You are here

Mini merev LED szalag, darabolható beszerzési forrása, ami 2mm !!! széles 1,5mm vastag és min 40 mm hosszú

8 posts / 0 new
Last post
mzeperx

sziasztok!

Egy DJ pult LCD háttérvilágításában 2db LCD kijelző, valószínűleg gyárilag túlhajtott, vagy csak gyenge minőségű merev LED szalag LEDjei (4db) bebarnultak, és 20 mA meghajtásra csak éppen annyira világítanak, hogy sötétben észlelhető. Nagyobb szalag nem fér be, ilyenért pedig feltúrtam a netet, de csak Kínában találtam, ahonnan a szállítási idő 1-2 hónap, ráadás sehol nincs info a darabolhatóságáról. Szétnéztem a bontott cuccaim között, de törött LEDes monitorban, telefonban csak a vékony ragasztott műanyag fóliásakat találtam, amik nem darabolhatók, nem forraszthatók. Esetleg tudna valaki beszerzési forrást, vagy akad ilyesmije? Köszönöm. Gyári meghajtása 5 Volt és a föld fele két darab 200 Ohmos ellenállás osztása, középen leágazva, tehát kvázi 2,5 volt, elég béna megoldásnak tűnik, de ezen tudok változtatni ha más tipusú a fesz igény.

File attachment: 
Comments
Kari

Szia!
Ha a 2mm szelesseg LED szamara is OK= 4x 0805-ös SMD ujakat ra, ha hosszuak lennenek, van 4x 0603-as LED is a piacon, s örül.
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

mzeperx

Megmértem 0,8x1,6 mm SMD LEDek vannak rajta. Arra van esély, hogy kapok ilyet valahol és ki is tudom cserélni? Nincs forrólevegős forrasztóállomásom, de már terveztem, hogy beruházok valami egyszerűbbe.

Talán ez jó lehet bele?
https://www.hestore.hu/prod_10026249.html

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

thieringpeti

Szia!

LED-eket pl. itt: https://lomex.hu/hu/webshop/#/group/733/led-dioda/page,0/fbtn,283/flist,... megvenni. Akár "kattogós" wellerrel is ki lehet cserélni. Bőven meg kell ónozni mindkét végét, és gyorsan megmelegíteni, és a pákával "letúrni". Utána ónszívó harisnyával a helyét lepucolni, új LED-et beforrasztani, sört meginni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mzeperx

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, én alapból nem is gondoltam a cserére, a Budafoki úti Mikronikában kaptam ilyen LEDeket és thieringpeti által leírt módszerhez hasonló módon sikeresen kicseréltem. Szemüveg, plusz nagyító, aztán: Régi bő cinnel letúr, majd megmaradó ónt fenthagy új LED csipesszel befolyasztózva (tejsavas folyasztó) ráhelyez csavarhúzóval közepén rátapizva lefog, oldalról vékony pákaheggyel hőt ad, majd lemosás izopropil alkesszel.

:beer:

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Van pár kisméretű ledem, de a konkrét beépíthetőséget csak Te tudod. (kétfajta akadt kezembe hirtelen)
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content