You are here

Mercedes-Benz special Becker BE2210 13,8V-nál kikapcsól.

17 posts / 0 new
Last post
buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szervusztok.
Szeretnék érdeklődi,hogy mi lehet a probléma a fent nevezet készüléknél.
A motor magasabb fordulatánál a kocsi töltése 13.8V és ennél a feszültségnél a rádió Mercedes-Benz special Becker BE2210 kikapcsól.
Ha a gázról leveszem a lábam akkor vissza áll minden.
Ha valaki találkozott ilyen hibával,szeretném ha megosztaná velem.
Várom a megtisztelő válaszotokat.
Üdvözlettel: buszosgyuri.
 

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevaztok,

mivel nem ismerem a rádió történetét csak mellékessen megemlíteném, hogy a BE2210-esnek van egy spéci változata amely 24V-os tápra van megszerkesztve és BE2210 special néven szerepel. 
Azt, hogy 12 vagy 24, azt úgy állapítod meg, hogy a táp bemenetén lévő élkó vagy 25 vagy 35V-os. Ha 35, akkor egyértelműen 24V-os esetröl van szó.

üdvözletem

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 
Az összes Becker BE2210 special, tehát nincs belőle olyan aminek a kazetta ajtajára nincs ráírva, hogy special. És nincs belőle 24V változat csak 12V.

vadmalacka@gmail.com

0

formasu
formasu picture
*

A leírásból ítélve nem az autórádió a hibás, hanem a gépkocsi. Ha akarsz autóvillamossággal foglalkozni, akkor a hibát ott keresd.

Most jön a nem profi megoldás: Ha nem érdekel a hiba az autóban, akkor próbáld meg megmérni, mekkora a max. feszültség nagy fordulatszámon az autóban. Ha 15 Voltnál nem nagyobb, akkor tegyél sorba a bejövő tápvezetékbe egy nagy áramot "elviselő" szilícium diódát. Az kb. 0,7 Volttal csökkenteni fogja a rádióba jutó feszültséget. Ha 15 Voltnál nagyobb, akkor add fel, és küldd el autóvillamosságihoz értőhöz a tulajt, mert ott hamarosan nagyobb bajok lehetnek az autóban...

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szia formasu.
Igazad van mert szerintem nem a rádió a hibás mert ebben van túlfeszültség védelem.
14.6V-nál kapcsol le.
A kocsi feszültség szabályzót kéne be állítani.
Üdv:

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szervusztok.
Az a problémám,hogy nincs kapcsolási rajzom róla úgy hogy kereshetem a hibát,mert csak itt a epromról van feltöltve adat a tanyán.
Nézegetem tovább ha lesz eredmény akkor meg írom,de minden esetre köszönöm a segítségeteket.
Ha valami még eszetek be jut akkor azt is írjátok meg.
Üdvözlettel: buszosgyuri.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Rajzot én sem találtam, de azért mindent meg lehet oldani rajz nélkül is, csak sokkal tovább tart. A kérdés az, hogy mennyi időt és munkát akarsz ráfordítani és azt megfizetik-e. Azért a stabilizátorokat és a melegedő alkatrészeket rajz nélkül is be lehet azonosítani. Szükség esetén ez segít: http://www.alldatasheet.com/

Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mihez kell kapcsolási rajz? Az autóhoz? A rádiónak semmi baja, de ha az autóba 14,4 fölé megy a feszültség, akkor azzal kellene foglalkozni. A tulaj milyen gyakran cserélget izzót? Meddig bírja az akksija?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nyáron nem lehet észrevenni, ha gyenge az akku, vagy  valamelyik csatlakozásnál  megnövekedett az átmeneti ellenállás
Ilyenkor nem terheli eléggé a generátort.
Az újabb autóknak magasabb a töltési feszültségük
Az ólomakkuk töltési feszültsége 13,8 V folyamatos töltés esetén, (riasztók, stb) a szakaszos töltés esetén 14,4-14,8 V van engedélyezve (gépkocsi, napelem)

Bálint

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Elképzelhető, hogy nem a megnövekedett feszültség miatt kapcsol ki, hanem inkább a tápzaj miatt. Próbáld ki labortápról. Ha arról nem jelentkezik a hiba, akkor cseréld ki a tápszűrő elkót.

Üdv.

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szia Edmundson.
Labor tápon mérve 14.6V-nál kapcsol ki.
Üdv.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Értem én. Viszont ha valóban túlfesz védelem van benne akkor egy kicsit szűkre szabták. Simán mehetne akár 15V-ig is. Nem lehet, hogy az a beállítás mászott el valami miatt (ellenállás osztó, referencia, stb.) Persze rajz nélkül nem egyszerű.

Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szerintem nem mai autóról van szó, és akkor még nem trükköztek a töltőfesz emelésével, hogy gyakrabban cserélj izzót meg akksit. Ez a rádió legalább vigyáz az autóra :)

0

buszosgyuri
buszosgyuri picture

Szervusz.Labortápról mértem,itt 14.6V-ig jó.A kocsiba ezek szerint a töltő feszültség az magasabb,mert 14.63V-nál kapcsól ki,ha pörög a motor.Ha vissza esik a fordulat akkor újból indul a készülék nem kell bekapcsólni,Szerintem a töltő feszültség az magas ez az akkunak sem jó mert túl tölt a generátor.
Edmundson ne haragudj,hogy csak most válaszoltam,nem voltam net közelben.                                                                                                                             A jelenség a következő.
Emeled a feszültséget akkor a hang megszűnik és a kijelző villog ez 14.63-V felet csinálja.
Ez labortáppal mérve.
Várom a megtisztelő válaszodat.
Üdv: buszosgyuri.
UI: minden esetre köszönöm a segítséged.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Alapvetően az autóban sem emelkedhetne 14,4V fölé a feszültség. Lehet gyenge akku akku, vagy feszültség szabályozó hibás, de az egy másik történet.

Az autórádiók tápfeszültségét is úgy szokták megadni, hogy 12-14,4V. Hogy nagyobb feszültségnél mi történik ez változó. Általában semmi különös, mert a végfokok 16-18V-ig vannak specifikálva a többi rész stabilizátorról kapja a tápot. Szerintem itt lehet a kutya elásva. Nézd át, hogy nem melegszik-e rendellenesen valamelyik stabilizátor vagy kapcsoló tranzisztor. Túlmelegedés esetén lekapcsolhat a stabilizátorban a termikus védelem. Mérd meg a kimeneti feszültségeket, mert elképzelhető, hogy valamelyik nem szabályoz rendesen és megnő a kimenő feszültsége is (vagy éppen lecsökken a melegedés hatására). Sajnos még soha sem találkoztam ilyen hibával ezért konkrét tippem nincs.

Azt sem tartom kizártnak, hogy életbe lép egy túlfeszültség védelem és lekapcsol mindent. A kijelző villogtatásával jelzi, hogy baj van. Bár ilyet még soha sem láttam autórádiónál, de folyamatosan érnek meglepetések. :)

Ha végképp nem boldogulsz vele, akkor mentő megoldás lehet egy sorbakötött nagy áramú dióda.

Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ilyet akkor is csinál, (felszalad a töltőfesz.) ha gyenge az akku, vagy a testelések korrodáltak.

Bálint

0

Sponsored links