You are here

Megoldás keresése kijelző cserére

3 posts / 0 new
Last post
nyamnyam
nyamnyam picture

Üdvözlet mindenkinek !

Van egy olyan jellegü problémám , hogy van egy frekvencia mérő kapcsolásom ( meg is épitve , müködik ) de a probléma ott kezdődik hogy arra szeretnék javaslatokat illetve ha lehet akkor konkrét megoldást kapni , hogy milyen módon cserélhetem le ( ha egyáltalán lehetséges ) a LED kijelzőt egy VFD kijelzőre ?
A kapcsolás és a kijelző a képen mellékelve !

Üdv: János

Comments
torokj
torokj picture

Szia,Elvileg megoldható,az ICM  IC közös katódú LED  multiplex módban működik alapértelmezésben.Kell 8 db illesztőtranzisztor ami kapcsolgatja a 20-30 V körüli  (fényerő függvénye) anódfeszt a VFD kijelzőre digitenként,valamint 7 db tranzisztor ami a szegmenseket kapcsolgatja,plusz tápegység értelemszerűen,ami előállítja a cső pár volt fűtőfeszültségét és a nyers anódfeszt.Az IC nem igazán erre lett fejlesztve,kérdéses mennyire tolerálja az esetleges 5 Voltnál nagyobb (zárlat esetén) feszültséget a multiplexer kimenetén.Egyébként miért kell az átalakítás? A VFD kijelzőkről az elektroncso.hu oldalon van részletes leírás.
torokj

0

nyamnyam
nyamnyam picture

Elméletileg izgatja a fantáziám , másodsorban sehol nem találkoztam olyan kapcsolással ami VFD vel volna megoldva ! (mármint frekvencia mérő )

0