You are here

Monitor CCFL/LED csik méretei.

5 posts / 0 new
Last post
belfi

Sziasztok!
Azok segítségét szeretném kérni akik rendszeresen , vagy alkalomszerűen , de cseréltek már CCFL csövet LED csíkra, szalagra.Nem rég egy picit rakoncátlankodott az egyik monitorom . A jenleség az volt hogy a felső cső kialudt ,halványabb lett a kép felsőrésze.(de mivel enyhe nyomásra vissza jött a fény,kh-ra gyanakodva és  a tápot átforrasztva  meg is javult, és azóta is jó) Gondoltam szerzek új csöveket  mintegy tartalék képpen. Hát iszonyatos áruk van . Újabb   gondolkodás, veszek az Ebay-ról LED Backlight strippet. Ez rendben is volna , nem is drága , de nem tudom pontosan mekkora kell bele, illetve beléjük mivel kettő van.Az egyik egy LG  Flatron L1970 a kijelző "LM190E03"a másik egy HP1901Wi kijelző "LTM190BT03". Azért idéző jelesek mert ezek a kijelzők  jók hozzájuk  , tehát  nem szedtem szét megnézni mi is van konkrétan a készülékben. Az  adat lapon  viszont minden van csak a CCFL cső mérete nincs .Éppen ebből adódik a kérésem , ha valaki tudja a pontos méreteket, vagy szerelt be univerzális LED strippet az segítsen legyen szíves.
Köszönettel Belfi!

Comments
lacoka

Szia lehet 19 colos monitorhoz is venni akkor nem kell levágni belőle de érdemes szétnézni mert az árak változóak
lehet olcsóbban is venni
https://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=395mm+LED+Backlight+lamp...
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Köszi!
Az Aliexpess eszembe sem jutott.Viszont nem mindegy milyen 19" . Nekem a 19" 16:10 Wide stripre 425mm , 412mm és még egy pár méret, amit fejből nem tudok.A 19" normál méretben is van több van 4:3, 5:4 . Nekel az egyik 5:4 arányú ahhoz jó lenne az amit írtál . Köszi szépen .

Üdv Belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
A legtöbb három ledenként vágható, így pontos méret nem is annyira fontos. Én ilyeneket használok évek óta: https://www.aliexpress.com/item/485mm-LED-Backlight-lamp-Strip-Kit-Adjus...

Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Szia zoltan35!
Köszönöm  a segítséget, ez is jó lehet.
Üdv Belfi.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content