You are here

Mazda 5 világítás probléma

13 posts / 0 new
Last post
janyka30
janyka30 picture

Sziasztok. 
Adott egy Mazda 5 családi egyterű. Világítás problémákkal küszködik. Ha fel van kapcsolva a világítás és úgy indexelünk vele akkor a csomagtér jobb oldalába van két modul es az egyikben a relé brutálisan el kezd kattogni, nagyon gyorsan. Ha a vészvillogót kapcsoljuk akkor is. Hátul az index ugyan villog de elhalványul. Világítás nélkül jó az index. Mivel németből jött így a vonóhorog aljzatot átalakítóval próbálltunk futót. A futón a helyzetjelző és a féklámpa hibátlan viszont ha indexelünk akkor a futón semmi, sőt még a kocsi hátuljáról is elveszi olyankor az indexet. Elöl a fényszóróba és a sárvédő ivbe megy az index, viszont ilyenkor gyorsabban is kattog a relé mint mikor kiég az egyik oldalt az égő. Gondolom ez azért van mert hátul a kocsin nem villog. Próbálltunk tenni rá magyar szabvány aljzatot a vonóhorognak, sikerült is de ugyan az mint az átalakítóval. Az index nem jó. A két modult ami van a csomi tartóban átnéztük de nem találtunk rajta hibát. 
Tudom így messziről nehéz segíteni, de esetleg valakinek ötlet mi okozhatja ezt a jelenséget vagy mit nézzünk meg, hol? 
Köszi. 

Comments
glmikc
glmikc picture

Hello.Gondoolm 13 polusu csatlakozó van az auton,és 7polusu átalakitó van hozzá.A relé doboz a vonohorog elektronika a csomagtartoban,általában utolagos,de gyári tartozék,igy ha szerencséd van,akkor a bekötése nem forrásztásal,hanem Y elágazos csatlakozoval van megoldva.Keresd meg a lámpáknál a csatlakozókat,és iktasd ki az elektronikát,ha igy jo minden villágitás,akkor a modulal van gond.ILL az ilyen tipusu elektronikáknak külön van 1-3 biztositéka is,ellenörizni kellenne azokat is.Üdv.

0

janyka30
janyka30 picture

Köszi, így van ahogy leirtad. Ma elvitték az autót már, egyenlőre napolva, de folytatjuk majd. Ismerősé a kocsi, nem sos neki. 
Köszi a segítséget. 

0

Sovány malac
Sovány malac picture

Üdv,
Valamelyik/mindkét hatsó lámpatestnek nincs testje (-31),ekkor földhurok alakul ki,a fogyasztók egymáson keresztül próbálnak testhez jutni.

Ezt a jelenséget legtöbbször a csomagtartóban levő kötelező tartozék ablakokhoz közel elhelyezett test vezeték letépése (akkor is befér ez oda na,csak egy kis erő kell...)
Vagy a csatlakozó pin beégése okozza.

0

janyka30
janyka30 picture

Szia, köszi. Mindkét hátsó lámpának vittem az akksitól külön testet de sajnos változatlan a helyzet. A továbbiakat rábízom egy autó elektromos szakira. 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!
Szedd fel a küszöb borítást is... Belül, lábtérben..

Nem véletlenül mondom, hogy fusi munka eredménye. A Mazdák gyárban nem kapnak rendes üreg/alváz védelmet. Tulajdonképp semmit sem.. Amikor Németeknél, Osztrákoknál elrohad, akkor jönnek ide nepperekkel.. Meg a Románokhoz... Megy a fusi.. Küszöb csere, javító ívek, stb. És a lényeg a gyorsaság. A küszöb fusinál gyakori, hogy belül nem bontanak, és a klábelköteg összeég.. Össze is olvad..

Persze, lehet, Te egy garázsos, nyári autót fogtál kli, vagy a Csizma déli feléről jött. Nem kizárt. De hidd el.. Japók elektronikát tudnak csinálni, vasat nem... :)

Ez tény.

Ami még szokott lenni, hogy beázik. A tető illesztésnél a csomitartó ajtónál.. A kábelkorbács meg lehozza a vizet a csatlakozókig...

0

janyka30
janyka30 picture

Köszi, meg fogom nézni. Egyenlőre napoltuk mert holnap már kell az autó a tulajnak. Most már ezt is tudom, hogy ezek az autók test hibásak. :)
Köszi mégegyszer! 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Testhibás valamelyik lámpatest...

0

janyka30
janyka30 picture

Köszönöm, van benne igazság. Holnap reggel megnézem.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Vagy megette a rozsda a sárvédőív mögött a testelési pontot..

Vagy rozsdátlanításnál lefújták a csavart is... Összerakásnál nem takarították meg...

Mazda... A test hiba biztos. A rozsda csak 90%... Sajnos.. tapasztalat..

0

janyka30
janyka30 picture

Köszi neked is a segítséget. Szerintem mind a két hátsó lámpatest kap új testet. Holnap folytatom.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Nem feltétlen a lámpatest.. a bizti tábla/relék mögött keresd meg a test csavart a bódéhoz. De lehet az elsó lábtéri is..

Mikori a szekér?

0

janyka30
janyka30 picture

Azt nem tudom milyen évjárat, megnézem majd. Akkor nem lesz egyszerű ezekszerint megtalálni a test hibát. 

0

Sponsored links