne felejtsél el „jelölni”. Esetemben a permanens mágnesek helyzetét a kefékhez képest, amit 180 fokkal eltolva sikerült összeszerelni. Hát nem volt már lelkem újból szétszedni a motort ( DongZheng.co),a csatlakozóban cseréltem fel a két vezetéket.

0