You are here

Memória kártya

15 posts / 0 new
Last post
Rezisztor
Rezisztor picture

Szervusztok!
Gondolkodtatok már azon hogy miként oldják meg hogy az a sok miliárd bit tárolására szolgáló sok miliárd mosfet hogyan fér el azon a picinyke SD-vagy bármilyen kártyán.Mert gondolom mosfet-ekről van szó,amelyek vezérlő elektródája piciny kondenzátorként működik,és mikor digitális 1-et kell tárolni akkor fel van töltve,mikor nullát akkor meg nincs.kiolvasáskor a surce elektródán ennek megfelelő szint lehet.Én így gondolom,kérem ha valaki másképp tudja javítson ki.Akárhogy is nézem ez egy GB esetén is 8 miliárd tranzisztor.Hogy a manóba fér el olyan kis helyen?
Rezisztor

Comments
Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv. Jó-jó ,de hány GB-s az emberi agy? No nem az enyém hanem egy átlag feletti? Íz -illat- szín-mozgás -emlék- érzelem- nyelvek tudása-tervezés- előrelátás-hallás stb-stb.Igez hogy azt mondjuk" nagy koponya" ,de nem a mérete miatt. Öreg T

0

Jaca
Jaca picture
****

Tájékoztatásul....

1. Az emberi test 75MB-nyi genetikai információt tartalmaz.
2. Egy spermium így 37.5 MB-ot
3. Egy milliliterben 100 millió spermium van.

Gondolatmenet:

Általánosságban egy alkalommal 2.25 ml-t lövünk ki 5 mp alatt.
Igy a fütyi sávszélessége:
(37.5MB x 100M x 2,25)/5 = (37.500.000 x 100.000.000 x 2.25)/5 = 1 687 500
000 000 000
tehát: 1687,5 TeraByte/s

Ez több mint egymilliárd floppy, vagy 2 millió CD lemez / sec.

Azért ez teljesítmény........

Üdv: Jácint

0

perlaci
perlaci picture

Akkor ha csak belecseppentek az alaplapra már menne is a Win7 mint a golyó :king:
De lehet a bios nem kezelné így marad az sd-ram keresés. Apropó miért ilyen drága ez a típus. Ha valakinek van olcsó 512mb szívesen elcserélném vagy megvenném. sajnos most kevés az eklézsia.
Üdv Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Mert kifutott típus, ezért ritka már mint a fehér holló.
Aki tudott speizolt magának, hogy azért ezeket az alaplapokat, még életben tarthassa!
Üdv:
exGelkás

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv. Köszönöm a kimerítő információt. Hogy milyen pazarlást végeztünk az élatünk során!!Felháborító. Öreg Tom

0

fater0827
fater0827 picture

Szevusz Rezisztor (ellenálás)

Mostmár Vigyáznunk kell az alkatrészméret csökkentésével mert ha beütünk egy bittet atomrobbanást idézünk elő.Akkor ,hogyan tárolhatunk bitteket mivel közel az atomméretű alkatrész?????
Az atom mérető alkatrészeinkkel Kimozdítunt egy atomot az elemböl,vagy megkérjük az atomot ,hogy elektronpályáit felejtse el egy ideig 0/1 .De,de,de,vagy kérjük az atomokat(sorakozóóóó!!)
"100111010111.... .......01".
De azért had fejlödjön az elektronika

"Én akarok lenni az első aki felírja az (első) atommagra a nevét"

Üdv János

0

perlaci
perlaci picture

Bocsi János van egy rossz hírem.
Lehet erről már lemaradtál. Nézzétek meg a mindentudás egyeteme oldalán http://www.mindentudas.hu/kroonorbert/index.html a fény fizikája. Azt hiszem lesz segreülés. Énekem volt szerencsém élőben meghallgatni, érdemes volt.
Röviden: az egy kvantumnyi részecskét tologatják, vagyis ez egy bit. Sajnos már nem emlékszem, hogy így egy atomnyi helyen mekkora adat tárolható. De ez az előadás 2005-ben volt. Azóta lehet már működik a kísérleti processzor.
Üdv Laci

0

fater0827
fater0827 picture

Szia perLaci

Amúltban volt Egy BEAMOS nevő memória, ez hasonlitot a szkop(csö)ra/re kapacitása 16Kb Egyébb adat nem ugrik be.
Elfelejtve :
mert energia fogyasztás sok
mert lassú
mert nagy méret, nagy fesz,....

Na de akkor most hogy gondolják a tudósok."""INCD"""

Elfeledett memóriák is vannak (elektromos).

Gondolom a fény a minden, de az bíz illékony, a sarkifény is napokig látható.A fény és valami stabil dolog ..

Nemtudom meddig Lessz ez az 1Kb/s Pannon netem Kb 2-3 hét múlva vezetékes gyorsabb netem lessz,akkor bíztos többet leszek az oldalon .

Üdv János

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

van a Toshibának egy jó kis bemutatója, amiben bemutatják a flash memóriákat, és abból kiderül, hogy a NAND-felépítésű memóriák nagyon jól integrálhatók. Egy cella (1 bit) mindössze a csíkszélesség négyzetének 4-szerese nagyságú területet foglal el a chipen. Ha belegondolunk hogy 45nm a csíkszélesség baromi sok cella fér el egy átlagos 0,9 négyzetcentiméteres chipen. A Samsung már bejelentette, hogy el fogják érni a 20nm-es csíkszélességet is.

www.dataio.com/pdf/NAND/Toshiba/WhatIsNand.pdf.pdf

Üdv,
Oszi

0

dav53
dav53 picture
*****

Esetled keress rá a "Hogyan készült" névvre.

Dávid.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Rezisztor!
Aranyos kérdés!:-)
Talán a legkielégítőbb választ, az interneten találod meg, http://www.google.hu/search?hl=hu&q=how+to+made+semiconductor&meta=&aq=f... igen nagy a találati arány. Amikor a gyártás során a mértékegység az angström, akkor nagyon nagy a lehetőségek tárháza, főleg, ha ezt három dimenzióban követik el! És nem elhanyagolható, az a "felesleges" terület, ami a kivezetéseket jelenti, hisz az csak drót.
Üdv:
exGelkás

0

Rezisztor
Rezisztor picture

Szervusztok!
Nagyon érdekes dolog ez az elektronika,kíváncsi vagyok meddig tud még fejlődeni a miniatürizálás.Csak az én életem ideje alatt többet fejlődött mind mióta kialakult az élet a földön.Mikor én születtem akkor kezdték magyarországon az első kisérleti TV adásokat.Azóta hol tart a világ.
Rezisztor

0

Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok,

szilícium alapon, már ma is elértük a fizikai határokat, vajon miért jelentek meg a többmagos processzorok? Mert nem folytatható az eddig járt út, ki kellett találni valami mást. Érdemes nyitott szemmel járni az elektronikában sok újdonság fog megjelenni a nagy keresgélés miatt.

Üdv,
Oszi

0

lhanzi
lhanzi picture

Egy negatívum a miniatürizálás létrehozta a javíthatatlan berendezések hadát, amivel amikor elromlik nem tudnak mit kezdeni, rengetes veszélyes hulladék. Ami ökológiai katasztrófával fenyeget! Lásd kínai szemét!

0

Sponsored links