You are here

MSI asztali gép.Win7. Jó pár program nem indul el, és letölteni sem tudok. Megoldva!

16 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Üdv mindenki!
Nemrég letöltöttem egy progit, és nem vettem észre hogy egy orosz oldalról. Benyomott nekem egy orosz nyelvű internet exploret. Ez olyan erőszakos, hogy percenként feljön, be lehet zárni, de újbol felugrik, Már mindent megpróbáltam, letöröltem, de semmi. Most talán a commodó kill swits levette. Viszont nem akarnak a biztonsági progijaim indulni. Commodo, CCleaner, és a file, valamint program eltávolítók. Azt írja ki, hogy "A rendszer nem találta a beírt környezeti beállítást". Ha letölteni akarok, akkor végigcsinálja, és a végén kiírja, hogy "A letöltés nem fejeződött be a vírusellenörzés miatt" Nem tudom a vírusprogikat frissíteni, meg mást sem. Nemrég telepítettem a gépet. Most megint kezdhetem előről?
Van valami ötlet valakinél?

Újrarakva, csak akönyvjelzőimet felejtettem el lementeni, már nem először.
Köszönet mindenkinek.

Comments
megujulo
megujulo picture

Nem fog használni!

Ismerem ezt a betolakodó programot. ez egy malware, melyet nem tud egyelőre felismerni egyetlen vírus vagy malware progi sem.

egyrészt mikor ráklikkeltél jóváhagytad a biztonsági protokolljaid leállítását , bár nem tudhattál róla, ez szükséges volt hogy a gép felett átvehető legyen az ellenőrzési protokoll (a géped vagy virus keresőid ne adjanak semmilyen jelzést) és kikapcsolható legyen ideiglenesen a víruskeresőd! (nem biztos hogy azonnal kezdi a fertőzést mert figyeli a gép billentyű és parancshívás intervallumokat, és olyankor telepük amikor te nem tudsz róla! tehát időben nem veszed észre valójában mikor fertőződtél meg! ez ésszerű magyarázat a rejtőzködéshez!

A meghívott program beépült a kernelbe rejtett háttérben futtatva (tehát nem látod a futó programok vagy szolgáltatások között sem

Majd feltelepítette magának a saját hack-et és jelenleg a program létrehozója a gép használója, méghozzá a te nevedben azt csinál amit csak akar a te ip címeddel mert jelenleg a te géped látszólag működik de közben proxi szerverként is használják!

egyetlen megoldás hogy a teljes tartalmat megsemmisíted! Nincs értelme mentegetni, mivel a fertőzés beülhet sokféle új állományba és amint bármelyik program meghívja, abban a pillanatban fertőzi és továbbítja , s ráadásul ellenőrzi ha fut a hack akkor ne csináljon újabb kísérletet a terjedésre mert az is erőforrás felhasználást jelent

Megoldás 1:
ha nincs lemezképed: (nincs más választásod)

újratelepítés, de nem elegendő sima helyreállítás vagy uj op. rendszer felállítás, a teljes lemeztartalmat meg kell semmisíteni, tehát magyarul a telepítés megkezdése előtt partíció törlése totál és újraindítás, mikor a gép már nem bootol, akkor tedd a telepítőt a gépbe és kezd el újra felrakni. Sok idő munka és energia az biztos e hát aki elmegy bujálkodni gumi nélkül az Így jár!

megoldás 2:
Ghost vagy hasonló disk, partició adatmanótő programmal helyreállítás (ha van tükörfájlod a meglévő még jó állapotban lévő állapotodról.
ez a folymat kb SD 128 Gbájt esetében kb 15 perc ha van.
És hetente vagy 2 hetente rendszeresen csinálj uj adatfájlt! a két utolsó mentés kivételével a régebbit törölheted! Igen ez ugy néz ki hogy sok gigabájtot kell tárolni, de kényelmes biztonságos és a legjobb módszer mindennél!

Nekem 4 gépem és 17 merevlemez (kb 7 terányi anyag) dolgozik a hálózatomban (bár már kaptam nem egyszer meghökkentő hozzászólást, merthogy minek ennyire bonyolult rendszer)
Nos azért mert
3 T-home doboz dolgozik full had-ben 6 tv-hez (nem azért mert ennyien nézzük, hanem azért mert többféle munkaterületem van és több helységben tartózkodunk hol ekkor hol akkor, ig nem kell cipelni semmit ha pl egy relaxációs zenét vagy természetfilmet akarunk munka közben hallgatni.
Vagy kikapcsolódás képen 3d filmeket akarunk nézni (3 tv van 3d-s változatban.
3 asztali gép dolgozik munkára szórakozásra
1 notebook és kb 4-5 mobil csatlakozik a belső és internetes hálózatra
DLNA szerver működik 3 db (külön 3D filmekhet és külön egyáb SD FHD s BLUray filmekhez, mp3, mpeg 4 átalakitáshoz, stb.
6 tv dolgozik DLNAa módban és ebből 4 smartos is ráadásul (sokan azt sem tudják mi az a DLNA)

Ügyfeleimnek van vendég net a elektronikai javító műhelyben az autó klimaszervizbem a természetgyügyászati rendelüben (ezek pedig még kevésbé kontrollálhatók felhasználhatói oldalról, ennek ellenére ki van alakitva megfelelő kontroll rendszer!

És nem aggódjon senki, mert jó párszor estem bele a csapdába jómagam is régebben.

Ha bekapnák egy ilyet és elfertőződne az állomány, senki nem tudná helyrerakni.
Mind a 4 gépben az oprendszer 15 perc alatt helyreállítható egy hordozható 1 terrás külön USB diskröl ami tud bootolni és futtatni Windows telepítés nélkül a Ghost-ot linux alapon! ezzel pedig bármely gép bármely partíciójához hozzáférek egyszerű újra indítást követően!

mivel ma már elkerülhetetlenek ezek a fajta támadások (zsaroló, gépblokkoló stb. Ezért a következőt tettem

1 db SSD128 128Gbájtos op rendszer részére a C meghajtóm
további meghajtók tárolóknak

Minden program és meghívós dolog explorer, word, stb a c re van telepítve
adathasználatra fájlok tárolására kizárólag a további diszkeken meghajtókon. A hálózat lezárt és gépenkénti jelszavas és tűzfalas belső rendszerben is állandó védelmekkel, bár lassítja a történetet, de 1 gbites hálózaton valamint 5 Ghz-es routerekkel ez mind megoldhatóvá vált.

tehát elnézést a hosszú történetért
1 db géppel netezte bármikor bármi lehet (sajnos)

tanácsok

Használj munkára saját célra egy gépet és bizonytalan dolgokra mint pl orosz oldalak töltéseire ezt ne használd

egy külön gép javasolt, egy a hálózattól független gépet mely még azonos IP-n sincs a hálózatodban. (fogsz egy plusz routert és a gép helyett bedugod a wan-ba a meglévő kimenetet pedig a gépbe. A másik router esetében az ip nem 192.168.1 hanem pl 192.168.2 legyen!
A végállomáson lévő gépek legyenek a saját hálózatodban, főleg ha több van belőle, míg a próba (áldozatgép) az első szinten, így semmi nem jut át a saját rendszeredben megfelelő beállítások esetén, míg eléred azon lévő adattartalmat pl USB-vel.

A minap én is kerestem orosz oldalakon is, és én is bekaptam ezt a szörnyeteget, de megtaláltam amit kerestem egy LG TV service menübe tudok lépni 2 db mp3 hangfájlal, és megtaláltam a tv (LG42LM660S smart 3D TV service manuálját is (már fenn van a tanyán, a kijelzők adatlapjaival együttesen, és megoldott lett amiben magyar nem tudott segíteni! Az alaplapon egy db 4,7 kohmos ellenállást kellet átforrasztani és megy a TV!!!

Szóval nem az a kérdés megyünk e orosz oldalakra, hanem az hogy mindezt hogyan tesszük meg!

2018 ban már nem lehet elfogadni minek 2 gép vagy kinek van erre pénze!

Annyi az elektronikai hulladék hogy belefulladunk!

egyébként az összes müszaki cuccom tv-k, routerek, pc-k minden gyakorlatilag 0 Ft-ból állt össze részemről, mivel mind rossz volt és szinte az összest meg kellett javítani, vagy itthagyták, vagy hozták javításért cserébe stb. Tehát ez nem egy két hét alatt és nem néhány millióból jött össze, hanem munka munka és türelem játéka volt!

Üdv mindenkinek

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia!
Hát az orosz oldalra úgy kerültem, hogy angol volt a nyelv. Már csak akkor jöttem rá, amikor bejött az orosz explorer.

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv!
Kb sejtem a dolgot, de sajnos inkább hardware-s vagyok. A gépismeretem is alapfokú.
Köszönöm a részletes tanácsadást. Beinditottam a telepitést.

0

uniman
uniman picture
***

:oke: Bölcs döntés...
Üdv.:Uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Teljes "totális" újratelepítést javasolnék...ha nem szól ez ellen valamilyen speciális "ellenérv".
Gyorsabban végrehajtható, mint ahogy itt megszületik a "megoldás"...
Üdv.:Uniman

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Uniman!

A gép teljesítményétől, a win7 méretétől függően negyed, fél óra alatt megtörténik a visszaállítás. Ennyi idő alatt még a win sincs újra telepítve.

üdv.

0

cssztivi
cssztivi picture

Ez egy rendes explorer, csak orosz nyelvű, és erőszakos, minden áron magát ajánlgatja, tehát prosti.

0

uniman
uniman picture
***

Hello!

Mivel egyenlőre nem tudjuk, hogy miféle "szerzet" is az az "orosz internet explorer"-nek nevezett nemkívánatos programocska...de gyanúm szerint egy egyszerű visszaállítás kevés lesz a megoldáshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6ng%C3%A9sz%C5%91elt%C3%A9r%C3%ADt%C...

Cssztivi figyelmébe ajánlom ezt a topikot!: https://elektrotanya.com/?q=hu/content/soha-nem-latott-virus-altal-okozo...

Üdv.:Uniman

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Uniman!

Win 10-nél is előfordult, hogy IE explorerré vált a chrome. A visszaállítás után rendbe jött minden. Az a lényeg, legyen legalább 1 visszaállítási pont a meghajtón. A visszaállítás lényege, a vírus megjelenése előtti állapotba kerül a gép. Minden olyan program törölve lesz a meghajtón, amely a kiválasztott idő után jelent meg. Ha nem válna be, még mindig meg lesz a lehetőség a totális újra telepítésre. A laptopom több mint 7 éve lett telepítve, azóta nem kellett újra telepíteni, amikor a win10 megjelent, frissítve lett. 500 GB-os merevlemez majdnem tele van. A betöltési idő 1 perc alatt van most is.

üdv.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. cssztivi!

Tudom ajánlani a rendszer visszaállítást. Ha van visszaállítási pont a hiba előttről, akkor csak ki kell választani, követni a lépéseket, a számítógép végrehajtja a visszaállítást, újra indul, utána eltűnik a program, nem kell mást csinálni.

üdv.

0

cssztivi
cssztivi picture

szia!
OK.próba holnap.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Most megint kezdhetem előről? - Ha jót akarsz akkor igen
Van valami ötlet valakinél? - Figyelj jobban, vagy telepítés után Ghost-old le az oprendszert, akkor az ilyen malőrök után 3 perc alatt visszaállítható a tiszta rendszer.

Amúgy jó biztonsági programokat használsz ha ez megtörtént minden figyelmeztetés nélkül. // Mondjuk nem is valók semmire, csak van egy jó piárjuk, aztán a user meg pakolja egymás után a mindenféle mailware, cccleaner...kutyaf..a csodaprogramokat a semmibe bele.
Legyen egy relative jó tűzfalad, meg egy ghost,. aztán ennyi.

Üdv.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia. Örülök hogy látlak.
Csak a Commodót használom, de most az sem ment. Amúgy nincs telepítve semmi. A file törlő progik is csak sz..rt érnek.le is szedtem mindet. Nem vagyok profi a PC-ben. de megpróbálom helyreállítani. Azt hiszem van mentés, csak meg kell találnom hol van.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Telepítsd fel újra a win-t, minden programot amit használsz, utána mentsd le a rendszert
Ghost15
Igy ha bármi gondod van max 5 perc
Ennél nincs jobb , és gyorsabb megoldás

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Hello!

Mostanában win10-et használok, ha jól emlékszem a vezérlőpult, rendszer, rendszer visszaállításnál kell keresni win7 esetében. Ott könnyebb elérni, mint win10 alatt. Ha ennyi nem elég, megpróbálhatok utánanézni pontosan.

üdv.

0

Sponsored links