You are here

M.s Office Professional Plus 2016 nem fogad bejövő levelelet, de küldeni lehet vele.

12 posts / 0 new
Last post
Billentyűs
Billentyűs picture

   T. Fórumos kollégák! 
Egy ideje nem fogad leveleket a fent jelzett levelező. A régiek meg vannak, ha törlöm őket, újra csak ugyanazok töltődnek le a szerverről. Próbáltam a lehetőségeket variálni, de mindig ugyanaz az eredmény. A kitöltendő adatok:
Imap fiókhoz: Felh. név, jelszó, jelszó mentése, kiszolgáló név / mail. ... /, Port 993, Titkosítás SSL/TLS, Biztonságos jelszó megkövetelése négyzet. Ezt próbáltam kipipálva, üresen is, de eredménytelenül. A kimenő leveleket nem írom, mert az működik. A fiók ellenőrzés azonnal megtörténik, más beállítások esetén áll a vizsgálat. A segítséget előre is köszönve.     üdv.

     Billentyus

 

Comments
5bdc
5bdc picture

Szia.
" újra csak ugyanazok töltődnek le a szerverről. "
Nem lehet, hogy betelt a szerver?
Próbálj meg kitörölni párat, az ott található levelek közül.

5bdc

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
semmi baja csak nem jól van beállítva
a kimenő bejövő

0

5bdc
5bdc picture

Akkor szokott ez a probléma előjönni, ha úgy van beállítva
hogy hagyja a szerveren a leveleket.
Egy idő után, nyilván betelik a tárhely.

5bdc

0

zsugori
zsugori picture
***

ez így is van

 

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv!
Áthelyeztem az archívumba a régi leveleket, a beérkezett levelekben nincs levél, mégsem érkezik új levél. Esetleg másutt kell a régi leveleket törölni a szerverről?

      üdv.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem igazán értek hozzá, de egy elképzelésem van. A szolgáltatódnál van egy tárhely, ami a levelezésre szolgál. Ennek van egy adott mérete, ami az archívumokkal együtt értetendő. Szóval, ha archiválod, a tárhely telítettsége nem fog csökkenni. Szerintem.
 Tibi

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Csakyt!
Nem tudtam kimenteni külső mappába a régi leveleket / nincs lehetőség rá. / Újra telepítettem az office-t. Ahhoz, hogy elinduljon az outlook, vissz kellett másolni az archívumot. Létre hoztam az új fiókot, de most is ugyanaz az állapot áll fenn, mint előtte. Küldeni tud, be nem jön levél. Néztem a beállításokat, küldöm a titkosításról szóló lapot. Az aláírás hiányzik, azért nem működhet a fogadás. Egyszerű szüvegként volt beállítva a művelet. Viszont, ha kijelölöm a digitális aláírást, átirányít olyan helyre, ahol fizetni kell a digitális azonosító beszerzéséért.   ????

          üdv
    Billentyűs

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 A levelezőnek van egy szolgáltatója. Nem tudom, te milyen szolgáltatónál vagy. Az imap  mappa, az a szolgáltató szerverén van és nem a te gépeden.. Szerintem a szolgáltatódnál érdeklődj, mert lehet, ott van tele a tárterület, és már nem képes új levelet fogadni.  Én soha nem használom az "imap"-ot. Mindig átállítom POP3.-ra, mert az "imapnál addig marad a szolgáltató szerverén a beérkezett levél, ameddig azt te saját magad nem törlöd ki. A "POP3"-nál meg betudod állítani, hogy hány nap után törlődjön a szolgáltatónál a beérkezett levél, és csak a te gépeden marad meg tartósan a levél.
https://www.mile.hu/mi-a-kulonbseg-a-pop3-es-imap-fiok-kozott/
Tibi

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ez nem biztos, hogy mindig így van! Nálam a gmail az imap-ra van beállítva a Thunderbirden, és amikor a gépemen törlök valamit, az a gmail-en is törlődik, megy a lomtárba. A lomtár pedig 1 hónap múlva magától is törlődik a gmail-en, és így a gépemen is.

Nekem a Thunderbird sok szempontból jobban bevált, mint az Office levelezője.

Szerintem is a szerver van "betelve", ezért nem fogad több levelet. Ott kellene törölni...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A megoldás az, hogy megtartsa a régi leveleit (mert eszerint ez szempont), hogy a mostani fiókot "elrontja", azaz offline állapotba rakja az outlookban, hogy többé ne küldjön/fogadjon és átnevezi Archívnak, vagy "Levelezés 2020-ig".
Majd létrehoz egy új fiókot (Levelezés 2020-tól) immáron jó szerver adatokkal, beállítja, hogy az szinkronizáljon, ne a korábbi. Legyen beállítva, hogy szerverről eltávolítás Outlookban törléskor.
Miután lejött az összes levél, MINDENT (küldöttet is) kitöröl 2019. 12. 31-ig (hiszen van róla másolata), majd küld/fogad. Ezzel a szerver kiürült. Átállíthatja, hogy törlés a szerverről 7 nap után, így 1 hétig másik gépről is eléri az adott levelet, ha szükséges, illetve egy kisebb net/géphiba miatt nem vész el a friss levél... és a szerveren mindig csak 7 napnyi levél lesz, tehát ha nem nagy mellékletekkel jönnek/mennek levelek, nem fog később betelni.

Egy korábbi céges levelezőszerver esetén több spam miatt portot váltottak és erről nem értesítették a céget, csak egyik napról a másikra nem ment a levelezés... majd hosszas telefonálgatás után derült ki a dolog. Tehát ezt sem zárnám ki, hogy a szolgáltató módosított valamit... igaz, webmail formájában az említett cégnél közben is elérték a leveleket. Próbáltad webmail-en elérni? Ott talán írná is, ha tele van.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Nem változott semmi a szolgáltatónál? Nézz utána a honlapjukon a beállításoknak. A vírusirtó szintén bele tud keverni. Próbáld meg felfüggeszteni a működését.
Üdv: Jácint

0

Sponsored links