You are here

Mióta vannak Magyarországon központi antenna rendszerek?

10 posts / 0 new
Last post
torokj

Üdv!
Egy Fb retro fotón antennaerdő sorakozik egy tömbház tetején,és ezen agyalok hogy kb mikortól lehettek az első "korszerű" központi antenna rendszerek? Még az átkosban az NDK narancsszínű TAV dobozokra emlékszem a legrégebbiek közül.
TJ

Comments
Csaba1002

Szia! A 70-es években a paneles lakótelepen már mind ott voltak a HTV csöves központi erősítői, és a tetőkön a Yagi antennák. Nálunk m1, m2, és Kassa jött rajta. Az URH adók zajosan, arra még egy darab drót is jobb volt. Soros rendszerben ment, 10emeleten minden fali konnektorba bekötve, és onnan tovább. Aztán ha valaki tapétázott, leszerelte a konnektorát, és az alatta levőknél eltünt a jel.

2

Vote up!

You voted ‘up’

tvservice

Tadeusz a nyerő. A 80-as évek vége felé, már a Gelkában sorra dobtuk le a csöves erősítőket és cseréltük, "narancssárga"  TAV -ra. Benne O10 - m1,  C23 - m2, C43 - Novi-sad, C05 Belgrád 1, valamint OIRT URH rádió.  Kár. hogy nem raktam el egyet sem retro-ba. Egyébkén Dél Mo. Szentes és környéke vételi hely.

1

Vote up!

You voted ‘up’

lacoka

Szia ilyen erősítő még nekem is van itthon

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tropfehérke
Tropfehérke's picture

Szia!a
TAV-om még akad itthon, a HTK csövese nincs, csak a világoskék fali doboza. Hátfala nincs. De 1968-ban korszerű volt a csöves. Annak a kornak megfelelt. :-) 4x9 emeleti, három földszinti és egy tizedik emeleti lakást látott el. Rádióantenna nem volt rákötve. Mondjuk az URH sávba belefért a Kossuth-Petőfi később a "Harmadik műsor".

1

Vote up!

You voted ‘up’

Tadeusz

Nálunk és gondolom más településeken is '80-'85 között már megjelentek az első műholdas műsorok is (Super Chanel, Sky Chanel ami hirtelen eszembe jut).
Ekkor már egy központi fejállomás volt a 100 ezres városban. Ekkoriban jelentek meg a helyi tévék, így a mi városunkban is.
Tadeusz

1

Vote up!

You voted ‘up’

tvservice

Mi is csináltuk vagy inkább elkezdtük. 3 m parabola Hirsmann fejállomás - Győri konverterek. Sat1, RTL, Super chanel Sky Chanel, TV5. A TAV- ba ezek miatt mindjárt cserélgetni is kellett az alsó OIRT 02-06 sávokat C 05-12 re. Kiskunfélegyháza

1

Vote up!

You voted ‘up’

Tropfehérke
Tropfehérke's picture

szia!
1968-ban költöztünk a Szentpéteri kapui lakótelepre Miskolcon. A BÁÉV építette 10 emeletes bérházban már benne volt a HTV központi antenna erősítője, és egy Tokaj 4-es antenna volt rákötve.

üdv.
T.

1

Vote up!

You voted ‘up’

lcsaszar

Szia!

Nem tudom pontosan, de a 80-as évek vége  felé az AM mikrón sugárzott TV csatornacsomagot több társasház több száz lakásába osztottuk szét, megfelelő szélessávú erősítőkkel.

Üdv, lcsaszar

1

Vote up!

You voted ‘up’

Tadeusz

Hali!
1970. Vidéki házgyári lakótelep. Már központi antenna volt lépcsőházanként akkor még 2-3 program vételére.
Az első időszakban még csöves, talán... HTV gyártmányú erősítőkkel!
Ez az:

Tadeusz

2

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content