You are here

[Megoldva] Mitsubishi E82 SVHS video kimenet hiba

6 posts / 0 new
Last post
mcll
mcll picture

Sziasztok!

Adott a címbeli SVHS, melyet digizésre használok. 1-2 hónapja nem használtam (addig semmi bajom nem volt vele), de most akartam ismét egy anyagot bedigizni és meglepve tapasztalom hogy a videókimenettel valami történt. Bármelyik kimenetet próbálom a kép rossz, olyasmi mintha nem PAL, hanem valami másféle szabvány szerint dolgozna, holott PAl a drágám. A kép sokkal sötétebb, az éles kontúrok oldalirányba széthúzódnak, a színek sötétebbek, sokszor el is megy, és akkor fekete-fehér. A kép fut, de nem mindig.

Mi lehet a gond? Táphiba, vagy a kimeneti videoproci adta meg magát? Utóbbi esetben gondoom szinte lehetetlen javítani ennyi idő után. Nem felvételi/lejátszási probléma, mert akármelyik bemenetére adok jelet, az ugyanúgy hibásan jelenik meg a kimeneteken is.

Comments
balage
balage picture

Helló. szerintem a Y-jel útvonalán bármelyik fokozatban lehet rossz csatoló elkó.Rajz, és oszcilloszkóp valószínű kell hozzá.

0

mcll
mcll picture

Köszönöm, én is ilyesmire gondolok és remélem hogy kiszáradt elko okozza. Rajzom van (service manual), csak ki kell bogarásszam belőle melyikről lehet szó. Nem egyszerű, lévén iszonyat mennyiségű alkatrész van a gépben. Ha esetleg valaki tudna tippelni melyik lehet a ludas az szóljon (az imént töltöttem fel a service manualját az SM-be.

0

CHZ
CHZ picture

Készíts egy vezetéket, ami TV videó bemenetére csatlakozik, másik végére akassz egy 10u kondit, ezzel végignyomozhatod az Y jel útját. Rajz alapján gyorsan behatárolható így a hiba helye...

0

CHZ
CHZ picture

Szia!
Videó kimeneti fokozatában nézd át az elkokat, szerintem valamelyik kiszáradt.

0

mcll
mcll picture

Nyertél! :)
Egy halom elko-t ki kellett cserélni. Volt amelyiknek nem is volt kapacitása (SMD félék), és volt ami már ki is volt folyva, de szerencsére a nyákot nem marta még meg. Egy nagy halom elko csere után ismét pöpec a gép.
Bár most nincs OSD menü rajta, megnyomom a menu gombot és fekete a kép (hang marad). A menüpontok vaktában beírva működnek, tehát ott van az csak nem jelzi ki egyik kimeneten sem. Mondjuk annyira nem fontos mert csak digizéshez kell a gép, így nem akarok semmit programozni. Bevallom lehet már régebben nincs OSD-je, nem emlékszem. :)

Köszi a segítségeket.

0