You are here

Modicon TSX Micro PLC-re szeretnék TSXCUSB 485 kábellel programot rakni. Elakadtam. MEGOLDVA!

7 posts / 0 new
Last post
Piteee

Tiszteletem!

A történet a következő. Asztalos barátomnak van 2 egyforma élzáró gépe,a régi eladásra várt de addig pakolászták kiesett belőle az elem,elfelejtette a programot.
Most bekapcsolás után a "no application" fogad. Gondoltam a jó plc-ről lementjük, majd a rosszra rátöltjük és örülünk. Az öröm eddig elmaradt,helyette van sok fejfájás. A plc Medicon TSX Micro TSX3721,a kábel sajnos kínai,nem gyári TSXCUSB 485 amit már nagyon megbántam. Most vásároltuk de a driver nem volt jó hozzá. Informatikus barátom ezt megoldotta,most már felismeri a számítógép,de nem tudok kapcsolatot létesíteni egyik plc-vel sem. Az usb dobozán van 1 kapcsoló,annak megtaláltam a helyes állását,a portot  beállítottam,a plc-n az írásvédelmi kapcsolót átkapcsoltam. Plc nélkül az XWAY teszt nem írja hogy csatlakozva,de a start megnyomása után jobb felül nem szalad a szám és jön a hiba üzenet. Ahogy a plc-n villog a "ter" led,úgy villog az Rx led. Ha pedig indítok 1 tesztet a Tx is szépen villog. Tehát vmi már történik csak nem az igazi.
Ebben kérném a segítségeteket! Hátha vki már látott ilyet,nekem az első.

Köszi!
Üdv.

Comments
feco99

Szia Piteee !
Sajnos nekem ennek a gyártónak csak a nano típusával volt dolgom. Úgy tűnik a leírásodból hogy a port beállításokkal lehet gond.
Csak a nano beállításait tudom megadni , talán egyezik..
Programming port
Type ASCII
Bit/sec  9600
Parity Odd
Data bits 8
Stop bits 1

Üdv:
Feri
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Piteee

Szia!
Köszönöm! Most oldódott meg :)
Ezek jól voltak beállítva viszont hiányzott a pipa a force virtual com port-ból. És nem elég ezt bepipálni hiszen próbáltam már,kell 1 teljes áramtalanítás és utána megy. Az látom hogy a kártyán van tartalom,majdnem tele van,a belső memóriába is van vmi de 80%-a üres. Hétfőn kipróbálom a program áttöltést,kíváncsi vagyok!

Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

feco99

Szia ,
Most már él a kapcsolat. Remélhetően a program töltés is menni fog.Engem érdekelne hogy ment.
Javaslom a címet javítsd Modicon ra. Könnyebben megtalálják a keresők.
Üdv:
Feri
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Piteee

Szia!

Az áttöltés ment gond nélkül de sajnos a gép nem lett jó. A HMI-n csak egyszer láttuk amit kellett de azt is csak pár másodpercig,aztán vissza állt alap állapotba. "no application" Néhányszor bekapcsoltam kommunikáció nélkül és kiderült hogy inkább ott kéne keresni a hibát. Össze vissza működik,van hogy nem is keresi a kapcsolatot és van hogy el se indul. Ma nekiálltam cserélgetni a HMI-ket és most már biztos hogy hibás. A jó HMI-vel megy mindkét plc,még a program is mindegy.
Találtam 1 magyar céget aki 421 euróért javítja egység áron,röpke 6 hét alatt. Sztem ez lesz a megoldás,majd a tulaj eldönti.

Köszönöm!
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kovacsna_mb

Szia!

Mi a típusa a HMI-nek?

Esetleg a tulajdonos fontolóra vehetne egy PLC cserét. Automatizálással foglalkoztam jó ideig. Sajnos ezek a régi PLC-k időzített bombák.
És persze a javításuk meg horror. Igaz az ebay tele van velük néha, de arra sincs garancia.
Ide pl egy Siemens S7-1211C vagy S7-1212C elég bőven. Nyilván  ismerni kell milyen I/O-k szükségesek. (DI,DO,AI,AO)
És szintén elég egy egyszerűbb HMI is. Akár mono-s is. (bár ez nem a kedvencem).

Üdv,

KN

0

Vote up!

You voted ‘up’

feco99

Szia,
Ha van kedved és időd kísérletezni ,akkor japán GT tipusu HMi vel megpróbálhatnád helyettesíteni.
Regisztráció után ingyenesen letöltheted ezek GTWIN szoftvereit.(Ehhez az eredeti HMI programozó szoftvere is jó ha megvan)
Üdv:
Feri

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content