You are here

mp4 walkman

18 posts / 0 new
Last post
MateP
MateP picture

Üdv!
Egy my audio nevű mp4 lejótszóval kapcsolatban kérnék segítséget.
Kollégám megkért nézzek rá, mert nem tölt. Ez nem volt nagy probléma, mert csak az usb csatlakozója volt kitörve. A nagy gond az, hogy adat felmásolásnál, mikor eléri a kb 35-40%-ot (2gigabájt teljes), egy felszólítást kapok: Nem írható. Szüntesd meg az írásvédettséget. Már formáztam a hozzáadott lemezkezelővel és még számos más lehetőséggel, de az eredmény változatlan. Sőt egyre kevesebb felületet hagy írni. Ha esetleg van valakinek ötlete mi a megoldás, kérném a segítségét.
Előre is kösz. Máté

Comments
Razel
Razel picture

Szervusztok!
Nem akartam új topikot nyitni,ezért ide írom a gondomat.
Az unokám kapott egy HAUSER MP-418, mp4-es lejátszót.Mivel ennek nincs memóriája,kapott hozzá egy 2 G-ás kártyát is.Viszont csak az mp3-as filet játsza le,mp4-et nem.Valaki segítene ,hogy mit kellene rá tenni,hogy menjen?

Kössz,
Tamás.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

A lejátszóhoz biztos, adtak egy cd lemezt vagy valami hasonlót (újabban a mini CD-t adnak, vagy névjegykártya-szerűt).
Ezen van egy konvertáló program, amivel a filmeket konvertálni kell a lejátszó formátumára. A legtöbb mp4 lejátszó nem játsza
le csak a saját formátumát!

Üdv,
Oszi

0

Razel
Razel picture

Szi.
Valóban van hozzá egy mini cd,4 db önkicsomagoló programmal.Sajnos az XP mindre azt írja,hogy "az operációs rendszer nem megfelelő" és nem tudom kicsomagolni,megnézni.Van egy konvertáló progim,de hiába raktam át egy filmet mp4-be,nem játsza le.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

ezt szomorúan hallom! :( Így nehéz megmondani, milyen formátumra van szükség! A legtöbb kínai lejátszó az AMV és az MTV kiterjesztést használja! Próbálj keresni a neten olyan programokat ami ismeri ezeket a formátumokat!

Üdv,
Oszi

0

Razel
Razel picture

Szia.
Kössz idáig is.Igen, ez is kizárólag "..csak az AMV/AVI .. konvertált filmeket játsza le."
Ezért konvertáltam AMV-be egy 10 perces filmet.A lejátszási listában benne van,de nem játsza le.
Nem jövök rá,hogy miért nem. :hmmm:
Most már a formátumokba is úgy belezavarodtam... :oops:

0

Razel
Razel picture

Létezik,hogy a gépre nem teszi fel a konvertált filet,hanem egyből a lejátszóra?

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Ez erősen software függő! Általában a gépre szokták tenni a file-okat. Van olyan lejátszó ami csak egy adott könyvtárból játszik le videót!
Egyébként az XP képes kompatibilis módban futtatni programot! A fájlon jobb gombos menü és tulajdonságok! Ez persze csak akkor segít ha régebbi verzión futna a program pl. 2000 v. 98!

Üdv,
Oszi

0

Razel
Razel picture

Szia.
Kössz mindent,sikerült megoldani.Röviden:
A kártyát nem FAT-ra hanem FAT32-re formáztam.A konvertáló progiban a lejátszót adtam meg,mint kimeneti helyet.Ezek után konvertált és tökéletesen játsza a filmeket.Remélem talán segít másnak is.
Köszi,üdv.

Tamás.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia,

Gratulálok, csak sikerült megoldani! :super:

Üdv,
Oszi

0

Razel
Razel picture

Szia.
Igen,addig úgy sem nyugodtam volna... :)
Kössz mindent :bow:

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia

Lehet firmware hiba is, de az valószínű hogy nem lesz hozzá való. Én egy Thomson Lyra PDP-2556 kerestem, de soha nem adtak ki hozzá, aztán kiderült, hogy az RCA is árulta és ahhoz volt firmware, igaz azóta RCA-nak ismeri magát Thomson helyett de jó.
Próbálj a neten a processzorra keresni! Az a legjobb ha sikerül olyan programot találni, amelyik képes letölteni az eredeti firmwaret, mert sokszor hibás, vagy inkompatibilis az új. Ez a fajta hiba sokszor egy firmware le és vissza után megszűnik, mert a program inicializálja a memóriát.

Üdv,
Oszi

0

MateP
MateP picture

Szeva!
Csak sikerült visszajutnom ide.
Nos a tulaj sikeresen eltitkolta, hogy adtak hozzá segédprogramokat egy lemezen, amin rajta van az eredeti firmware (198 MY AUDIO txd.fw) a megfelelő upgrade tool-lal.
Csak, hogy ez semmit sem segített rajtam vagy a készüléken.
Keresgéltem neten. Mindent találtam (még kapcsolási rajzot is), csak firmware-t nem. Bár szerintem nem ez lesz a gond.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia MateP,

lehet, hogy flash hiba, de az is lehet, hogy a flash IC vagy a vezérlő valamelyik lába rosszul van beforrasztva. Próbáld meg keresni a proci és/vagy a memória adatlapját talán segít kideríteni a bibit! A firmware-t próbáld proci alapján keresni, de ha a gyári nem segített! :hmmm: A törött csati is okozhatta, ha többrétegű a nyák (ez csúnya szó, legyen inkább nyhl- Nyomtatott huzalozásű lemez a szerk. :fun: ) és sérűlt a köztes réteg.

Üdv,
Oszi

0

MateP
MateP picture

Hali!
Nos arra fakadtam, hogy elég szerencsétlenke ez a készülék. A fájlokat húszasával mappába helyeztem és így tele tudtam írni a memóriát. Ezek szerint korlátozott a kezelt fájlok száma. A buktatója a dolgoknak, hogy mappák között nem működik a véletlenszerű lejátszás. Semmi sem lehet tökéletes.
A gazda visszakapta a készüléket. Tesz vele amit jónak lát.
Köszönöm a segítségeteket.

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Nem kapkodod el a javítást. :)

Valószínűleg elfáradt benne a flash. Vagy használod így, vagy kuka. Esetleg megpróbálhatod kicserélni, de drágább lesz mintha vennél egy újat.

DM

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Új a készülék? Ha igen, akkor valószínűleg kifogtál egy hamisítványt. Elárasztották a piacot velük.

DM

0

MateP
MateP picture

Szeva!
A készülék 3 éves. Ez már nem tekinthető újnak.

0

Sponsored links