You are here

MPL Logisztikai levél. Honnan jött vajh ?

30 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Hali!  A minap üzeneteim között találtam a posta logisztikai szolgáltatása által küldött levelet. Miszerint egy küldeményem, a vám és egyéb költségek miatt visszatartásra került!  Az összeg 524, 57 ft, küldtek követési számot is, amiből nem derül ki, hogy honnan jönne. Pedig rendkívül lényeges lenne, mert kintről nem rendeltem semmit , ebben az évben. Eme összeg rendezésére megkéne adnom kártya adataimat, stb. A feladó a megadott  e-mailon nem elérhető. Mit küldhettek, vagy inkább szeretnének lenyúlni. Szerintem.......

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

A módszer : bankkártya adatainak megadása 
Utána az hogy mit pipáltál ki hogy elfogadtad 

0

torokj
torokj picture

Ezek viszonylag könnyen felismerhető csalások,
de a telefonos csalók,akik a bankkártya adatokat szeretnék,már profibb módszerekkel dolgoznak,és meglepően sok áldozatuk van.
Heti napló riportja

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Hihihi

Ilyen otp-s hívta anyámat is ;) 73 évesen úgy hajtotta el a Lakatosné Kolompár Gizit melegebb éghajlatra, csak úgy füstölt ;) rögzítve volt, jót röhögtem. De engem is hívtak már... ;) Nagyon szórakoztató beszélgetés tud lenni, ha előadom a süket demens vénasszonyt.. de nem adják fel... 10-15 percet simán lehet szórakozni velük... "Aranyoskám, a másik fülembe mondja, erre tök süket vagyok..." És ordít a telefonba... Mindenkinek ajánlom, akit hívnak.. elváltoztatott hangon, nagymama stílusban... Mást tenni úgy sem lehet.. amíg szar van, légy is lesz... :(

3

Műszerész úr
Műszerész úr picture
***

0

Műszerész úr
Műszerész úr picture
***

Természetesen csalók! Nehogy bedőljön nekik bárki is!

Ha nem rendeltél semmit, nyilván kamu bármilyen SMS meg e-mail is ami ilyenekről szól.

0

varga jano
varga jano picture
*****

A mai sms :
"dpd-hu:-Csomagjat nem tudjuk kezbesiteni, mert a cim hianyos, kerjuk, idoben frissitse az informaciokat! https://s.id/1S1gB"
Mondanom se kell semmilyen csomagot nem várok..

0

pumi
pumi picture

Szia!

Engem is megtaláltak ugyanezzel, mint téged :-)

Mégcsak nem is hasonlit az eredeti laphoz:-)

https://www.dpd.com/hu/hu/    /ez a valos/

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Pumi ! 
Változatos trükkök vannak .
Kórházban voltam amikor egy ember az atv riportban mindenkivel megismertetett lehúzással próbált a bankkártyám adataihoz jutni .
Szerencsére nem kajoltam meg a trükköt . Inkább ösztönösen mint tudatosan . Szerencsémre .

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Természetesen semmit sem küldtek, de azt szeretnék elérni, hogy az 500 Ft-ot utald el nekik! :-(

Nem olyan nagy összeg, de azért ne utaljuk el! :-)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem az 500Ft kell nekik, hanem a bankkártya adatok. Mert a fizetési oldal tuti csalós.

1

torokj
torokj picture

Üdv,
Ez is egy elég alacsony költségvetésű csalás.
Ha valaki megmondja mi az bizonyos leveringa,fele királyságom az övé.

File csatolás: 

1

Műszerész úr
Műszerész úr picture
***

Jelenleg nem tudjuk "kiszállítni"...

Szerintem Sz-Sz-B megye is lehetnelaugh
Felénk mondják így: segítni, kiszállítni, kűdni

Na meg "csomagát" meg "problemfeloldódik"... besz@rás

Már a szövegnek a magyartalanságáról, Google fordítós jellegéről rá lehet jönni hogy egyszerű csalás és ezt még gyakorolniuk kellene szerintemlaugh

Műszerész úr

0

pumi
pumi picture

Üdv!

Leveringa = a szállítmány.
/Norvég/ :-)

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

A Posta a mellékelt képen látható formátumban értesít, ha valóban van küldemény és a vámolási kezelési költséget kiróják.
De érdemes tanulmányozni az idevonatkozó szabályokat is:
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/vam

Én már többször kaptam ilyen oktalan felszólítást, amit azonnal töröltem, tiltottam, mivel ez és a hasonló levelek adathalászati céllal érkeznek, de erről már az előttem szólók is kifejtették a véleményüket.
Én, ha gyanús levelet kapok, amit esetleg valóban várok, de a formátuma miatt bizalmatlan vagyok, akkor minden esetben egy küldés nélküli próba válasz e-mail-t kezdeményezek, ahol megjelenik a valódi küldő kiléte és amennyiben nem stimmel, már törlöm és tiltom a postafiókról.

üdv
RTZ

Kiegészítésként itt bárhonnan érkezett küldemény megtalálható, ha valódi: https://parcelsapp.com/en
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  köszi, evvel a formátummal köszönő viszonyban sincs. Noha törekedtek a hasonlóságra .

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Akkor lehet, hogy erre hajaz, amit elküldtem anno a Posta ügyfélszolgálatára is?!

üdv
RTZ
 

File csatolás: 

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi !  Dettó, az enyémről másolták XD

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Erre szokták mondani, vagy írni: "A helyszín és a történet kitalált, a valósággal való egyezés csak a véletlen műve" laugh

üdv
RTZ

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia.

Ahogy a többiek már részletesen kifejtették, ez egy "piti" átverés! Viszont, ha megnyugtató választ akarsz hallani, akkor A Magyar Posta Zrt.-nél érdeklődj.

Üdvözlettel:
PZ

File csatolás: 

0

L@Jani
L@Jani picture

Üdvözlet!

Én sokat rendelek külföldről , és van, hogy az én fiókom is tele van ilyen átverésekkel. Posta , GLS, UPS, megy ez minden szállítónál!

Pár fontos, intő jel!
PL:
1. Nem rendeltem semmit külföldről, de vámot kell fizetnem.
2. Miért nem egész az összeg? 524,57Ft  Ez nem Euro ,vagy USD.
3. A csomagszámot a posta oldalán tudni kell ellenőrizni, mert, ha a csomagom vámkezelés alatt van, abban az esetben van csomagszám, és a posta oldalán a csomagszám alapján, azt kell írni a posta rendszerének ,hogy a csomagom vámkezelésre vár!! /Rendszerint ,az kamu csomagszám, amit megadnak, amire a posta, és más csomagszállító rendszer azt jelzi, hogy nem létező csomagszám/
4. Meg természetesen ellenőrizni kell az emailt, amiről jött , mert sok esetben az is árulkodó.
5.Ami fontos, a posta abban az esetben is kihozza a csomagot, ha nem fizettünk előre meg a vámot!! Csak a helyszínen, kicsit magasabb összeget kell fizetni, mert az online fizetéskör kapunk kis kedvezményt!!

Vagyis nekem az a tapasztalatom ez ügyben!
Remélem segít másoknak.

 
 

 

1

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Jo néhàny éve nem rendeltem külföldröl, megis idönkent ertesit "a Német, meg a Svajci posta, ill. a DPD stb", hogy sajnos "nem tudjak a küldemenyem kezbesiteni": tegyem ezt & azt-akàr 2. s 3. menetben, azaz a rendszerük figyeli az "akcioim"_ egyebkent az elmult 2-3 honapban ismét gyakrabban...
Mint irtak is man = semmit se kövessünk el velük kapcsolatban!!
Jobbat!
Kari
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha lenne is ilyen küldeményed, azt ÁTUTALÁSSAL kéne kiegyenlíteni vagy ha úgy nem szeretnéd és vámköltség terheli, akkor ha kihozzák, csak fizetés után adják át (ott lehet bankkártyával fizetni).
Mellesleg a követési szám többnyire maradandó, tehát ha nem ismert, akkor az nem a te csomagod, de szerepelnie kell a vámnyilatkozaton súlynak és értéknek is. Ha egyik sem stimmel, nem a tied.
A vámokmányokon szerepelnie kell a követési számon kívül a teljes nevednek. Tehát nem "Tisztelt ügyfelünk", hanem "Tisztelt X Y!", ami a címiratból kiderül.

De ha nem rendeltél semmit, akkor még ha nem átverés lenne és valóban a posta felszólítana, hogy fizess, akkor miért is fizetnél azért, amivel valaki épp át akar verni és mondjunk pasi létedre egy utálatos haverod a te címedre és nevedre rendelt egy vibrátort... te meg kifizetnéd még a vámot is rá?!

0

rat
rat picture

Lehet online kártyával fizetni, nem csak átutalással. Én mindig így fizetem az MPL vámkezelést.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Rendkívül lényeges lenne... Mit küldhettek?... Nem rendeltem semmit...

Ezt azért rakd össze magadban crying

0

stevepapa
stevepapa picture

Nos azért mert nem rendeltem, bármit küldhettek. Pár rokonom él külföldön, pár éve az USA-ból is volt csomagom amit nem rendeltem. Meglepi volt a leány küldte, tehát mindössze ezért írtam amit írtam. Magamban összerakva is ugyan ez a kérdés  fogalmazódik meg bennem ........Ja meg az, hogy mit nem értesz a kérdésen. Csomagszám elvezetett egy nyomkövetőnek tűnő aplikációhoz ami nem működik, de majd fog szerintük "később" mint jelezték. Ahonnan küldték nem elérhető ezért voltam kíváncsi mások véleményére is.. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A csomagszámot kézzel KIMÁSOLVA kell beilleszteni egy csomagkeresőbe, legyen az a posta, a 17track, caionao vagy egyéb más nyomkövető oldal.
Linkekre nem szabad a mai világban kattintani, hiszen pl. én is ide rakhatnék egy "logisztikai megoldások" linket, aztán közben a valós link egy pénzkeresős linkrövidítős oldalra vezetne, ami meg egy teljesen érdektelen tube videóra, csak hogy növekedjen a nézettség, akkor lehet hogy én pofátlan vagyok, de te meg elővigyázatlan, ha rákattintottál.

Minden esetben, ha mégis valahonnan jöhet bármi csomagod... az:
NEM VÁMKÖTELES, ha használt termékről van szó, netán ismerős vagy rokon küldte.
Unión belül is kéne elvileg áfát fizetni a küldeményekért. Nos 1 hónapja rendeltem külföldről LPG alkatrészeket, nem fizettem érte. 1 éve több százezer forint értékben rendeltem használt műszaki cikkeket, nem fizettem érte.
Az okosabb ember megnézi, hogy melyik szállítóval küldve nem kell ilyesmit fizetni (esetemben GLS, német Paketa). Postán lehet kéne, lehet hogy nem, de már rég nem bízom bennük, így soha nem rajtuk keresztül rendelek.

Szóval első körben mindig nézd meg a link valós címét, amit az egér fölé helyezésével a legtöbb levelezőprogram megmutat. Ha az nem HTTPS kezdetű, már el is felejtheted. Ha nem a feladó (GLS, POSTA, stb. .hu) címe szerepel benne, hanem idegen cím, akkor az is felejtős.

A mai világban előbb gyanakodni kell és csak aztán hinni!

1

stevepapa
stevepapa picture

A nyomkövető procedúra teljesen olyan mint normáliséknál. Addig nincs gond, illetve gyanú akkor keletkezik mikor beírod a számokat , betűket aztat írja, hogy majd később mutatja valamiért , hol és honnan jön a motyó.  

0

lacoka
lacoka picture

Szia
Add meg nyugodtan az adataidat majd lenullázzák a számládat
Ez egy átverős levél főleg ha nem rendeltél semmit a bank számládhoz szeretnének hozzáférni szerintem 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha alaposan megnézed a feladó e-mail címét, és a linket, ahová vezet, semmi köze a postához. Lhúzós e-mail. 

2

Sponsored links