You are here

Meghalt a kazánunk

25 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Van egy 6 éves BIASI Parva Comfort kombi kazánunk. Ez egy afféle kazán aminek van egy 60literes bojlerja is. Minap azt vettem észre, hogy a fűtőkör ami a belső cirkulációs kör is egyben túlnyomás miatt kiengedte a viz egy részét. Vizsgálgatva arra jutottam, hogy a befolyó víz a bojleren belül átmegy a cirkulációs körbe. Vagyis szerintem a csőkígyó valahol kilukadt. Mivel sehol nem szivárog és minden funkció hibátlan nem maradt más eshetőség mint a fent leírtak. így el kellett zárnom a bemenő hidegvizet. Amikor szükség van meleg vízre folyamatosan kell kiengednem vizet a fűtőkörből mert különben túltöltődik.
Kérdés.
Javítják az efféle hibát vagy komplett kazáncsere. Sajnos nem találok csak egy kis kócerájt akik állítólag a szakszerviz.
Milyen márkát javasolnátok ha csere lesz?
Köszi Laci

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Itt a megrendelő cetli.
Laci

File csatolás: 

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Figyelem kazán vásárlók.
Ebben a hónapban a hajdú kazánok a gyárból ingyenes kiszállítással és nagyon kedvező árban vásárolhatóak. Megrendelni levélben kell egy kis vásárban adott kedvezményre jogosító cetlin. Akit érdekel írjon küldök faxon vagy e-mailban.
Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Megjöttek az árajánlatok.
A bojler anyagárban 85000ft. Beszerelni sem 5 perc mert az egész kazánt szét kell kapni mert annyi cső fut oda.
Megfogadom az egyik üzletben lévő szaki tanácsát és veszünk valami mást. Hajdút sokfelé dicsérik. Van minden hozzá és nem igazán romlanak el. Megnéztem egy Hajdúra 2 év teljes körű és +3 év a cső rendszerre vagy tartályra a garancia.
Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv Uraim!
Sajnos már megint nekem lett igazam :(
A csőkígyó halt meg a bojler részben, ráadásul az egész szakramentum egyben cserélhető valószínű. Most várok rá árat, de nagyon úgy néz ki, hogy nem éri meg javítani. Voltam pár szaküzletben a környéken és szerencsémre két jó szakember eladóval is értekezhettem akik adtak pár jó megoldásra tanácsot. A héten körüljárom a dolgot mert jövőhéten Construma és ott szoktak jó akciók lenni. Szóval jövőhéten eldől mit választunk. Természetesen megírom másoknak okulás képen ne keljen egy efféle zűrben annyit vacakolni illetve megelőzésképp is jó ötleteket kaptam.
Áthidaló megoldásként vettem egy olcsó Ariston 10l mini elektromos vízmelegítőt 16000Ft most ezt bekötöttem addig míg megoldódik a probléma. van meleg vizünk de nem dőzs.
Marci neked is figyelmedbe ajánlom a Construma esetleges akcióit. Hétvégén írok ide mi lehet a jó megoldás.
HA valakinek VAN felesleges CONSTRUMA belépője gondoljon rám.
Köszi Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Megyek én is szétnézni ott, nem tudom kapunk-e meghívókat, de ha igen, akkor meghívlak, egy meghívóra! :rohog:
Üdv:
exGelkás

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Megjött a meghívóm, mégse feledtek el.
A hajdút ne feledd van egy nagyon jó kis kazánjuk. Olcsóbb a többinél és alig van benne alkatrész. Minden van hozzá és szervizelés is megoldott. Kár hogy amikor ezt a sz.. vettük még nem volt nekik.
Én csütörtökön megyek ki.
Üdv Laci

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Laci!
"Minden van hozzá és szervizelés is megoldott."
Szomorú lenne, ha egy hazai gyártmányú kazánhoz se lenne alkatrész, pláne ha "alig van benne". :yes:
Üdv: Laci

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Sajnos a mai világban amikor a szemetet termeljük filozófiával gyártanak mindent ez bizony nagy szó. A meghalt Biasi kazánt szétszedtem, mármint a bojler tartályát. Az isten barmai belehegesztették a tartályba a hőcserélőt ezért csak kompletten lehetne cserélni. Hab a tortán, hogy az egész sima vas kezeletlen felülettel és mivel szegény követte a kémia törvényét így hát rozsdásodni kezdett és kilyukadt. a tartály tetejében meg tud rekedni a levegő mert hát az nem szeret víz alá merülve távozni. Így hát unalmában ette a csőkígyót. Még jó hogy nem rendeltem új tartályt és javítást mert az is ilyen szar lett volna.
A kazán többi része tudtommal hibátlan eddig gond nem volt vele. 24KW-os égőfej elektronikával vezérelve. Ha tudtok valakit akinek kell vagy egyes részei alkatrésznek szóljatok. Jó lenne eladni valamit belőle, hogy egy kis pénz visszajöjjön.
Laci

File csatolás: 

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet perlaci !

Láttam a képet a tartályról. Aktív anódos felületvédelem sem volt benne? Mert ha nem raktak bele akkor ezek a hőcserélők "időziteet bombák".

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Állítólag van benne valami nyalóka, de ahol a maradéka volt ott túl nagy pálcika nem férhetett el. Most csak egy 10cm-es rozsdás vaspálca van a helyén.
5 év alatt eltűnt. Az egyik üzletben a kereskedő aki volt kedves nyomozni a tartály ügyében panaszolta, hogy évek óta zaklatja a gyártó miért nem forgalmazza. Most amikor alkatrészt keresett mondták a tartály nem romolhat el. Mire Ő akkor miért lyukadt ki? Mert 2 évente nem cseréltek benne anódott, mondta a gyártó. Erre kiröhögte őket és elküldte melegebb éghajlatra. Egy kazánnak nem 2 éves a szervízciklusa szerinte sem. Mindenesetre ezentúl is mindenkit lebeszél erről a típusról.
Laci

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A Buderus hőcserélő tartályán is van egy figyelmeztetés az aktív anód cseréjére 2 évente és a Hajdú bojlereknél is kell cserélni illetve ellenőrizni 2,5 évente. Az olaszok viszont nagyon picike anódot gyártanak az el is fogy 2 év alatt. Az új kazánnál is mindenképpen be kell tartani a gyártó erre vonatkozó utasítását mivel a zománcréteg hiányosságai esetén az egyetlen védelmet az anód biztosítja és ha elfogy akkor elkorrodál a tartály vagy a csőkígyó.
És egy idézet melynek forrása: http://www.villanyszaklap.hu/cikkek.php?id=272

A zománcozott - vagy mondhatnánk: bármilyen bevonattal ellátott - tartályú villanybojlereknél megjelenik még egy elmaradhatatlan elem, az aktív anód. A bevonat elszigeteli az acélt, így ahol fed, ott nem lép fel korrózió, de ahol nem, ott nagyon gyorsan kilyukadna a tartály, ha nem tennénk valamit. Ezen segít az aktív anód, ami többnyire egy magnézium ötvözet rúd. A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal ő korrodál, fogy, és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály. Szerepe tehát jelentős a korrózióvédelemben, megújítása, cseréje ezért fontos. Sajnos, nem akadályozza meg a vízkövesedést, illetve nem is fokozza azt, mint ahogy egyesek gondolják.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Köszönöm szépen. Sajnos a csütörtöki nap nekem nem jó, elég későig dolgozom. Azt hiszem, hogy külön tudomány lesz egyeztetnem egy időpontot a céggel, a kijutásra, mert a kollégám kórházba került, és most minden munka a nyakamba szakadt. Nem tudom, hogy a Hajdunak, van-e kombi kazánja, de utána nézek. Még egyszer köszi, hogy gondoltál rám, de ez a betegség dolog ma reggel derült ki,
az egész hetem felborult.
Üdv:
exGelkás

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Laci!
"A hajdút ne feledd van egy nagyon jó kis kazánjuk. Olcsóbb a többinél és alig van benne alkatrész."

Lacikám, légyszi a típusát, :happy: mert a "FÉG C-XX" sorozat óta, nem találkoztam olyan kazánnal, melyre az általad írott jelzők illenének... :hmmm:

Üdv Tibi.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Itt megnézhetitek HGK-24.
http://www.hajdurt.hu/products/11-kondenzacios-gazkazanok.html
Beszéltem többekkel, és Én úgy készítem el, hogy a kilépő meleg vizet egy kisebb bojlerba vezetem és így tudom a házban cirkuláltatni a meleg vizet, mivel messze van a kazán a fürdőtől. Gyakorlatilag egy puffertárolót hozok létre. A benne levő elektromos fűtőszál meg tartalékként ott figyel gázszünet vagy kazán hiba esetére. Lehetne Hőcserélős bojlert is betenni, csak az Én esetemben azért nem lenne jó mert az jóval lassabban adja át a hőenergiát. Nálunk mivel 2 család él a házban (szüleim) 2 lányom van, a 3 fürdő van, hogy egyszerre megy. Kell a kazán 24KW energiája a meleg vízre.
Gondoltam a FÉG-re is de 3 cégre bomlottak és nem igazán tudtam eligazodni ki mit csinál és melyik az eredeti. Persze ha kinn lesznek megnézem.
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:hívd fel hivatkozz rám(Szilágyi Bálint)
Kruchio József 0620/941-5271 (szervizelik)

Bálint

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Laci!
"...vagy komplett kazáncsere"
Nos, ettől azért több fantáziát feltételeztem rólad. :D
Kidobnád azért a komplett kazánt, mert az indirekt tároló csőkígyója kilyukadt???
Lehet azt cserélni (javítani nem igazán), vagy egy külső tárolót "ráakasztani"...
amennyiben van affinitásod az épületgépészethez, sokkal olcsóbban megúszod, mint egy új kazán ára + lecseréltetése a beüzemelés költségével együtt. :yes:
Üdv Tibi.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv Tibi!
Nem lennék ennyire pesszimista, ha találnák egyáltalán bármit is ehhez a típushoz. Amikor vettük nagyon sokfelé forgalmazták. Aztán hopsz eltűnt. Sajnos ennek a bojlerje nem egyszerű. Rakat cső és szenzor is megy bele. Tágulási tartályt már kellett cserélni egyszer, azt is alig kaptam ami elfért oda. Sajnos elég szűk a hely ahová el kell férnie és ezért nem lehet külső megoldásokkal barkácsolni. Kidobni azért nem akarom. Ha csere lesz akkor vagy eladom alkatrésznek egyben, bontva, vagy megpróbálom szétszedni és megjavítani. Ha meg tudnám oldani a lakás meleg vízellátását ideiglenesen akkor nem volna gond leszedni és szétszedni megjavítani. Bár nem egy egyszerű eset a leszedése mert 50kg és a falra van akasztva.
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: Lángőr kft-t kérdezd meg.

Bálint

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Laci!
"Sajnos ennek a bojlerje nem egyszerű. Rakat cső és szenzor is megy bele"
Az a rakat cső, az 4db (max 5, ha cirkulációs csonk is van rajta, és ha az egyáltalán használatban van).
1 Hideg víz be.
2 Meleg víz ki.(HMV)
3 Kazán előremenő a csőkígyóba.
4 Kazán visszatérő a csőkígyóból.
5 (opcionális) cirkulációs csonk.

A szenzorral kapcsolatban ne hozz szégyent a fejünkre :) , mert az két szál drót, tehát 2 x 0,5 -ös MTL vezetékkel meg toldod (mert általában nem árnyékolt, de ha mégis az, hát nyúlsz a mikrofon kábelért. :D ).

Üdv Tibi.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Ne is feszegessük, ezt a dolgot, mert a tél közepén kezdett el dőlni itthon is a víz a kazánból. Cimboráknak telefon-leszerel-szétszed-keményforrasz-összerak! Bolondokháza, és azonnali megoldásra.
Ez is valami olasz szerkezet, már hírét sem hallani!
Neked drukkolok, üdv:
exGelkás

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia exGelkás!
Az átfolyós rendszerű kombikazánoknál lehet próbálkozni a keményforraszos módszerrel(tekintettel az általában vörösréz kazántestre/hőcserélő/), de a HMV tárolók esetén -a többnyire tűzi zománcozott víztér miatt- ez az út sajnos nem járható. :shock:

Amennyiben mégis erre "vetemedne ember fia", az sajnos hamar visszaköszön, mivel a forrasztás mellett -megsérült- zománcozás miatt, a korrózió ismét megteszi áldásos hatását az acél tartály anyagában.
Üdv Tibi.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv Tibi!
Valóban 4 csőnek kéne ide menni, de. Ezek a tésztazabálók ide a tartály aljára összpontosítottak minden ketyerét. Túlnyomásszelepek visszacsapószelep kombinálva tágulási tartály csatlakozás hideg víz elosztóval. Szóval a tartály alja rosszabb mint egy kínai minitorony belseje. Tiszta rézháló.
Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Tibi!
Ez akkor tűzoltásnak számított! Szerencsére itt a jó idő?, és kazáncsere a folytatásban.
Üdv:
exGelkás

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hali!

Nekünk ilyen van, kiváló! kopp-kopp-kopp

Padlófűtést sima radiátort is tud, külön lehet két termosztáttal vezérelni és még sok egyéb extra. S még egy fontos szempont, ha évente felülvizsgáltatod(ami 10000) akkor meghosszabbodik a gari minden esetben 1 évvel.

http://merkapt.addel.hu/detailproduct.php?productid=429019

0

Sponsored links