You are here

A mikrokontroller és az grafikus LCD kapcsolatának kérdése....[Megoldva]

9 posts / 0 new
Last post
Lengyel József
Lengyel József picture

Sziasztok !

Van egy STM32F429 DISC_1 Discovery Board fejlesztő rendszer amelyen található egy 2,4" TFT LCD kijelző.

A TFT LCD kijelző vezérlője : "ILI 9341" .

Azt szeretném megkérdezni ,hogy létezik-e ingyenes GUI(Grafikus Felhasználói Felület Szerkesztő), alkalmazás amely Készít egy "C" nyelvű fájlt az ILI9341 "számára" amely a későbbiek során bevonható például az STM32 Cube MX fejlesztővel készített projektben ?

Létezik ugyan egy német gyártmányú szoftver (Embedded Wizard, a gyártó: TARA Gmbh) de ez semmire sem jó. Le van írva mit kell csinálni de sajna nem jó sehogy sem...

Valami olyasmit keresek mint a "Visual TFT" (Mikroelektronika) csak ,hogy ez PIC-ek számára van és fizetős... Nem tudom ,hogy van-e nekik STM32-számára "Visual TFT" szoftver...
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a fáradozást a segítséget !

*************************************************************************************************

Mindenkinek köszönöm a segítséget ! Az STM32F4 az EmWin GUI builder az amely szükséges lehet az STM32F429ZI Discovery_1 Board ILI9341 alapú TFT LCD kezelésére ,programozására.
*************************************************************************************************
Üdv : Lengyel József

File attachment: 
Comments
imi535
imi535 picture

Szia!Letöltöttem az stm32f4 et de nem tudom megnyitni!Ha kell valahova felteszem rar ban!De találtam Visual glcd 2.7 kezeli az smt,meg a keil uVision5 is ezeket meg is tudtam nyitni!Nekem nincs hozzá hardverem,csak arduinoval játszok!

0

Lengyel József
Lengyel József picture

Szia Imi535 !

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet !

A Keil uVision 5 (ARM) az megvan. Köszönöm a Visual GLCD javaslatot ! Megpróbálom ,hátha ,jó az STM32F429ZI Discovery_1- fejlesztöhőz is.

Az STM32F4 azért nem tudod megnyítni (az is meg van) mert ebben speciális könyvtári függvények vannak,megjelenítési folyamathóz szükségesek. Önállóan nem futtatható állományok ezek . Tehát nincs a zip-ben ott egy alkalmazás amít megnyítunk majd és szerkeszthetünk vele bár mit is közvetlen. Én még mindig azt mondom ,hogy a ST eszt a fejlesztő rendszert megcsinálta ,de az lett volna korrekt tőlük ,hogy a csomagban ott lett volna egy CD vagy DVD lemez amin minden ott van .És nem kellene az ügyfélnek ,felhasználónak szenvednie. Én meg vettem eszt a hardvert hiba volt . Azért írom okulásul ,nem ajánlom ,hogy megvegyék ,megvegyed mert lehet ,hogy szép és jó .Akár vitrinben is kirakhatom sajnos legalább is egyenlőre...

A segítségedet nagyon ,nagyon köszönöm ! Ki próbálom eszt a Visual Smart GLCD-t hátha ,és reménykedem ,hogy passzolni fog ehhez a hardverhez.

Üdv : Lengyel József

0

imi535
imi535 picture

Az stm32f4 zip ben találtam letöltö alkalmazást az nem akar müködni!de van benne más alkalmazás is!

0

Lengyel József
Lengyel József picture

Szia Imi535 !

Igen ez az ! De el volt rejtve !.... IGEN a GUI Builder lesz amit keresek .! Ezek az STM32F4 Cube (zip) ST alkönyvtárban található . --- A probléma megoldva !!! Köszönöm szépen !! ---

A letöltő akkor működik --de ez a privát véleményem --- ,ha Az Stm32 Cube MX telepítve van . Ez egy STM32 mikrokontroller , és STM32 mikrokontroller alapú fejlesztő panel konfigurátor. Lényegében a mikrokontroller configját lehet vele elkészíteni ,majd a fejlesztő környezet számára készít egy "üres " projekt vázlatot amely tartalmazza a mikrokontroller configot ,a forráskód belépési pontot (main .c) ,ilyeneket csinál az STM32Cube MX.*****A letöltő pedig a frissítésekért felel.***** A letöltő indítás után a Windows 7 esetén lent van a tálcán.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségedet !
Be vallom férfiasan ,én felületesen néztem a zip csomagot !

Üdv : Józsi

0

imi535
imi535 picture

Örülök hogy megoldódott!
Üdv.Imi

0

Lengyel József
Lengyel József picture

Szia ,imi535 !

Köszönöm szépen mégegyszer !

Üdv : Józsi

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
STemWin esetleg? Nem használtam, csak a google kidobta az "STM32 visual gui"-ra keresve. Ezután a "STM32F429 stemwin" is érdekes találatokat ad.
imrus101

0

Lengyel József
Lengyel József picture

Szia imrus101 !

Köszönöm szépen a segítséget ! Ez is csak könyvtár készlet . Tehát önmagában még nem egy futó program amivel lehetne grafikai felületet azonnal szerkeszteni. Le tölteni nem sikerült a site-ről mert a Get Software után az Accept licence, az is meg van, vissza dob ugyan oda (?) ahonnan elindultam . Pedig már töltöttem le tőlük egyéb alkalmazásokat.

Ez az STM32F429 szép és jó csak az lett volna az igazi ,ha magáhóz a tremékhez egy komplett grafikai fejlesztöt készítenek ,és a felhasználó gond nélkül használhatná.... Már az sem lénne baj ha demo verzió lenne.

Az az igazság ,hogy ennek a modulnak a vásárlását elkapkodtam....

Inkább a Mikroelektronika termékeiből kellet volna választani . Mert nekik ott van a Visual Studio . Maga a Visual studio persze ,hogy akkor jutótt eszemben amikor szembesültem a gonddal : Az STM32F429 LCD résszel nem tudok mit kezdeni...

Minden esetre a segítségedet nagyon szépen köszönöm !

Üdv : Lengyel József

0

Sponsored links