You are here

Midea hőszivattyú termisztor hiba

3 posts / 0 new
Last post
lobo67
lobo67 picture

Sziasztok!
Van egy 1 éves 10 kW-os Midea hőszivattyúm. Mielőtt felvetnétek, én szereltem be magamnak, nem feltétlenül garanciális. Az a misztikus hibája lett, hogy bekapcsolás után 2-5 órával kiír egy EA hibakódot, ami egy termisztor hibájára utal (tp jelölésű, a kompresszor nyomó oldali csövét méri). Ez a termisztor jó. Hőmérséklet változásra pontosan a megadott ellenállás-táblázat szerinti értékeket mutatja. Amíg megy a gép, szintén jó hőmérsékletet mér. Megmértem rakta a feszültséget működő és "hibás" állapotban is, az is jó. Kicseréltem a termisztort, kiszedtem a vezérlőpanelt, végig követtem a jel útját a mikrokontrollerig (nem bonyolult, csak egy ellenállás osztó és egy kondenzátor), átforrasztottam az érintett alkatrészeket, semmi sem változik. Érdekesség még, hogy ha bekapcsolom, de a hőelvételt (a belső keringető szivattyúmat) leállítom, akkor nem jön elő ez a hiba, napokig megy.
Teljesen tanácstalan vagyok. Valakinek valami ötlete? Vegyek másik vezérlő panelt?
 

Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem a termisztor a baja, hanem az, hogy a kalorikus kör nem az elvárt módon viselkedik. Vagy másik szenzor rossz, ami nyomást mér, vagy hőmérsékletet, és ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez a hőmérséklet hülyeség, vagy pedig kalorikus hiba, hűtőközeg hiány, kopott kompi...

De én első körben másik szenzor nyűgre tippelek, ha egyébként megy ÉS normálisan dolgozik..

0

lobo67
lobo67 picture

Szia, nagyon köszönöm a tippet, pontos volt. Mint írtam, a kompresszor utáni termisztorra panaszkodik, de valójában a kompresszor előtti termisztorral volt baja. Az sem hibás, előtte azt is kimértem, csak a csatlakozója néha, talán a rázkódástól, hülyéskedik. És azért nem jött elő a hiba, ha nem volt hőelvonás, mert a kompresszort csak néha egy picit idította be, és nem volt remegés. Szerintem ez lehetett. Most mindkét termisztor kábelét ráforrasztottam a vezérlőpanelre, és kitűnően működik.
Még egyszer köszönöm!

0