You are here

Mobiltelefon az Aliról

16 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Érdemes rendelni mobilt az Alirol?

20-30000 kategória. Androidos, semmi faxi.
Lehessen vele telefonálni, meg fusson a net.
Használ Valaki ilyent?
Kösz

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Hi Vad!
Vettünk Kínából mobilt. Jóval olcsóbb volt mint belföldön . Nem minden müködött rajta .

0

petyka2
petyka2 picture

Szia, első körben az mit takar, hogy mobilt az aliról? 8 millió féle-fajta készüléket árulnak.
Én noname készüléket, és itt elsősorban a supportra, ezen is belül a későbbi szoftveres támogatás hiányára gondolok, nem vennék, bármennyire is olcsó.
Anno az első Xiaomi telefonom aliról volt, mert 20e-el olcsóbb volt, megfogták, +áfa és így már csak 7-8e volt a difi, de B20 képtelen volt, így nagyon nem érte meg, pláne, hogy még garancia se volt rá.
Tehát a válaszom nem, nem éri meg. Persze, ha felesleges az a 20-30e forint akkor nyugodtan.

1

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Nos én vásároltam egy úgynevezett  S21  ULTRA  mobilt , csak ennyi volt az utalás  a gyártmányra , nem összekeverendő egy gyártó márkás termékével ! A műszaki paraméterei csodásnak tűntek  24 ezer ft volt !  Megrendeltem , láss csodát már három  nap múlva  megérkezett 
a csoda  ami rövid időn belül  szerte foszlott ! Csodás külső brútál fényerő 5 kamera ami közül  csak egy volt a többi csak a hátlapon levő lencse volt
  internet felejtős egy dologra volt jó telefonálni a többi felejtős ! Az ehhez tartozó értékelések csodálatosak  voltak több mint 3ezer eladott készülék
bár a rendelés folyamán  már a gondolat átfutott az agyamon hogy ez igencsak  átverés gyanús , úgy voltam vele kockáztatok ! Nos ez nem jött be
túlságos nagy  csalódás nem ért mert valahogy benne volta dologban ! Nos van akinek bejön a dolog nekem ez nem jött be ! Rendszeres vásárló vagyok az ALIN  volt már több 100 ezer ft tételem ami szerencsésen és a leírtaknak   megfelelő termék volt ! Próba szerencse ! Üdv!  

2

atis76
atis76 picture

Sziasztok!
Egyik ismerősőmnél ugyanez a szitu volt!

Én nem vennék igy láthatatlanba.
A hirdetésben hiper szuper, de mikor megkapod akkor egy gagyi sz.r!

Üdv:atis76

2

proba
proba picture

Csak kérdés, ha áfát vámot garanciát, 1 hónapot beleszámolsz, mennyivel jobb/olcsóbb, mint itthon garanciával, azonnal. 
Valahogy azt érzem, 10-15e  felett nem érdemes műszaki cikket venni aliról. Kicsi a várható haszon, a kockázat mellett.

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ezért kérdeztem, vett már valaki mobilt asz Alirol, használ Valaki Alis mobilt?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Itt M.O-n egy 1000-t  ha fizetsz rá kb....

0

proba
proba picture

Én a a redmi telefonokat néztem most, azonos márka kb azonos ár. Számomra az következik, hasonló kategóriában azonos minőség kb azonos ár..... Bár lehet van valami nevenincs változat, ami nálunk nincs, és ott a tudásához képest féláron van, de ebben nem hiszek. 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nincs rá  érvényesíthető garancia

Bálint

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Ez nem nagyon érdekel.
Az érdekelne, használ el e Valaki ilyesmi mobilt.....

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Én szintén knínai, de drágább modellt használok (Conquest S8), amolyan túlélő telefon (vízálló, ütésálló, barométer, CB-rádió, 6A aksi). 130-ért vettem 5 éve (5.1-es droid). A bölcsős (beleállítós) töltője hamar megadta magát, így utólag beépített QI töltővel töltöm. Root könnyű volt, TWRP recovery-t támogatja, XPosed hibátlanul fut rajta, root után leszedhető róla a kémprogramok kötege.
Én ezt még legalább 5 évig használom (csak semmit nem szabad frissíteni rajta). Tehát nekem bevált.

Viszont annó egy ismerős LG-t vett tőlük MTK chippel, amit a hivatalos LG soha nem gyártott azzal, így tudásában kevesebb volt és nem is igazi LG volt, tehát 60-70%-a volt az eredetinek. De működött az is. Abban 1 hiba volt: 2 érintésre ébredt a készülék és ezt nem lehetett kikapcsolni, hogy csak power gombra működjön, így zsebben hamar lemerült és ki tudja mit csinált kioldott képernyővel a világításon kívül. Tehát szoftveresen is butább volt.

Kaptál pozitív és negatív véleményt is, magad döntsd el, mi fontos neked. De ennyiért nagyáruházakban is kapsz független készülékeket.

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
szerintem gyüjts meg hozzá:
https://mi-home.hu/redmi-9a-2gb-32gb-granite-grey
 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Nem akarok lebeszélni senkit erről a telefonról, de...
Feleségemnek és lányomnak is ilyen volt. Állandó probléma a tárhely hiány Az a 32 GB édes kevés. Hiába raksz bele SD-t, minden a belső memóriába megy, annak meg nagy részét lefoglalja az alap Android. Néhány program pluszban és a telefon működése ellehetetlenül.
A 2GB RAM meg kb arra elég ezeknél az újabb Android verzióknál, hogy be tudd kapcsolni. Már csak a telefon vagy a névjegyzék betöltése sem megy akadozás mentesen.
Muszáj legalább 3GB RAM egy telefonba... :-(
Most váltottunk Realme C21Y-ra. Ez is nagyon az alja, de 50k alatt ez sincs. De legalább van benne belső memória meg 3GB RAM.
Röhej, de a P Smart 2019-esem még mindig kenterbe veri ezeket is... Nem is cserélem le, amíg szét nem hullik atomjaira...

Gábor

Ui.: Az a nagy helyzet, hogy aliról vagy bangoodról nagyságrendekkel jobb telefonokat lehet venni, mint amit hivatalos forrásból itthon. De tény, hogy a garanciát el kell felejteni. Ha ez belefér, akkor hajrá. Előtte azért nem árt 1-2 tesztet, review-t megnézni róla, nehogy zsákba macska legyen belőle...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

32GB belső tárom van, amiből több, mint 15 a mai napig üres, pedig van rajta Igo, OSMAnd, TTS, stb. amik elég nagy (2-3GB) térképeket használnak. a 64GB SD-t pedig csak zenékre és videókra tartom benne.
Teljesen felhasználásfüggő, hogy kinek mennyi belső tár elég. Egy ismerősöm a 128GB tárat is képes volt megtölteni a sok fotójával (napi 15-20db, csak hogy egyet kirakjon abból), én meg amit fotózok, rendszeresen törlöm.
App2SD nevű program képes átrakni a programokat is az SD-re és csak a "védett adatok" maradnak belső táron, a nem védettek (pl. térkép) SD-n. Ugyanakkor ez egy mindenes programmal is beállítható root-olt készüléknél, hogy SD-re dolgozzon pl. fényképek és videók valamint letöltések esetében is. Tehát ez mind csak beállítás kérdése! ...csak sokan a használatit sem olvassák el, így a root előnyeit és új funkcióit meg aztán végképp nem lennének képesek használni.

A root egyébként sokat segít a hely kezelésében mondjuk a felesleges programok törlésével (kémek, optimalizálók, adatgyűjtők, napi 30-60MB log fájl, ami magától nem törlődik), hiszen pl. az én készülékem már teljesen google mentes, ami 5 éve durván fél GB volt alap állapotban, frissítve az akkori aktuális állapotra (még adatok nélkül csak a programok telepítve) 1,6GB. A mostani mérete... már a telepítője is 3x-osa az akkorinak, akkor el lehet képzelni.
Az SDMaid pl. ezeket a temp/cache/analytics/crashlytics/log fájlokat napi rendszerességgel törli (egyéni beállításokkal még többet is), így ha csak napi 50MB-al számolsz, az 10 nap alatt már 0,5GB és nincs rá szükség, de ott van. És észrevétlenü fogy el a hely úgy, hogy semmit nem töltesz le, nem fotózol, csak fogy és fogy. A Windows is ilyen PC-n, de azért nem ennyire, mint a droid.

De a kérdező nem is szelfizgetni akar napi 20x, meg nem is fb-n macskás képeket nézegetni, hanem ahogy írta:
"Lehessen vele telefonálni, meg fusson a net."

Erre nekem még ez az őskövület 3GB RAM, 32GB belső táras (elérhető 26,55GB, szabad 17,52GB) készülékem is alkalmas a mai napig (futtatva 3db Skype és 2db Viber, 1 levelező, 6 böngésző, 3 fotóprogram, és apróságok (pdf, barométer, infra, ftp, windows lan, stb.) is). Heti 1x érdemes újraindítani, az igaz, de telefonálni és netezni lehet ezzel is... és a kérdezőnek csak erre kell! Tehát neki RAM-ból legyen sok, tárhelyből ha nem töltöget le, nem használ térképeket, akkor a 16GB is elegendő.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem is ilyen  Redmi 9 van itthonról, 3 GB tárral

Bálint

0

Sponsored links